СЛИВЕН ВЕЧЕ НЕ Е ПОДЕЛЕН НА ДВЕ, ПОЯВИ СЕ И АЛПИН РЕЙСИНГ

СЛИВЕН ВЕЧЕ НЕ Е ПОДЕЛЕН НА ДВЕ, ПОЯВИ СЕ И АЛПИН РЕЙСИНГ

ОТ 14 ЯНУАРИ най-автомобилният измежду всички български градове – Сливен, престава да е територия, поделяна между двата местни гиганта – АСК Скорпион и АСК Булсим.

На терена вече има и трети играч – Алпин Рейсинг тим, сдружение, което е вписано в търговския регистър в средата на миналия месец.

От този понеделник пък, точно в най-големия вихър около статута, легитимността и делото срещу избраната управа на БФАС, сливенчани са внесли в офиса на федерацията всички документите и таксите и в клуба се надяват в скоро време да получат и националното си удостоверение за новопоявилият се клуб.

„Целта ни е да привличаме млади състезатели и разбира се, да популяризираме спорта – обяснява Петър Бочков, който е и първият председател на сдружението. –Ние сме млади хора, имаме свежи идеи и смятаме да се развиваме в спорта.

Защо точно Алпин?

„Ами защото имаме авто-къща, която носи същото име, а тя се казва така, защото моя дядо – Петър Бочков, се е състезавал с Рено Алпин и за нас този автомобил има не само спортна, н и чисто сантиментална стойност и емоционално сме свързани с Алпин.“

ЕТО ЗАЩО АЛПИН Е НА ЗНАМЕТО… Сливен, 1972 г. Петър Бочков-Първи, дядото на пилота и председател новия сливенски автомобилен клуб, позира до своя първи състезателен автомобил. Сега 74-годишният пилот е купил един Алпин и упорито работи по неговото възстановяване.

В дългото изложение за целите на АСК Алпин Рейсин Тим се сочат най-малко 50 точки и намерения, които обаче Бочков-внук обобщава кратко така:

„Семестриално съм завършил специалността Авто-мото в НСА Васил Левски, тази година трябва да държа държавен изпит – обяснява абсолвентът от спортната академия. – Дано всичко да мине нормално, ще мога да упражнявам треньорската професията.“

Което пък означава, че на Бочков ще се наложи да мисли и за учебна част в клуба, след като в Сливен всеки трети автомобил е с ролбари, а всеки втори ученик е локален Ожие.

След като в момента една от кризите, които глозга автомобилния спорт е тази не само за квалифицирани, но и за квалитетни ко-пилоти, дали това влиза в дългосрочните намерения на АСК Алпин Рейсинг?

„Да, дори още отсега има две момчета, които искат да се занимават със спорта и отгоре на всичко – което е за учудване – не като пилоти!“, коментира Петър Бочков. – Разбира се, че такива намерения имаме и съм сигурен, че в Сливен това ще е много по-лесно за реализиране, откъдето и да е другаде в страната.“

ФАКСИМИЛЕ от регистрацията на АСК Алпин Рейсинг Тим в Агенцията по вписванията

ПИЛОТИТЕ, АВТОМОБИЛИТЕ И ПРОГРАМАТА НА АСК АЛПИН РЕЙСИГ ТИМ

ТАКА, КАКТО председателят на новоизлюпения сливенски АСК Петър Бочков (на снимката) представя новото спортно обединение, в сезон 2018 г. в прицела на Алпин Рейсинг Тим ще бъде главно скоростния планинските изкачвания. „Преди всичко искаме да покрием състезанията от този шампионат“, прави уточнението Петър Бочков (Ситроен Саксо). Заедно с Христо Вълчев (Ситроен Саксо) и Иван Енев (Опел Кадет), тримата имат намерения и за участие в спринтовото първенство, а отделно Енев и Михаил Боев (Пежо 106) планират и стартове в класическите ралита.

Ако към този списък Христо Маринов и Йордан Маринов, които работят по работят по един Пежо 306 Макси, както и като добавим единственият гарантиран навигатор – заралията Димитър Гочев, се оформя седморката на Алпин Рейсинг Тим, за момента най-младият измежду автомобилните клубове в България.

„Христо и Иван ще си разпределят ролите като пилоти и навигатори в състезанията, в които и с които автомобили решат да стартират – казва Бочков. – При мен ко-пилотът е под въпрос засега. Но това като цяло е програмата ни за първата година от съществуването на отбора ни.“

ВСИЧКИ ЗАЕДНО… Сливен, лятото на 2018 г. Целият отбор на Алпин Рейсинг Тим и автомобилите им, построени пред халетата на Енев Рейсинг в деня, в който екипът започва да работи по идеята за новия клуб.

 

bgnrc.info

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ, КОЙТО ЖИВЕЕ В ЧИКАГО, ДАРИ 10 000 ЛЕВА НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ

60-годишният сливналия Пенчо Недев дари 10 000 лева на Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той връчи сумата на директора на болницата д-р Васислав Петров и началника на

Новини Сливен

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА „ВИНО И ТВОРЧЕСТВО 2019“

За втори път Община Сливен организира фестивала „Вино и творчество“. Той е в партньорство с Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен”. Събитието ще се проведе на 13 април на антична и

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВИ ИРИНКА ГОЧЕВА ЗА ПРИЗА Ѝ„БЪЛГАРКА НА ГОДИНАТА – 2018“

Кметът Стефан Радев поздрави Иринка Гочева за приза на Държавната агенция за българите в чужбина „Българка на годината – 2018“. Гочева, която от години живее в Чикаго, е основател и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

four × two =