СЛИВЕН „ПОВЕДЕ ХОРОТО“ В КТ „ПОДКРЕПА“, ОБЯВЯВАЙКИ СЕ ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

СЛИВЕН „ПОВЕДЕ ХОРОТО“ В КТ „ПОДКРЕПА“, ОБЯВЯВАЙКИ СЕ ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Лидерът на КТ „Подкрепа“ в Сливен Божидар Кисьов се против Истанбулската конвенция, излизайки с открито писмо до ръководството на синдиката и БПЦ. Божидар Кисьов предостави писмото на Sliveninfo.

До

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН СЪВЕТ НА КТ „ПОДКРЕПА”

ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОНФЕДЕРАТИВЕН СЪВЕТ НА КТ „ПОДКРЕПА”

КОПИЕ

 До СВЕТИЯ СИНОД НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА

Уважаеми колеги,

Ние като човешки същества често грешим и понякога извършваме недостойни дела. Но всички, от най-ранно детство, носим в себе си знанието за правила, принципи и ценности, достигнали до нас от стародавни времена. Съхраняването и спазването им ни помогна да станем човеци, ще ни даде и шанса, да останем такива до края на живота си.

Животът на народите се оглежда в живота на отделния човек. Тяхното съществуване и развитие е невъзможно без наличието, утвърждаването и спазването на конкретни ценности, правила и норми. Те (правилата) не са продукти на идеология, партийна централа или болен либерален мозък. Горчивият и болезнен хилядолетен опит на човешката цивилизация ги създаде и роди и точно затова те са вечни. В тях ясно и  недвусмислено са посочени конкретните „червени линии”, които е недопустимо да бъдат преминавани. Когато те бъдат преминати, народът е обречен на гибел.

Най-важното знание, достигнало до нас от вечността, е  за Божествения промисъл в сътворението на човека. Преди век, болшевиките, опълчили се на Бог, отрекоха този Божествен промисъл. Пред изумения свят те обявиха: „Няма Бог!” и всички нравствени норми отпаднаха. Техните палачи и слуги, в името на пъклените им планове, извършиха нечувани и невиждани в историята злодеяния.

Днес, 100 години по-късно, пред либерализма не стои необходимостта да отсича християнски глави и да набива свещениците на кол. Методите му не са касапски, като тези на болшевиките. Той постига целите си неосъзнато и незабележимо за хората. С последователен и дискретен мек натиск християните станаха излишни в обществото. Ролята на Църквата бе принизена до участие в церемониалност, легитимираща властта. С красива и прелъстяваща фразеология се извърши най-грандиозния поврат в общественото съзнание. Продължилото няколко поколения всеобхватно обработване и „промиване” на умовете даде своите резултати. Стотици милиони объркани човешки същества загубиха своето изначално знание за Добро и Зло. След това узаконяването и утвърждаването на патологията и перверзията като „водещи нравствени” норми на обществото беше само въпрос на време.

Колеги и българи,

Светият Синод на Светата Българска  Православна Църква със своето становище от 22 януари тази година по повод на т.н. Истанбулска конвенция извърши епохален исторически акт. Църквата отново зае отреденото и от Историята пастирско място сред българския народ. Отново чухме нейния категоричен отечески език. Тя посочи точно и недвусмислено, че ратификацията на т.н. Истанбулска конвенция ще бъде преминаване през „червена линия”, след което няма връщане назад от пропастта.

Отново, както и преди сто години, е очертана разделителната линия – приемане  или отхвърляне на Иисус Христос.

Точно в това е и същността на всичко, което извършваме или се случва в нашия живот. Изборът е личен, но неизбежен.

Пасивното отношение в този момент е равнозначно на престъпление.

Ние ще останем там, където е Бог, Църквата и нашето Отечество!

 

01.02.2018г.                   С уважение:

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СИНДИКАЛЕН РЕГИОНАЛЕН СЪЮЗ – СЛИВЕН                                                                                                         БОЖИДАР  КИСЬОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СИНДИКАЛЕН РЕГИОНАЛЕН СЪЮЗ – ПЕРНИК

                                                                                            ЛЮБОМИР  ЖОТЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СИНДИКАЛЕН РЕГИОНАЛЕН СЪЮЗ – ХАСКОВО

                                                                                             МАРИО  БИСЕРОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СИНДИКАЛЕН РЕГИОНАЛЕН СЪЮЗ – ЛОМ

                                                                                              ЕМИЛ  МИЛЕТИЕВ

Предишна ЕТО Я ПРИЧИНАТА ЗА ЕВАКУАЦИЯТА НА КООПЕРАЦИЯ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОТЕЛ БИЕ СЛИВЕН ПО ПОСЕЩЕНИЕ НА НОЩНИ БАРОВЕ ОТ НЕПЪЛНОЛЕТНИ

Специализирана операция за противодействие на престъпленията свързани с разпространение на наркотични вещества,  установяване на малолетни и непълнолетни лица в питейните и увеселителни заведения след 22.00 часа без пълнолетен придружител и

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

На 25.08 /събота/ поради ремонтни работи ще бъде прекъснато водоподаването на бул.“Банско шосе“  до 12.30ч. Днес 25.08.2018 /събота/до отстраняване на възникнала авария е прекъснато водоподаването в с.Тополчане. ВиК-Сливен се извинява

Новини Сливен

ЖЕНА БЕ УДАРЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СРЕЩУ ПАЗАРА В СЛИВЕН

Жена бе ударена на пешеходна пътека до градската галерия, срещу пазара в Сливен. Пострадалата бе откарана в болница от пристигналата линейка. Все още не е ясно нейното състояние. Репортер на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

18 − eleven =