СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА Х НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИТЕ
27.04.2022 747 Прегледи

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА Х НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИТЕ

Сливен посреща днес участници от 10-ата юбилейна Национална среща на главните архитекти и експерти по устройствено планиране от българските общини. Тя ще продължи до 29 април. В нея се включват широк кръг от специалисти, сред които главни архитекти от общини от страната, експерти по устройствено планиране и инвестиционно проектиране, ресорни зам.-кметове, инженери, председатели на комисии в общинските съвети, служители в посочените направления и др.

Програмата на форума включва няколко панела. Първият е пленарна сесия, на която ще бъдат обсъдени краткосрочни и дългосрочни промени в законодателството, свързано с устройството на територията, дигитализация на инвестиционния процес и възможности за финансиране на общинските проекти. Дискусиите ще продължат с очертаване на роли и отговорности в контрола по строителството. Мерки за повишаване качеството на проектите и справяне с незаконното строителство. Добрите практики при осветяване на градски пространства също са сред заложените в програмата теми.

В хода на разговорите ще бъде поставен акцент и на промени в нормативната уредба за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри. Ще бъдат очертани и възможностите за подобряване на процесите по опазване недвижимото културно наследство и на взаимодействие между Националния институт за недвижимо културно наследство и общините.

В рамките на визитата гостите и участници на срещата ще имат възможност да се запознаят с архитектурни и културни обекти от община Сливен.

Юбилейният експертен форум се организира от Националното сдружение на общините в Република България(НСОРБ), с подкрепата и съдействието на Община Сливен.

 

 

 

 

 

Предишна СЛИВЕНСКИ ДОБРОВОЛЦИ ПОСРЕЩАХА УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ НА ДУРАНКУЛАК
Следваща ПРЕДСТОИ ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ В ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧНА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА В СЛИВЕНСКИЯ ФИЛИАЛ НА МУ – ВАРНА

  Академичната година в сливенския филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна  започна на 14 септември.  „Изключително много съм радостен да ви видя тук“, каза директорът на учебното заведение

Новини Сливен

ПАРЛАМЕНТЪТ ОТХВЪРЛИ СЪС 125 ГЛАСА ГАБРОВСКИ ЗА ПРЕМИЕР. ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

Парламентът отхвърли със 125 гласа правителството на проф. Николай Габровски за премиер. Това почти със сигурност означава, че отиваме на избори, защото вероятността да се състави правителство с някои от

Новини Сливен

МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Притежаване на наркотици са установили служители на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Сливен. Проверката е извършена днес в часовете след полунощ на ул. „Охрид“. В 35-годишния П.П. е намерено