СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА Х НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИТЕ
април 27, 2022 456 Прегледи

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА Х НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИТЕ

Сливен посреща днес участници от 10-ата юбилейна Национална среща на главните архитекти и експерти по устройствено планиране от българските общини. Тя ще продължи до 29 април. В нея се включват широк кръг от специалисти, сред които главни архитекти от общини от страната, експерти по устройствено планиране и инвестиционно проектиране, ресорни зам.-кметове, инженери, председатели на комисии в общинските съвети, служители в посочените направления и др.

Програмата на форума включва няколко панела. Първият е пленарна сесия, на която ще бъдат обсъдени краткосрочни и дългосрочни промени в законодателството, свързано с устройството на територията, дигитализация на инвестиционния процес и възможности за финансиране на общинските проекти. Дискусиите ще продължат с очертаване на роли и отговорности в контрола по строителството. Мерки за повишаване качеството на проектите и справяне с незаконното строителство. Добрите практики при осветяване на градски пространства също са сред заложените в програмата теми.

В хода на разговорите ще бъде поставен акцент и на промени в нормативната уредба за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри. Ще бъдат очертани и възможностите за подобряване на процесите по опазване недвижимото културно наследство и на взаимодействие между Националния институт за недвижимо културно наследство и общините.

В рамките на визитата гостите и участници на срещата ще имат възможност да се запознаят с архитектурни и културни обекти от община Сливен.

Юбилейният експертен форум се организира от Националното сдружение на общините в Република България(НСОРБ), с подкрепата и съдействието на Община Сливен.

 

 

 

 

 

Предишна СЛИВЕНСКИ ДОБРОВОЛЦИ ПОСРЕЩАХА УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ НА ДУРАНКУЛАК
Следваща ПРЕДСТОИ ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ В ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ ПОЖАРНИКАРИТЕ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до служителите и директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“- Сливен комисар Владимир Демирев по случай професионалния им празник.

Новини Сливен

С ИЗЛОЖБАТА „СЛЕДОВНИКЪТ НА ЗАХАРИ СТОЯНОВ“ РБ “САВА ДОБРОПЛОДНИ“- СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОГРАМАТА НА ТРЕТИТЕ ЧЕТЕНИЯ ПОСВЕТЕНИ НА ЗАХАРИ СТОЯНОВ В МЕДВЕН

На 31 юли 2021г., в НЧ “Извор“ – с.Медвен, в рамките на програмата на Третите четения посветени на Захари Стоянов, ще бъде открита документалната изложба „Следовникът на Захари Стоянов“ посветена

Новини Сливен

БСП И ПП АБВ С АНГАЖИМЕНТ ДА СТАБИЛИЗИРАТ ОТБРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ

Въоръжението и техниката на армията имат нужда от сериозен ремонт и поддръжка, заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров „В последните 10 години отбранителната индустрия и сектор „Отбрана“ като цяло бяха