СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ИЗЗЕХА УРЕДБИ И ТОНКОЛОНИ ЗАРАДИ ШУМ ПО ПРАЗНИЦИТЕ
май 9, 2023 888 Прегледи

СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ИЗЗЕХА УРЕДБИ И ТОНКОЛОНИ ЗАРАДИ ШУМ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

От 5 до 8 май на територията на участъци „Надежда” към РУ-Сливен и „Градец” към РУ-Котел се проведе специализирана операция с цел осигуряване на добър обществен ред по време на християнския празник Гергьовден, празника на село Жеравна и честванията на 147 години от Априлското въстания в село Нейково. Операцията е осъществена със съдействието на екипи на групите по „Охрана на обществения ред” към районните управления и силите на Зонално жандармерийско управление- Бургас. Операцията е с цел превенция и гарантиране на добър обществен ред и сигурност, предотвратяване на извършване на противоправни деяния, недопускане на междусъседски и междуличностни конфликти. Извършени са обходи през нощта, проверки на  места със струпване на големи групи хора, проверки на моторни превозни средства и контрол по безопасност на движението.

За посочения период служители  от участък „Надежда” към РУ-Сливен са констатирали 25 нарушения. Получени са множество сигнали за силна музика. За отказ да се изпълни полицейско разпореждане са съставени 3 акта по Закона за защита от шума в околната среда. Иззети са 4 музикални уредби и тонколони. Съставени са 10 протокола за предупреждение и 3 акта по ЗМВР. Установени са нарушения на Закона за движение по пътищата-съставени са фишове и актове, един от актовете е за управление на МПС след употреба на алкохол над 0,5 промила.

Служители на РУ-Котел и жандармерията са извършили контрол в селата Градец, Нейково и Жеравна. Констатирани са 31 нарушения. Съставени са 28 глоби с фиш и 3 акта за нарушения на ЗДвП. Полицейските екипи са се отзовали на сигнали за нарушаване на тишината. За неизпълнение на разпореждане са съставени 2 акта по ЗЗШОС. По време на операцията не са допуснати инциденти, нарушения на обществения ред и извършване на престъпления.

 

Предишна НИКОЛАЙ МИТЕВ Е СРЕД ДЕСЕТИМАТА ЗЛАТНИ МЕДАЛИСТИ НА ФОЛКЛОРНИЯ ФЕСТИВАЛ „ЗАБЛЕЯЛО МИ АГЪНЦЕ“
Следваща ИЗЛОЖБА НА РЕТРО ТВ И РАДИОАПАРАТИ Е ПОДРЕДЕНА В ГИМНАЗИЯТА ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЖАРНИКАРИ СПАСИХА ДАВЕЩИ СЕ КУЧЕТА

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при изваждане на две кучета от водоем в двора на „Градска мобилност“ в град Сливен. Сигналът е получен на 11 декември в 12,30 часа.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН И КРИБ – ЯМБОЛ С ОБЩИ ИДЕИ ЗА РАЗВИТИЕ НА БИЗНЕСА В РЕГИОНА

Кметът на Сливен Стефан Радев и председателят на КРИБ-Ямбол инж. Николай Георгиев обсъдиха днес възможностите за развитие на бизнес климата в региона. Кметът запозна инж. Георгиев с проекта за обща

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА ВАСИЛ МАРИНОВ – ШВЕЙКА Е 5-ти В КАТЕГОРИЯ ДО 109 КИЛОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Сливналията Васил Маринов – Швейка завърши на пето място в категория до 109 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван (Армения). Маринов завърши с двубой от 374 килограма,