СЛИВЕНСКИ МУЗИКАНТИ ПРЕДСТАВЯТ БУТИКОВА ПРОГРАМА
08.05.2023 544 Прегледи

СЛИВЕНСКИ МУЗИКАНТИ ПРЕДСТАВЯТ БУТИКОВА ПРОГРАМА

Богатият на културни събития месец май, предлага още едно специално събитие в рамките на 90-ти юбилеен творчески сезон на Симфоничен Оркестър Сливен.

Сливенските музиканти Рая Радушева /флейта/ и Найден Дойнов /китара/ ще представят едно живописно пътешествие в световната музикална история. Камерният концерт ще се проведе в Четвъртък 11 Май от 18:30ч. в красивата Галерия Сирак-Скитник.

Китаристът Найден Дойнов е добре познат на сливенската публика – възпитаник на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, той има дълъг и вълнуващ професионален и педагогически опит, както в България така и в чужбина. Рая Радушева е първа флейта в състава на Симфоничен Оркестър Сливен, като паралелно с това свири в съставите на много симфонични и оперни оркестри в Европа, в зали като Мюзикферайн-Виена,Концертгебау-Амстердам, Аудиторио-Мадрид, Мюнхенска филхармония и много други.

Екзотична музикална програма включваща авторите Демилак, Форе, Ибер, Радушева и Пиацола, ще събере двамата музиканти във фантастично дуо.

ЧЕТВЪРТЪК 11 МАЙ 2023
18.30ч.
галерия СИРАК-СКИТНИК

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ПОДКРЕПЯ ПОСТРАДАЛИТЕ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ ЗА КАЧЕСТВЕН ЖИВОТ СЛЕД ИНСУЛТ
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАВЪРШИ САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН ЖИЛИЩЕН БЛОК

Санирането на още един блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради приключи. Блокът е № 18 и се намира в кв. ,,Клуцохор”. Предстои въвеждането му в

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ УЧЕНИЦИ ПОЛОЖИХА КЛЕТВА НА ПЪРВОКЛАСНИКА

Над 200 ученици от първи и втори клас от СУ „Константин Константинов“ в Сливен днес положиха Клетва на първокласника. Заради сложната обстановка миналата година, свързана с обявеното извънредно положение в

Новини Сливен

МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 са тазгодишните победители в „Монбат Рали Сливен“ – втори кръг от българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей.