СЛИВЕН МОЖЕ ДА ПОЕМЕ РАЖДАНИЯТА НА ЯМБОЛ
март 28, 2019 2565 Прегледи

СЛИВЕН МОЖЕ ДА ПОЕМЕ РАЖДАНИЯТА НА ЯМБОЛ

Сливен може да поеме ражданията на Ямбол, при евентуално затваряне на родилното отделение в Ямболската болница. Това обяви пред журналисти д-р Васислав Петров, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Изявлението му дойде, след като се разбра, че Областната болница на Ямбол може да остане без родилно отделение и неонатология поради липса на лекари.

„Специалистите по неонатология се намират много трудно. Вече говорих с колегата ми от Ямбол, където се раждат около 400 деца годишно. За Сливен не е проблем тези родилки да бъдат приети, още повече, че освен при нас – в Областната болница, раждания се извършват и в други две сливенски болници“, каза д-р Петров.

Статистиката показва, че само в Областната болница на Сливен през миналата година са родени над три пъти повече деца отколкото в Ямбол.

Над 300 000 лева са вложени в нова техника и ремонти в Областната болница на Сливен.

„Мога да кажа, че в момента болницата е оборудвана и има всички работещи апарати, които са нужни за нашата дейност“, заяви д-р Петров.

Предишна „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА
Следваща ШОКИРАЩА КОМЕДИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В СЛИВЕН ПО ДЕЙСТВИТЕЛНИ СЛУЧКИ ОТ ЕМИГРАНТСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ВАЖНО ДЕЛО ВЪВ ВАС

Върховният административен съд потвърди отмяната на наложена на Община Сливен финансова корекция в размер на 1 милион 685 хиляди лева. Тя беше наложена от Министерството на околната среда и водите

Новини Сливен

СЪБОР В БИНКОС НА 23 СЕПТЕМВРИ

С освещаване на мястото за изграждане на православен храм в понеделник, 23 септември, ще започне съборът в село Бинкос. Той се провежда за четвърта поредна година. Началото е 11.30 часа.

Новини Сливен

ЛЮБО НЕЙКОВ ЩЕ ГОСТУВА С „ГОЛЕМАНОВ” В СЛИВЕН

Една от най-емблематичните сатирични комедии  „ГОЛЕМАНОВ” събира на една сцена плеяда звезди на родния театър – ЛЮБО НЕЙКОВ, СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА, ЕЛЕНА ПЕТРОВА, МАРИЯ СТАТУЛОВА, КРАСИМИР РАНКОВ, СТЕФАН РЯДКОВ и др.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

twenty − seventeen =