СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА Х НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИТЕ
април 27, 2022 300 Прегледи

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА Х НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИТЕ

Сливен посреща днес участници от 10-ата юбилейна Национална среща на главните архитекти и експерти по устройствено планиране от българските общини. Тя ще продължи до 29 април. В нея се включват широк кръг от специалисти, сред които главни архитекти от общини от страната, експерти по устройствено планиране и инвестиционно проектиране, ресорни зам.-кметове, инженери, председатели на комисии в общинските съвети, служители в посочените направления и др.

Програмата на форума включва няколко панела. Първият е пленарна сесия, на която ще бъдат обсъдени краткосрочни и дългосрочни промени в законодателството, свързано с устройството на територията, дигитализация на инвестиционния процес и възможности за финансиране на общинските проекти. Дискусиите ще продължат с очертаване на роли и отговорности в контрола по строителството. Мерки за повишаване качеството на проектите и справяне с незаконното строителство. Добрите практики при осветяване на градски пространства също са сред заложените в програмата теми.

В хода на разговорите ще бъде поставен акцент и на промени в нормативната уредба за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри. Ще бъдат очертани и възможностите за подобряване на процесите по опазване недвижимото културно наследство и на взаимодействие между Националния институт за недвижимо културно наследство и общините.

В рамките на визитата гостите и участници на срещата ще имат възможност да се запознаят с архитектурни и културни обекти от община Сливен.

Юбилейният експертен форум се организира от Националното сдружение на общините в Република България(НСОРБ), с подкрепата и съдействието на Община Сливен.

 

 

 

 

 

Предишна СЛИВЕНСКИ ДОБРОВОЛЦИ ПОСРЕЩАХА УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ НА ДУРАНКУЛАК
Следваща ПРЕДСТОИ ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ В ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АМЕРИКАНСКИ ХЕЛИКОПТЕР БЛЕК ХОУК ЩЕ КАЦНЕ ДНЕС В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА В СЛИВЕН

Медицински хеликоптер на американската армия тип „Блек Хоук“ ще кацне в 13.00 часа днес в двора на Военна болница в Сливен. Това съобщиха за Sliveninfo от ръководството на лечебното заведение.

Новини Сливен

ДОКАТО ИЗДИРВАХА ИЗБЯГАЛИЯ ЗАТВОРНИК, В СЛИВЕН ХВАНАХА ДРУГ ОБЯВЕН ЗА ИЗДИРВАНЕ

Специализирана полицейска акция заради избягалия в Ловешко затворник се проведе и в Сливен. Мъж, обявен за общодържавно издирване, беше задържан при проверки на униформените в нощни заведения и хазартни зали.

Новини Сливен

ПИЯН ПРЕДИЗВИКА ГОЛЯМ ПОЖАР, ПАЛЕЙКИ ЦИГАРА

На  26 януари в 20,05 часа е получен сигнал за пожар в къща, в сливенското село Бяла. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причинени са материални