СЛИВЕН ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ЧАСТ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ
24.08.2023 1789 Прегледи

СЛИВЕН ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ЧАСТ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ

Участници от 28 държави си дават среща в юбилейната, 70-а Международна колоездачна обиколка на България. И тази година Сливен ще бъде част от престижната спортна надпревара, която ще се проведе в дните от 26 до 31 август.

Стартът на пет етапната обиколка ще бъде даден в София, с пролог на Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“. През първия ден ще има два полуетапа. Първият етап ще финишира в град Пирдоп, където състезателите ще починат няколко часа, след което следва втори полуетап.

Вторият етап от състезанието ще стартира от Троян през прохода Шипка, с финал в Казанлък. Третият етап е от Казанлък до Бургас, който е и най-дългият. Следващият ще бъде Бургас-Сливен. Финалът на етапа ще бъде пред сградата на Община Сливен на 30 август, около 17 ч.  Последният етап ще стартира от Сливен на 31 август и завършва в Шумен.

Над 700 км е общият пробег в петте етапа. Ще има традиционни участници, представители на 4 клуба от България плюс национален отбор.

Международната колоездачна обиколка е част от спортния календар на Международния колоездачен съюз.  Тя се организира от Българска федерация по колоездене,  в партньорство с Държавния застрахователен институт /ДЗИ/.

 

Предишна ПОДПАЛВАЧЪТ НА ДИСКОТЕКАТА „САКС“ ПОИСКА СВОБОДА, ОТКАЗАХА МУ
Следваща ЮИДП ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Ескимос иска да се настани в хотел, но на рецепцията му казват: – Много съжаляваме, но нямаме свободни стаи. – А някой свободен хладилник тогава? – Господине, знаете ли защо

Новини Сливен

ЦВЕТИЛИН ЦВЕТИЛОВ СТАНА НОСИТЕЛ НА ЧИНТУЛОВАТА НАГРАДА ЗА 2021 Г.

На 14. май випуск 2021 на ППМГ „Добри Чинтулов” каза сбогом на училището. В гимназията се състоя последен час за випуска, а по-късно в Драматичния театър се проведоха традиционните номинации,

Новини Сливен

РЕСТОРАНТ „CHILLI PEPPERS“ ВИ ОЧАКВА В НОВОГОДИШНАТА НОЩ

Искате една запомняща се Новогодишната нощ? Много веселие, вкусни гозби и качествени питиета. Няма да сгрешите, ако изберете едно от любимите заведения на сливналии в кв. „Клуцохор“. Известният сливенски ресторант