СЛИВЕН Е ДОМАКИН  НА ИНФОРМАЦИОНЕН ФОРУМ ЗА БИЗНЕСА
27.05.2022 674 Прегледи

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ИНФОРМАЦИОНЕН ФОРУМ ЗА БИЗНЕСА

Информационен форум в подкрепа на малкия и среден бизнес се проведе днес в Сливен. Акцент на срещата бяха новите продукти на Българската банка за развитие в помощ на малки и средни предприятия.

Събитието в зала „Май“ откри зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който от името на кмета Стефан Радев поздрави участниците в днешната среща, като им пожела успех и ползотворни начинания.

„Досега Община Сливен се е стремяла да информира и да създава условия в подкрепа на местния бизнес. Радвам се, че днешното събитие е точно такова и ще ви даде възможност да се запознаете с новите продукти на Българската банка за развитие. Надявам се да откриете нови алтернативи за подпомагане на досегашната ви дейност или за стартиране на нова“, заяви зам.-кметът инж. Марков. Той припомни, че Общината предоставя подробна информация за възможностите за финансиране на проекти или дейност по Структурните и Кохезионния фонд чрез Областен информационен център-Сливен.

Срещата продължи с презентация на продуктите в подкрепа на бизнеса на Българската банка за развитие (ББР). От началото на тази година банката за развитие стартира няколко програми в помощ на малкия и среден бизнес. Всяка една от тях е предназначена за индивидуалните нужди на всеки бизнес и потенциалните проблеми, които могат да възникнат. Бяха представени и  програмите в подкрепа за туризма, енергийна подкрепа, финансиране на зелена енергия, решение на проблема с растящото притеснение на компаниите от стойностите на електроенергията в страната и в Европа.
В хода на информационната среща и в контекста на актуалната обстановка, бе дискутирана и ситуацията с местния бизнес.

На семинара присъстваха представители на Индустриална стопанска асоциация-Сливен, на Сливенската търговско-промишлена палата, от ББР, експерти от Община Сливен и Областния информационен център, представители на бизнеса.

Проявата се организира от онлайн туристическа медия TravelNews, съвместно с Българска банка за развитие и в партньорство с Община Сливен.

Предишна Инж. ПАВЛИН КОСТОВ: „ЩЕ НАПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ЗАДЪРЖИМ АБОНАТИТЕ СИ”
Следваща СКАНДАЛНО: МЪЖ ПОСЯГА НА ЖЕНИ В БАЛКАНА НАД СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ: НЯМА ОПАСНОСТ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА СЛИВЕН

Няма опасност за населението на Сливен след двата пожара в понеделник вечерта. Огънят е локализиран и всички институции са ангажирани с пълното ликвидиране на последиците. Това заяви пред Sliveninfo кметът

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ НЯМА ДА ИМА СОБСТВЕНА ЛИСТА ЗА СЪВЕТНИЦИ

Минчо Афузов няма да има собствена листа за общински съветници, ще бъде кандидат за кмет на община Сливен. „Моята кандидатура ще бъде издигната от инициативен комитет и подкрепена от граждански

Новини Сливен

ПО-МАЛКО БОЛНИ, НО ПОВЕЧЕ ПОЧИНАЛИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

През изминалата седмица с COVID-19 са диагностицирани 569 болни при 636 в предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Сред новите болни са 17 ученици и 17 учители, както и четирима души медицински