СЛИВЕН ПРАЗНУВА ДИМИТРОВДЕН

СЛИВЕН ПРАЗНУВА ДИМИТРОВДЕН

Сливен отбелязва своя празник – Димитровден. По традиция денят започна с празнична Света литургия в Катедрален храм ,,Свети Димитър”. По-късно в къща-музей ,,Добри Чинтулов” се проведе ритуалът по вписване името на носителя на наградата ,,Добри Чинтулов” в паметната лауреатска книга. Тази година той е художникът доц. Красимир Добрев, който благодари на Община Сливен за високата оценка и оказаната чест.

На площад „Хаджи Димитър“ се проведе и ритуал с издигане на националното знаме, знамето на Сливен и Европейската общност. Благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий.

Кметът Стефан Радев поздрави жителите и гостите на града и изтъкна значимата роля на сливналиите, прославили името на града през годините.

„Щастлив съм, че днес сме всички заедно, за да отбележим празника на родния ни град. Като кмет на Сливен имам привилегията, но и отговорността да застана пред вас и пред паметника на символа на Сливен – Хаджи Димитър. Днес празнуваме деня на нашия град, а с това отдаваме почит на всички онези велики синове и дъщери на Сливен, които са прославили името на града ни в битки и борби за свобода и духовно просвещение“, каза в словото си кметът.

„Животът ни поднася непрекъснато нови изпитания, каквото е днешното време. Тук е моментът да благодаря на всички вас, че заедно вървим по този път, пазейки себе си и близките си. Уверявам ви, че като община правим и ще продължим да правим всичко, което е по силите ни, за да запазим нашата общност и да се радваме на успехите си в бъдеще.Дори, изправени пред предизвикателствата на живота, Сливен продължава да се развива и да се превръща в модерен, европейски град. Вярвам, че всички заедно ще преминем и през тези трудности, и ще продължим да посрещаме утрешния ден сплотени и с вяра в бъдещето.Нека Свети Димитър пази всички нас и семействата ни, да ни закриля и да ни показва правилните посоки и верни пътища! Честит празник!“, каза още Стефан Радев.

Той използва случая и благодари на всички лекари и медицински специалисти, които се грижат за живота и здравето на хората.

Кметът поднесе венец пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Цветя бяха поднесени от името на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, евродепутата Асим Адемов и народни представители от сливенски избирателен район. Венци и цветя поднесоха също областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, командирът на Гарнизон-Сливен полк. Любомир Вачев, директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков, началникът на Регионално управление на образованието-Сливен Милена Чолакова, културни институти и учебни заведения, граждани и гости на Сливен.

Организатори са Община Сливен, Център за подготовка на специалисти-Сливен и Сливенска митрополия.

Денят ще продължи с раздаване на годишните награди на Община Сливен. Вечерта ще приключи с празнични фойерверки на Хамам баир.

Предишна НА ДИМИТРОВДЕН КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТЛИЧИ ПОЧЕТНИТЕ ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН
Следваща ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН – БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ЛЕКАРИТЕ И МОЛИТВА ЗА ОТЕЧЕСТВОТО И ГРАДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ СИ ТЪРСИ 180 000 ЛЕВА ОТ БАНКА В НОВА ЗАГОРА

Земеделският производител Кольо Колев, който е председател на кооперацията в село Съдиево, си търси 180 000 лева от банковия клон в Нова Загора, чиято шефка бе арестувана. Клиенти на банка

Новини Сливен

ФУТБОЛНИЯТ ОТБОР НА ОДМВР – СЛИВЕН ВЗЕ УЧАСТИЕ В БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ ТУРНИР „ЕМИЛ ШАРКОВ”

За поредна година се провежда станалият традиционен турнир по футбол в памет на командоса Емил Шарков, загинал при акция на МВР. Турнирът е с благотворителна цел и се организира от

Новини Сливен

ПЪРВИТЕ 9 НОВИ АВТОБУСА ТРЪГВАТ ОТ ЧЕХИЯ КЪМ СЛИВЕН НА 17 ФЕВРУАРИ

Първите 9 нови автобуса по проекта за интегриран градски транспорт тръгват към Сливен от Чехия на 17 февруари. Това стана ясно днес от представители на фирма „Сор Либхави“ Ладислав Трънка