СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ВЪРНАХА НАДЕЖДАТА ЗА ЖИВОТ НА 82-ГОДИШНА ЖЕНА

СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ВЪРНАХА НАДЕЖДАТА ЗА ЖИВОТ НА 82-ГОДИШНА ЖЕНА

82-годишна сливналийка се разплакала от радост, когато полицаи от града под Сините камъни й връщат откраднатото. Иде реч за един тон пелети, които самотно живеещата в кв. „Клуцохор” старица е закупила с пенсията си за отопление през зимата. Пелетите са откраднати в нощта на 5 срещу 6 декември. Жената изпада в ужас, защото трябва да стои на студено и няма пари за нови пелети.

„Получихме жалбата от самата нея – 82-годишната жена дойде при нас и разказа за драмата си. Веднага започнахме работа по случая”, сподели пред Sliveninfo гл. инспектор Станимир Илиев, шеф на сектор „Криминален” към полицейското управление в Сливен.

За по-малко от 24 часа откраднато е намерено.

„Открихме пелетите в село Самуилово. Вече бяха препродадени. На 7 декември ги върнахме на жената, която наистина се разплака от вълнение”, споделиха пред Sliveninfo инспектор Исмаил Ахмедов и инспектор Атанас Ганев. Оказа се, че 26-годишният крадец е добър познайник на сливенската полиция. Той е криминално проявен. В момента е задържан за 24 часа и работата по случая продължава.

И нещо, което прави тази история още по – показателна за професионализма и морала на сливенските полицаи. Със служебни коли на полицията те транспортират пелетите от Самуилово до къщата на жената в Сливен и сами ги складират в нейното мазе.

„Нямаше как да търсим товарачи, а жената имаше остра нужда от отопление”, казаха инспекторите Ахмедов и Ганев.

„Нашата работа често надхвърля изискването само на професионализъм, нужна е и човещина. Без нея не може”, убеден е техният началник гл. инпектор Станимир Илиев.

 

 

Георги Мангинов

Забележка: На снимката са инспекторите Исмаил Ахмедов и Атанас Ганев

 

Предишна ПОРЕДНИЯТ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 18 ДЕКЕМВРИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛУЖИТЕЛИТЕ НА КАДАСТЪРА В СЛИВЕН: И ЗА НАС ИМА ИНФЛАЦИЯ

Служителите на сливенския кадастър днес стачкуваха предупредително между 10 и 11 часа. Те се събраха и позираха пред камери с надписи: „И за нас има инфлация“, „Искаме увеличение на заплатите“,

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА ЛЕКАРКА ПОЧИНА ОТ КОРОНАВИРУС

Истинска трагедия разтърси града под Сините камъни. Сливенска лекарка почина от коронавирус, съобщиха в събота сутринта от НОЩ. 43-годишната д-р И. Иванова, която бе инфекционист и лекуваше болните от коронавирус

Новини Сливен

ПО 11 МЕСЕЦА ЗАТВОР НА ДВАМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН

Наложиха ефективни наказания от по 11 месеца „лишаване от свобода“ на Светослав Стоев (на 26 г.) и Иван Маринчев (на 25 г.). Те са признали вината си за това, че