СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНИЯ ИНДИВИДУАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО СПОРТНА АКРОБАТИКА
юни 12, 2021 463 Прегледи

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНИЯ ИНДИВИДУАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО СПОРТНА АКРОБАТИКА

Младите български надежди на спортната акробатика събра тази събота и неделя в Сливен вторият кръг от Държавния индивидуален шампионат за най-големите.

Сред гостите в спортната зала „Васил Левски“ днес беше и зам.-кметът Пепа Чиликова, която даде официалния старт на състезанието.

„Надявам се предстоящите дни от състезанието да ви донесат много успехи, да възнаградят вашите усилия и да ви провокират да дадете най-доброто от себе си.Използвам случая от името на кмета на община Сливен Стефан Радев и от мое, да честитя 10-годишния юбилей на нашия Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, който през годините донесе много отличия и поводи за гордост на града ни! Вие успяхте да се утвърдите с традиции в този вид спорт и аз ви пожелавам да бъдете здрави, да надграждате постигнатото и още по-високи върхове!“, заяви зам.-кметът.

Приветствие към състезателите и треньорите отправи и Генералният секретар на Българската федерация по акробатика Недко Костадинов, който им пожела успешно представяне в държавния шампионат и в предстоящото Световно първенство по акробатика в Женева, Швейцария.

Във втория кръг от Държавния индивидуален шампионат в Сливен сили ще премерят 114 състезатели от 17 клуба в страната. Финалите започват в неделя, 13 юни от 8.30 часа.

Сред присъстващите на днешното официално откриване бяха ощепървата българска световна шампионка по акробатика в женските двойки Калинка Лечева, председателят на спортната комисия към Общински съвет-СливенПламен Крумов, директори на институции, партньори и др.

Домакинството се осъществява със съдействието на Община Сливен, Министерството на спорта и Българска федерация по спортна акробатика.

Предишна В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ПРАВЯТ СПИСЪЦИ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПАД В РЕГИСТРИРАНИТЕ НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 ЗА СЕДМИЦА

Спад в регистрираните нови случаи на коронавирусни инфекции се отчита за седмица в Сливенска област. В периода от 13 до 19 юли, включително, положителен за COVID-19 резултат дадоха изследванията на

Новини Сливен

ПЕШЕХОДЕЦ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В НОВА ЗАГОРА

На 8 декември, около 15,30 часа, в района на кръстовище с улици „Петко Енев“ и „Цар Освободител“ в град Нова Загора, е настъпило пътно произшествие. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от

Новини Сливен

ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 11 НОЕМВРИ

Първото заседание на новия Общински съвет-Сливен ще се проведе на 11 ноември, понеделник. То се свиква със заповед на областния управител Чавдар Божурски. Новоизбраните общински съветници, кметът и кметовете на