СЛИВЕНСКИ ДОБРОВОЛЦИ ПОСРЕЩАХА УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ НА ДУРАНКУЛАК
27.04.2022 3381 Прегледи

СЛИВЕНСКИ ДОБРОВОЛЦИ ПОСРЕЩАХА УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ НА ДУРАНКУЛАК

Доброволци от БЧК – Сливен посрещаха украински бежанци на Дуранкулак.

„Нашата група бяхме четирима души, всички от Сливен, доброволци към БЧК. Три денонощия почти не спахме, но сме доволни от стореното за бежанците от войната в Украйна, които са жени и деца“, каза пред Sliveninfo д-р Юлия Бянкова – началник на отделението по реанимация в областната болница. Заедно с нея на границата с Румъния при Дуранкулак са били д-р Трифон Великов, от отделението по реанимация, Маргарита Устабашлиева – медицинска сестра от същото отделение и учителят Петко Карабойков.

„Преди нас също имаше сливенски доброволци от областната структура на БЧК. Това са Стефан Данчев и Иван Чобанов. Доволни сме, че дадохме своя дан в помощта за бежанците от Украйна“, каза д-р Бянкова пред Sliveninfo.

Предишна ВКЛЮЧЕН БЪРЗОВАР ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР НА БУЛ. "ПАНАЙОТ ХИТОВ" В СЛИВЕН
Следваща СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА Х НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИЯ БЕЛОВА: ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО ЗА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 11 ЮЛИ Е ДА ИМА СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО

Ще продължа да работя за развитието на земеделския сектор, ако бъда избрана за народен представител. Това заяви в официалния подкаст на ГЕРБ Сливен кандидатът за народен представител от листата на

Новини Сливен

РЗИ: ИЗВЪРШВА СЕ 14-ДНЕВНА ИЗОЛАЦИЯ И МЕДИЦИНСКО НАБЛЮДЕНИЕ НА ВСИЧКИ ЛИЦА, КОИТО СА ПРИСТИГНАЛИ ОТ КОНТИНЕНТАЛЕН КИТАЙ

На територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването. Това съобщи директорът

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ВЪПРЕКИ КРИЗИТЕ В ДЪРЖАВАТА, ОБЩИНА СЛИВЕН Е В МНОГО ДОБРО ФИНАНСОВО ЗДРАВЕ

Община Сливен е в едно много добро финансово здраве, въпреки кризите в държавата. Бяхме подготвени за изненадите по отношение на инфлация, политическа нестабилност,  липса на бюджет и цените на енергоносители.