СЛИВЕНСКИ ТИМ ПО ТЕНИС НА МАСА ОТНОВО ЩЕ ИГРАЕ В „А” ГРУПА СЛЕД 25-ГОДИШНА ПАУЗА
април 12, 2022 774 Прегледи

СЛИВЕНСКИ ТИМ ПО ТЕНИС НА МАСА ОТНОВО ЩЕ ИГРАЕ В „А” ГРУПА СЛЕД 25-ГОДИШНА ПАУЗА

Мъжкият тим на СК по тенис на маса „Сливен 2009” доби право да се състезава с най-добрите отбори в страната, след като заслужи място в „А” група от Националния шампионат.

Състезателите на треньора Радостин Добрев приключиха първенството от втория ешалон на първа позиция, което ги изпраща за новия сезон в елита на България.

„Успехът е изключително значим, тъй като през последните 25 години отбор на Сливен не се е състезавал в „А” група по тенис на маса”, уточни Добрев.

Тимът, заслужил  място в елита, се представя от Петър Дучев,Станислав Димитров, Иван Жеков, Александър Георгиев, Стоян Кордов.

Подготовката се извършва във фоайето на спортна зала „Васил Левски” на три професионални маси. За да бъде клубът домакин на републикански турнир или кръг от шампионата е необходимо да се осигури игра поне на пет маси, които да отговарят на изискванията на професионалистите. СК „Сливен 2009”  ще кандидатства пред общината за субсидия за добавка към  необходимата материална база.

Освен мъжки отбор, в сливенския клуб се подготвят момичета и момчета от всички възрастови групи, като желаещите да се занимават с този спорт все повече се увеличават, коментира Радостин Добрев.

„Практиката показва,че децата обичат тениса, но базата ни не е достатъчна за да осигурим условия за всички. Тренировките се водят във вторник, сряда и четвъртък от 17 до 20 часа в зала „Васил Левски””,каза още треньорът.

Сред  подрастващите се открояват Ивелина Каябашлиева, Ивайло Стоянов,Габриела Божилова, Самуил Ивайлов и Деница Стефанова, които все по-успешно намират място в основната схема на турнирите.

 

Мими Данева

Предишна ИНСТИТУТЪТ INSTAND ОЦЕНИ ВИСОКО ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА ТУМОРНИ МАРКЕРИ И КЛИНИЧНА ХИМИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА"
Следваща АТАНАС ЗАФИРОВ: ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ РАБОТНИЦИТЕ НА БАЗА „НОВО СЕЛО” СА ОТ РЕГИОНА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОРЕДЕН ВАНДАЛСКИ АКТ НА АВТОБУСНА СПИРКА, КОЯТО ОБЩИНА СЛИВЕН СКОРО ВЪЗСТАНОВИ

За пореден вандалски акт на спирка на градския транспорт съобщиха от Общинско предприятие „Озеленяване“. Съоръжението се намира в кв. „Даме Груев“ 11. Възстановената преди по-малко от две седмици спирка  е

Новини Сливен

ДЯДО КОЛЕДА И СНЕЖАНКА ПРИСТИГАТ С ТАНК ЗА ДЕЦАТА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ ОТ СЛИВЕНСКО ПОДЕЛЕНИЕ

В Център за подготовка на специалисти, с командир полковник Любомир Вачев, успоредно с изпълнението на ежедневните задачи се отдава дължимото и на идващите коледни и новогодишни празници. На 20.12.2022г. от

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОСТАВА С НАЙ-ВИСОКА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ В ОБЛАСТТА

1 797,85 души е заболеваемостта в област Сливен при средна за страната от 1 739,52 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сливенска община  с най-голям ръст на заболеваемостта