СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 90 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПОЕТЕСАТА СТАНКА ПЕНЧЕВА

СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 90 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПОЕТЕСАТА СТАНКА ПЕНЧЕВА

С творческа вечер на Камерна зала в ДТ „Стефан Киров“ Сливен отбеляза 90 години от рождението на поетесата Станка Пенчева. Културното събитие, което се проведе под надслов „Станка Пенчева – сливенка докрай“ е част от честванията по повод празника на Сливен – Димитровден. На събитието присъства заместник-кметът Пепа Чиликова, която поздрави присъстващите, както и дъщерята на Станка Пенчева – Радина Цачева и внука на поетесата – Михаил.

Станка Пенчева е автор на 27 стихосбирки, 3 книги с публицистика, две с автобиографична проза, една книга с приказки и една повест за деца, преводи, множество публикации в периодичния печат. За литературната си и публицистична дейност е отличена с редица награди. Станка Пенчева е и носител на наградата „Добри Чинтулов“.

Организатори на културното събитие бяха Община Сливен и Регионална библиотека „Сава Доброплодни“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КОЛЬО МИЛЕВ СЕ СРЕЩНА С ЛЕКАРИ ОТ МБАЛ "ХАДЖИ ДИМИТЪР"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗБОРНИЯТ ДЕН ЗАПОЧНА

Изборният ден в област Сливен започна нормално. Всички секции отвориха навреме при спазване на медицинския протокол. Осигурени са необходимите дезинфектанти и лични предпазни средства, съобщиха от областната администрация. На 4

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД 6 МАЙ – ГЕРГЬОВДЕН, ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

Поздравявам военнослужещите, ветераните от войните и всички жители на община Сливен по повод 6 май – Гергьовден, Деня на храбростта и празника на Българската армия! Днес отдаваме заслужена почит на

Новини Сливен

40-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА В НОВА ЗАГОРА

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при проверка на лек автомобил. В 22,45 часа на 25 март в град Нова Загора е спрян лек автомобил „Мерцедес“.