СЛИВЕН Е ДОМАКИН  НА ИНФОРМАЦИОНЕН ФОРУМ ЗА БИЗНЕСА
май 27, 2022 439 Прегледи

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ИНФОРМАЦИОНЕН ФОРУМ ЗА БИЗНЕСА

Информационен форум в подкрепа на малкия и среден бизнес се проведе днес в Сливен. Акцент на срещата бяха новите продукти на Българската банка за развитие в помощ на малки и средни предприятия.

Събитието в зала „Май“ откри зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който от името на кмета Стефан Радев поздрави участниците в днешната среща, като им пожела успех и ползотворни начинания.

„Досега Община Сливен се е стремяла да информира и да създава условия в подкрепа на местния бизнес. Радвам се, че днешното събитие е точно такова и ще ви даде възможност да се запознаете с новите продукти на Българската банка за развитие. Надявам се да откриете нови алтернативи за подпомагане на досегашната ви дейност или за стартиране на нова“, заяви зам.-кметът инж. Марков. Той припомни, че Общината предоставя подробна информация за възможностите за финансиране на проекти или дейност по Структурните и Кохезионния фонд чрез Областен информационен център-Сливен.

Срещата продължи с презентация на продуктите в подкрепа на бизнеса на Българската банка за развитие (ББР). От началото на тази година банката за развитие стартира няколко програми в помощ на малкия и среден бизнес. Всяка една от тях е предназначена за индивидуалните нужди на всеки бизнес и потенциалните проблеми, които могат да възникнат. Бяха представени и  програмите в подкрепа за туризма, енергийна подкрепа, финансиране на зелена енергия, решение на проблема с растящото притеснение на компаниите от стойностите на електроенергията в страната и в Европа.
В хода на информационната среща и в контекста на актуалната обстановка, бе дискутирана и ситуацията с местния бизнес.

На семинара присъстваха представители на Индустриална стопанска асоциация-Сливен, на Сливенската търговско-промишлена палата, от ББР, експерти от Община Сливен и Областния информационен център, представители на бизнеса.

Проявата се организира от онлайн туристическа медия TravelNews, съвместно с Българска банка за развитие и в партньорство с Община Сливен.

Предишна Инж. ПАВЛИН КОСТОВ: „ЩЕ НАПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ЗАДЪРЖИМ АБОНАТИТЕ СИ”
Следваща СКАНДАЛНО: МЪЖ ПОСЯГА НА ЖЕНИ В БАЛКАНА НАД СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ В СЛИВЕН

40-годишен мъж е задържан от служители на участък „Надежда“ за грабеж. На 9 матт криминално проявеният Д.П. е заплашил 58-годишен мъж в района на ЖП гарата в Сливен и му

Новини Сливен

САМО ЧУДО МОЖЕ ДА СПАСИ СТАРИЯ БРЯСТ

Символът на Сливен – Старият бряст, е тежко болен. Само чудо може да спаси вековното дърво. „На 90 % съм сигурен, че Старият бряст е поразен от гъбична инфекция, която

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЗЛАТО ОТ КЪЩА В КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

Златни  и сребърни накити са задигнати от сливенския кв. „Речица“, научи Sliveninfo. Кражбата е станала между 16 и 17 часа на 23 януари. Според източници от квартала златото и среброто