СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ВЪРНАХА НАДЕЖДАТА ЗА ЖИВОТ НА 82-ГОДИШНА ЖЕНА

СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ВЪРНАХА НАДЕЖДАТА ЗА ЖИВОТ НА 82-ГОДИШНА ЖЕНА

82-годишна сливналийка се разплакала от радост, когато полицаи от града под Сините камъни й връщат откраднатото. Иде реч за един тон пелети, които самотно живеещата в кв. „Клуцохор” старица е закупила с пенсията си за отопление през зимата. Пелетите са откраднати в нощта на 5 срещу 6 декември. Жената изпада в ужас, защото трябва да стои на студено и няма пари за нови пелети.

„Получихме жалбата от самата нея – 82-годишната жена дойде при нас и разказа за драмата си. Веднага започнахме работа по случая”, сподели пред Sliveninfo гл. инспектор Станимир Илиев, шеф на сектор „Криминален” към полицейското управление в Сливен.

За по-малко от 24 часа откраднато е намерено.

„Открихме пелетите в село Самуилово. Вече бяха препродадени. На 7 декември ги върнахме на жената, която наистина се разплака от вълнение”, споделиха пред Sliveninfo инспектор Исмаил Ахмедов и инспектор Атанас Ганев. Оказа се, че 26-годишният крадец е добър познайник на сливенската полиция. Той е криминално проявен. В момента е задържан за 24 часа и работата по случая продължава.

И нещо, което прави тази история още по – показателна за професионализма и морала на сливенските полицаи. Със служебни коли на полицията те транспортират пелетите от Самуилово до къщата на жената в Сливен и сами ги складират в нейното мазе.

„Нямаше как да търсим товарачи, а жената имаше остра нужда от отопление”, казаха инспекторите Ахмедов и Ганев.

„Нашата работа често надхвърля изискването само на професионализъм, нужна е и човещина. Без нея не може”, убеден е техният началник гл. инпектор Станимир Илиев.

 

 

Георги Мангинов

Забележка: На снимката са инспекторите Исмаил Ахмедов и Атанас Ганев

 

Предишна ПОРЕДНИЯТ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 18 ДЕКЕМВРИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА БМВ В СЛИВЕН

Водач, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен.  На 18 декември, в 12,20 часа, в местността „Батмиш“ е извършена проверка на 24-годишния К.Г. от град Сливен. Той

Новини Сливен

ХВАНАХА ВОДАЧ НА КАМИОН С ФАЛШИВА КНИЖКА

25-годишен мъж от сливенското село Горно Александрово е хванат да управлява товарен автомобил „Мерцедес“ с фалшива шофьорска книжка, образец от Полша. По случая е образувано бързо производство. Той е установен

Новини Сливен

ЖИТЕЛ НА СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА Е ЗАДЪРЖАН ЗА ШОФИРАНЕ СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. Проверката е извършена на 22 май, в 04,30 часа, на бул.“Бургаско шосе“. В хода на специализирана