СЛИВЕН ПОСРЕЩНА УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ II МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА ЗА КУПАТА „СТЕФКА СПАСОВА“
28.06.2024 298 Прегледи

СЛИВЕН ПОСРЕЩНА УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ II МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА ЗА КУПАТА „СТЕФКА СПАСОВА“

За втора поредна година Сливен посрещна състезатели от страната и чужбина за Международния турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“. Организатори са Клубът по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева и помощник треньор Елеонора Петрова, с партньорството на Българската федерация по акробатика и Община Сливен.

Турнирът е посветен на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева при двойките за жени, които на световното в Москва през 1974 г. стават първи и печелят златото.

Спортната надпревара ще протече в зала „Васил Левски“, където днес се състоя официалното откриване. То започна с едноминутно мълчание в памет на Стефка Спасова.

Сред гостите в залата бе зам.-кметът Пепа Чиликова, която приветства организаторите, съдийския състав, всички участници, техните треньори и родители.

„Имената на Стефка Спасова и Калинка Лечева са емблематични за Сливен! Личности, спортисти, изписали със златни букви имената си в историята на акробатиката, не само в пределите на България, но и в световен мащаб. Госпожо Лечева, вие сте гордост и пример за всички нас!“, обърна се Чиликова към световната шампионка от 1974 г., която бе сред гостите в залата. От името на сливенския градоначалник зам.-кметът поздрави домакините на проявата – сливенския Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“. Тя им пожела да не спират да развиват този вид спорт и да съхраняват неговите традиции и напред за поколенията. „Нека успехите ви се множат и да се радвате на много шампионски титли! Нека този турнир се превърне в традиция за града ни и да трупа популярност през годините“, завърши Пепа Чиликова.

На свой ред Калинка Лечева сподели, че през месец юни тази година се навършват точно петдесет години от паметния миг, в който двете със Стефка Спасова, стават първите световни шампиони по акробатика. Тя изрази радостта си, че вижда толкова многобройна публика в залата, която има интерес и ще подкрепя състезателите в турнира.

Гости на събитието бяха още Николина Христова от Международната федерация по акробатика, селекционерът на националния отбор по акробатика Драгомир Драганов, Матей Тодоров – треньор на националния отбор по акробатика, председателят на спортната комисия към Общински съвет – Сливен Пламен Крумов, директорът на Спортно училище „Димитър Рохов“ Лъчезар Дойчев, спортни деятели и граждани.

Поздрав към всички гости в залата отправиха със свое изпълнение и талантите от Младежкия танцов ансамбъл „Браво“ с художествени ръководители Станка и Иван Иванови.

Тази година в международната надпревара ще участват отбори от Турция, Гърция и 12 спортни клуба от страната. Входът за всеки желаещ да посети спортните изяви е безплатен.

Турнирът приключва на 30 юни, неделя. Той се провежда и с подкрепата на местни спонсори.

Предишна ИЗЛОЖБА-КОНЦЕРТ ПО ПРОЕКТ „АЗ ПРОМЕНЯМ СВЕТА“ СЕ СЪСТОЯ В ДГ „ДЪГА“ В КОТЕЛ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПУБЛИКУВА СПИСЪК НА НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА САНИРАНЕ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА МЪЖ, ОБРАЛ 92-ГОДИШНА ЖЕНА

Криминалисти на РУ-Твърдица са задържали криминално проявения П.П. на 47 години от село Сборище за кражба на хранителни продукти. На 26 ноември, в 15,38 часа, 92-годишна жена от град Твърдица

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Шеф на голяма фирма хвали възторжено своя заместник: – Поздравления! Постигнахте невероятни успехи. Само преди година постъпихте при нас като момче за всичко. Два месеца по-късно станахте шеф на екип,

Новини Сливен

ГЕРБ СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ УПРАВЛЕНСКИТЕ СИ ПРИОРИТЕТИ В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ГЕРБ Сливен представя управленските си приоритети в сферата на здравеопазването в специално онлайн събитие. Кандидатите от листата под номер 28 в бюлетината д-р Славян Тъмнев и д-р Наталия Канева ще