СЛИВЕН МОЖЕ ДА ПОЕМЕ РАЖДАНИЯТА НА ЯМБОЛ
28.03.2019 3473 Прегледи

СЛИВЕН МОЖЕ ДА ПОЕМЕ РАЖДАНИЯТА НА ЯМБОЛ

Сливен може да поеме ражданията на Ямбол, при евентуално затваряне на родилното отделение в Ямболската болница. Това обяви пред журналисти д-р Васислав Петров, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Изявлението му дойде, след като се разбра, че Областната болница на Ямбол може да остане без родилно отделение и неонатология поради липса на лекари.

„Специалистите по неонатология се намират много трудно. Вече говорих с колегата ми от Ямбол, където се раждат около 400 деца годишно. За Сливен не е проблем тези родилки да бъдат приети, още повече, че освен при нас – в Областната болница, раждания се извършват и в други две сливенски болници“, каза д-р Петров.

Статистиката показва, че само в Областната болница на Сливен през миналата година са родени над три пъти повече деца отколкото в Ямбол.

Над 300 000 лева са вложени в нова техника и ремонти в Областната болница на Сливен.

„Мога да кажа, че в момента болницата е оборудвана и има всички работещи апарати, които са нужни за нашата дейност“, заяви д-р Петров.

Предишна „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА
Следваща ШОКИРАЩА КОМЕДИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В СЛИВЕН ПО ДЕЙСТВИТЕЛНИ СЛУЧКИ ОТ ЕМИГРАНТСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕНОПИС УКРАСИ ФАСАДАТА НА ОУ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“

Само преди дни бе завършен мащабният стенопис-графит, украсил фасадата на ОУ „Д-р Иван Селимински”. Той е дело на известната стрийт-арт художничка Виктория Георгиева-Mouse. Инициативата за стенописа бе на сливенски  художници,

Новини Сливен

ЖИВКО МИНЧЕВ ОТНОВО СТАНА СЪВЕТНИК В СЛИВЕН

Живко Минчев е новото попълнение на партия ГЕРБ в общинския съвет в Сливен. Днес той положи клетва като съветник. Кратката церемония се състоя в началото на сесията на местния парламент.

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСЯВАХА 86-ГОДИШНА ЖЕНА В СЛИВЕН

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при извеждането на лежащо болна 86-годишна жена от жилище на бул.“Хаджи Димитър“ в град Сливен. На 30 септември в 14,38 часа дежурен екип реагира

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

20 − 19 =