СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩНИ ОТБОРИ СЕ СЪСТЕЗАВАХА В ПЪРВИЯ ТУРНИР ЗА КУПАТА НА КМЕТА
юни 29, 2022 534 Прегледи

СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩНИ ОТБОРИ СЕ СЪСТЕЗАВАХА В ПЪРВИЯ ТУРНИР ЗА КУПАТА НА КМЕТА

Отбори от 8 сливенски училища събра първото издание на спортния турнир за Купата на кмета. Инициативата се организира по една от идеите на кмета Стефан Радев, за стимулиране на спорта на открито и на активния начин на живот сред младежите. Участниците се състезаваха в три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол. Срещите по футбол се играха на новоизградената многофункционална спортна площадка в кв. „Дружба“. Волейболът и баскетболът се проведоха на терена на СУ „Константин Константинов“.

На церемонията по награждаване зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците и техните треньори за енергията и желанието, с които са се включили в турнира. Тя посочи, че от тях зависи, да бъдат следващото поколение, което  ще надгражда спортните традиции на Сливен.

„Използвам възможността от името на кмета на община Сливен Стефан Радев и от мое, да изразя радостта си, че идеята за спортния турнир в този формат, предизвика интерес, осъществи се и събра на едно място толкова много участници и любители на спорта“, заяви още Пепа Чиликова.

„Радвам се, че днешният турнир е първото официално събитие на новоизградените площадки. Пазете ги, те са за вас! Спортувайте и бъдете здрави!“, заяви на свой ред зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който бе сред присъстващите на награждаването. На него с изпълнения се включиха мажоретният състав от СУ „Пейо Крачолов Яворов“ и малчугани от ДГ „Детски рай“.

Купите и парични награди и по трите вида спорт завоюваха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов“. Грамоти за феърплей заслужиха отборите на СУ „Пейо Крачолов Яворов“, СУ „Константин Константинов“ и ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“.

Срещите между участниците се играха по определения регламент на състезанието. В тях сили премериха още отборите на – ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“, ПГТО „Добри Желязков“, СПГСТ „Арх. Г. Козаров“ и ПХГ „Дамян Дамянов“. Те  бяха наблюдавани и оценявани от професионален съдийски състав.

Купите се връчват на ротационен принцип. Те ще бъдат предадени на победителите от следващото издание.

Основната цел на проявата е тя да се превърне в разпознаваема за града, да се надгражда и да популяризира спорта сред младежите.

Организатор е Община Сливен, в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Сливен

 

Предишна КОНЦЕРТЪТ ЗА КРАЯ НА СЕЗОНА НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР-СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ "ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА"
Следваща ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ВАС ГЕОРГИ ЧОЛАКОВ ПОДПИСА АКТА ЗА ВТОРИЯ МАНДАТ НА СЛАВ БАКАЛОВ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД-СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

4 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

165 са положителните проби за коронавирус от последното денонощие. Направените PCR тестове са 2 896. До момента потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 5 154. Това показват данните от Националната

Новини Сливен

БОРИС ШЕЙТАНОВ: „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ Е ПРОИЗВЕДЕНИЕТО, КОЕТО ВСЕКИ СЛИВНАЛИЯ И БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА ЗНАЕ

Табели с всички 12 куплета на стихотворението „Хаджи Димитър“ на Христо Ботев са поставени по пътеката за „Халката“ над Сливен. Инициативата е на Младежката организация на ГЕРБ Сливен и е

Новини Сливен

3337 МАРИИ ПРАЗНУВАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Един от най-важните и значими празници отбелязваме днес – Успение Богородично. В община Сливен дамите, носещи името Мария са 3337. От тях 2467 са с постоянен адрес в град Сливен.