СЛИВЕН И ЯМБОЛ СА СРЕД ГРАДОВЕТЕ С НАЙ-СКЪПИ ЯЙЦА
18.03.2019 868 Прегледи

СЛИВЕН И ЯМБОЛ СА СРЕД ГРАДОВЕТЕ С НАЙ-СКЪПИ ЯЙЦА

Стоката по-евтина в малките магазини, отколкото в хипермаркетите

През последната седмица яйцата на едро с размер М поскъпват с 0,02 лв. в София и Силистра, сочат данните на Министерство на земеделието, храните и горите, а в Благоевград и Добрич намаляват с 0,01 лв. Средната цена обаче се запазва при нива от 0,19 лв. за брой. В големите търговски вериги за периода 6-13 март 2019 г. яйцата на дребно се търгуват при средна стойност от 0,25 лв., докато в малките магазинчета, въпреки увеличението на места от по 0,01 лв., средната цена е от 0,24 лв. за брой. Най-скъпи за крайния потребител са яйцата от размер М в Бургас, Русе, Сливен и Ямбол, където на дребно те се продават в хипермаркетите по 0,30 лв. С 0,03 лв. яйцата на дребно са поскъпнали в Югоизточна България – Бургас, Сливен и Ямбол. В малките магазини яйцата на дребно са най-евтини в Добрич (0,19 лв), а най-скъпи са в бакалиите в Перник и столицата – 0,27 лв.

Няколко седмици преди Великден и едрите яйца отбелязват леко раздвижване в стойностите си. В Перник и София има намаление при цената на едро от 0,02 лв., а във Варна и Шумен – поскъпване от по 0,01 лв. В големите магазини на дребно яйцата с размер L са най-скъпи отново в Русе (0,32 лв за брой), докато в Смолян те са с 0,08 лв. по-евтини. При малките магазини най-евтини са отново в Добрич, където се търгуват за по 0,22 лв. бройката, докато най-скъпи са в Стара Загора – 0,29 лв.

Отбелязва се, че и двата вида яйца на дребно са по-евтини в дребните магазини – съответно с 0,01 и 0,04 лв. за размери М и L, отколкото в големите хипермаркети. В Русе този марж достига до 0,09 лв. Разликата между покупната и продажната цена е най-голяма за супермаркетите в Силистра – 0,11 лв. на брой и за дребните магазини във Враца – с 0,08 лв. за яйце.

 

agrozona.bg

Предишна ДИМИТЪР МИТЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ
Следваща 22 ГРАДУСА СТИГНА ТЕМПЕРАТУРАТА В СЛИВЕН НА 18 МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ОГНЕБОРЦИ СПАСЯВАХА ЖЕНИ В ЗАТРУДНЕНИЕ

Екипи на РСПБЗН-Сливен са оказали помощ на две жени в безпомощно състояние. В 03,44 часа на 6 май пожарникарите са достигнали до жилище на четвъртия етаж в жилищен блок в

Новини Сливен

ВЗЕХА КОЛАТА НА 92-ГОДИШНИЯ СЛИВНАЛИЯ, КОЙТО КАРАШЕ БЕЗ КНИЖКА

92-годишният Стефан Стефанов от Сливен бе хванат от полицаите да шофира нерегистрирана кола, без книжка, а пробата му за алкохол се оказа положителна. Наложени му бяха санкции за 600 лева.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ЮБИЛЕЙНИЯ КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 140-ГОДИШНИНАТА НА ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

Юбилеен концерт по случай 140-годишнината на Профилирана природо-математическа гимназия ,,Добри Чинтулов” се състоя снощи. Бивши и настоящи учители и ученици поздрави от сцената на Драматичния театър директорът на гимназията Мариана

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

four + 9 =