СЛИВЕНСКИ ТИМ ПО ТЕНИС НА МАСА ОТНОВО ЩЕ ИГРАЕ В „А” ГРУПА СЛЕД 25-ГОДИШНА ПАУЗА
12.04.2022 1202 Прегледи

СЛИВЕНСКИ ТИМ ПО ТЕНИС НА МАСА ОТНОВО ЩЕ ИГРАЕ В „А” ГРУПА СЛЕД 25-ГОДИШНА ПАУЗА

Мъжкият тим на СК по тенис на маса „Сливен 2009” доби право да се състезава с най-добрите отбори в страната, след като заслужи място в „А” група от Националния шампионат.

Състезателите на треньора Радостин Добрев приключиха първенството от втория ешалон на първа позиция, което ги изпраща за новия сезон в елита на България.

„Успехът е изключително значим, тъй като през последните 25 години отбор на Сливен не се е състезавал в „А” група по тенис на маса”, уточни Добрев.

Тимът, заслужил  място в елита, се представя от Петър Дучев,Станислав Димитров, Иван Жеков, Александър Георгиев, Стоян Кордов.

Подготовката се извършва във фоайето на спортна зала „Васил Левски” на три професионални маси. За да бъде клубът домакин на републикански турнир или кръг от шампионата е необходимо да се осигури игра поне на пет маси, които да отговарят на изискванията на професионалистите. СК „Сливен 2009”  ще кандидатства пред общината за субсидия за добавка към  необходимата материална база.

Освен мъжки отбор, в сливенския клуб се подготвят момичета и момчета от всички възрастови групи, като желаещите да се занимават с този спорт все повече се увеличават, коментира Радостин Добрев.

„Практиката показва,че децата обичат тениса, но базата ни не е достатъчна за да осигурим условия за всички. Тренировките се водят във вторник, сряда и четвъртък от 17 до 20 часа в зала „Васил Левски””,каза още треньорът.

Сред  подрастващите се открояват Ивелина Каябашлиева, Ивайло Стоянов,Габриела Божилова, Самуил Ивайлов и Деница Стефанова, които все по-успешно намират място в основната схема на турнирите.

 

Мими Данева

Предишна ИНСТИТУТЪТ INSTAND ОЦЕНИ ВИСОКО ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА ТУМОРНИ МАРКЕРИ И КЛИНИЧНА ХИМИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА"
Следваща АТАНАС ЗАФИРОВ: ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ РАБОТНИЦИТЕ НА БАЗА „НОВО СЕЛО” СА ОТ РЕГИОНА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАЛКАТА НИЯ СЕ ОКИЧИ С ТРИ ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛУВАНЕ В СЛИВЕН

Едно малко момиче впечатли всички на общинското състезание по плуване в Сливен. То се казва Ния и е в пети клас. Ния се оказа единствената, спечелила три златни медала в

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР ОТ СЕЛО БЯЛА Е ЗАЛОВЕН В СЛИВЕН

Неправоспособен водач с алкохол 2,53 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 26 юни, в 03,10 часа, в кв.“Република“, е извършена проверка на 30-годишния П.М. от село

Новини Сливен

15 МАРТ – ДЕН НА ЗДРАВНИЯ ИНСПЕКТОР

За поредна година на 15 март ще бъде отбелязан Денят на здравния инспектор. На тази дата с Постановление на Министерски съвет от 1967 година, поради нарасналите изисквания за хигиенен контрол