СЛИВЕН ПОЛУЧИ НАГРАДАТА „ОБЩИНА НА 2019 Г. ЗА КУЛТУРНО – ИСТОРИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ“
17.12.2019 2240 Прегледи

СЛИВЕН ПОЛУЧИ НАГРАДАТА „ОБЩИНА НА 2019 Г. ЗА КУЛТУРНО – ИСТОРИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ“

Община Сливен получи две отличия на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма. На официална церемония в понеделник в Централния военен клуб в София кметът Стефан Радев получи наградата „Община на 2019 година за културно-исторически туризъм“, която му беше връчена от шампиона по бокс Кубрат Пулев.

„На първо място искам да благодаря на хората, които са гласували за Община Сливен в тази класация, да благодаря на целия екип, който има заслуга днес да сме тук и не на последно място – на Министерството на туризма и лично на министър Ангелкова за усилията, които полага за развитието на българския туризъм. Пожелавам на всички весела Коледа и много здрава и щастлива Нова година“, каза пред гостите кметът Радев.

След това пред журналисти той коментира, че тази награда е признание за екипа, който работи в посока Сливен да се развива като водеща туристическа дестинация.

„Тази награда е и стимул да продължаваме по този път. Нашият регион има голям туристически потенциал. Затова не спираме да работим и да надграждаме, да реализираме още проекти в областта на туризма и съм убеден, че това ще доведе до повече туристи, които искат да посетят нашия град и да се насладят на богатото културно наследство“, заяви Стефан Радев.
В престижната класация Антична и средновековна крепост „Туида“ зае второ място в категория „Специализиран туризъм“. Наградата получи Деница Жечева. На церемонията присъства и заместник-кметът Стоян Марков.

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща ОБЩИНАТА УКРЕПВА СКАЛНИЯ СКАТ НА БУЛ. "БАНСКО ШОСЕ", ПРЕДИ КАТ - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖИТЕЛИ НА КВ. „НАДЕЖДА“ ПРОТЕСТИРАХА ПРЕД ЕНЕРГОТО В СЛИВЕН

Жители на Сливен излязоха вчера на протест пред Енергото в града. Причината е спряното вече 48 часа електрозахранване в кв. „Надежда“. От EVN обявиха, че причината за честото спиране и пускане

Новини Сливен

КОТЛЕНКАТА ГЕРГАНА ЛАЗАРОВА Е СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ УЧЕНИЦИ НА НАЦИОНАЛНОТО НИВО НА КОНКУРСА „НАСЛЕДНИК СЪМ НА…“

Деветнадесет ученици, отличени в Националния ученически конкурс за есе „Наследник съм на…“, посветен на 110-ата годишнина от Балканските войни (1912 – 1913), бяха наградени на тържествена церемония в Министерството на

Новини Сливен

ПРИ СИМУЛАЦИЯ НА ПОЖАР ЕВАКУИРАХА СЕВЕРНАТА СГРАДА НА ОБЩИНАТА ЗА ПО-МАЛКО ОТ 6 МИНУТИ

Учебна тренировка за евакуация при случай на пожар се проведе днес в северната сграда на Община Сливен. Беше тествана готовността за действие при възникване на пожар и взаимодействието между Община, полиция, пожарна