СЛИВЕНСКИ ТИМ ПО ТЕНИС НА МАСА ОТНОВО ЩЕ ИГРАЕ В „А” ГРУПА СЛЕД 25-ГОДИШНА ПАУЗА
април 12, 2022 450 Прегледи

СЛИВЕНСКИ ТИМ ПО ТЕНИС НА МАСА ОТНОВО ЩЕ ИГРАЕ В „А” ГРУПА СЛЕД 25-ГОДИШНА ПАУЗА

Мъжкият тим на СК по тенис на маса „Сливен 2009” доби право да се състезава с най-добрите отбори в страната, след като заслужи място в „А” група от Националния шампионат.

Състезателите на треньора Радостин Добрев приключиха първенството от втория ешалон на първа позиция, което ги изпраща за новия сезон в елита на България.

„Успехът е изключително значим, тъй като през последните 25 години отбор на Сливен не се е състезавал в „А” група по тенис на маса”, уточни Добрев.

Тимът, заслужил  място в елита, се представя от Петър Дучев,Станислав Димитров, Иван Жеков, Александър Георгиев, Стоян Кордов.

Подготовката се извършва във фоайето на спортна зала „Васил Левски” на три професионални маси. За да бъде клубът домакин на републикански турнир или кръг от шампионата е необходимо да се осигури игра поне на пет маси, които да отговарят на изискванията на професионалистите. СК „Сливен 2009”  ще кандидатства пред общината за субсидия за добавка към  необходимата материална база.

Освен мъжки отбор, в сливенския клуб се подготвят момичета и момчета от всички възрастови групи, като желаещите да се занимават с този спорт все повече се увеличават, коментира Радостин Добрев.

„Практиката показва,че децата обичат тениса, но базата ни не е достатъчна за да осигурим условия за всички. Тренировките се водят във вторник, сряда и четвъртък от 17 до 20 часа в зала „Васил Левски””,каза още треньорът.

Сред  подрастващите се открояват Ивелина Каябашлиева, Ивайло Стоянов,Габриела Божилова, Самуил Ивайлов и Деница Стефанова, които все по-успешно намират място в основната схема на турнирите.

 

Мими Данева

Предишна ИНСТИТУТЪТ INSTAND ОЦЕНИ ВИСОКО ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА ТУМОРНИ МАРКЕРИ И КЛИНИЧНА ХИМИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА"
Следваща АТАНАС ЗАФИРОВ: ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ РАБОТНИЦИТЕ НА БАЗА „НОВО СЕЛО” СА ОТ РЕГИОНА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИМЕНИЦИТЕ НА ЙОРДАНОВДЕН

Днес православната църква празнува Богоявление – Йордановден, един от най-големите християнски празници. Това е денят, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Исус Христос. В община Сливен мъжете с

Новини Сливен

УТВЪРДЕН Е ГРАФИКЪТ ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИТЕ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

Със своя заповед кметът на Община Сливен Стефан Радев утвърди графика на дейностите по приема на учениците, които на 15 септември ще постъпят в първи клас. Родителите могат да се

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА ПОЛИЦИЯ СЪПРОВОЖДА ПРОТЕСТНО АВТОШЕСТВИЕ ДО ЯМБОЛ

Служители на РУ-Сливен и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Сливен проведоха полицейски мероприятия по обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението по време и след приключване на протестно автошествие, организирано