СЛИВЕНСКИ КРИМИНАЛИСТИ СА НАГРАДЕНИ С ПРЕСТИЖНОТО ОТЛИЧИЕ НА ИМЕТО НА ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
07.12.2023 1833 Прегледи

СЛИВЕНСКИ КРИМИНАЛИСТИ СА НАГРАДЕНИ С ПРЕСТИЖНОТО ОТЛИЧИЕ НА ИМЕТО НА ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ

Осем криминалисти от ОДМВР-Сливен се наредиха сред получилите тази година наградата „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.  Отличията бяха връчени днес на тържествена церемония в Благоевград. За поредна година полицаи и магистрати от страната и Европа бяха наградени за своята работа и проявен висок професионализъм в ефективната борба с наркоразпространението.

Редом до представителите на Националната полиция на Испания, които получиха приза за мащабните си разкрития и заловени големи количества наркотици, се наредиха и криминалистите на ОДМВР-Сливен. Те получават отличието като признание за дейността си в разкриването и пресичането на престъпления, свързани с производство и разпространение на забранени вещества. В резултата на своята неуморна ежедневната работа и с отличното взаимодействие с прокуратура, съд и други държавни институции ОДМВР-Сливен е постегнала значителни резултати в противодействието на този вид престъпна дейност.

Наградите – плакети и грамоти, бяха връчени от председателя на журито Катя Бельова, дългогодишен председател на Окръжен съд – Благоевград.

Приза получиха:

-Инспектор Владимир Марлов – разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен

-Инспектор Ивелин Иванов – разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен

-Инспектор Живко Кутулов – разузнавач в сектор „Криминална полиция” в участък „Надежда” към РУ-Сливен

-Инспектор Атанас Ганев – разузнавач в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен

-Мл. разузнавач Иван Иванов – сектор „Криминална полиция” към РУ-Нова Загора

-Мл. разузнавач Свилен Кавалов – сектор „Криминална полиция” към РУ-Нова Загора

-Инспектор Димитър Панев – разузнавач в сектор „Криминална полиция” към РУ-Твърдица

-Мл. експерт Мариян Петров – разузнавач в сектор „Криминална полиция” към РУ-Твърдица

Отличието се присъжда за петнадесета поредна година. Учредено е през 2009 г. от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“.

С провеждането му организаторите са си поставили за цел да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите в това  да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за противодействие на наркоразпространението.

 

Предишна СРЕЩА ЗА ОПАЗВАНЕТО НА РЕЗЕРВАТ „КУТЕЛКА“ ОРГАНИЗИРАТ ОБЩИНАТА И РИОСВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

258 ДЕЦА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ ВКЛЮЧИХА В КОНКУРСА НА ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН – „ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ“

Ясни са резултатите от конкурса на Детски комплекс – Сливен на тема „Великденско яйце“. 258 деца на възраст от 4 до 12 години от цялата страна са изпратили свои творби.

Новини Сливен

4 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

330 са новите случаи на COVID-19 от последното денонощие. Изследвани са рекорден брой проби – 6 183. Към 23 юли потвърдените с коронавирус у нас са 9 584. Това показват

Новини Сливен

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ 8 ДЕКЕМВРИ -ПРАЗНИКЪТ НА СТУДЕНТИТЕ

УВАЖАЕМИ СТУДЕНТИ, Приемете моите поздрави по случай 8-ми декември – Празник на българските студенти! Пожелавам Ви здраве, търпение и упоритост в начинанията, за да постигате желаните успехи с лекота! Бъдете