СЛИВЕНСКИ ГИМНАЗИСТИ УЧАСТВАТ В АКЦИЯ НА КАТ

СЛИВЕНСКИ ГИМНАЗИСТИ УЧАСТВАТ В АКЦИЯ НА КАТ

В началото на ноември бе проведена съвместна акция по Безопасност на движението по пътищата с участието на мл. инспектор Н. Стойчев, мл. инспектор С. Черкишлийски- представители на КАТ Сливен и ученици от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ град Сливен под ръководството на г-жа Д. Демирева. След извършените проверки на три автомобила, се оказа, че и тримата водачи са в нарушение на Закона за движението по пътищата. В реално време бе издаден електронен фиш за всеки от нарушителите.

Интересно ли е за гимназистите да се возят в патрулна кола, да участват в работата на КАТ? За учениците от ПГХТ Сливен тази акция беше изключително интересна, емоционална и полезна, затова те изразиха желание за участие в следващи мероприятия съвместно с КАТ Сливен. Това беше една екипна работа, на добра воля и сътрудничество между държавна институция и учебно заведение. Учащите са силно впечатлени от работата на терен. Надяваме се, това преживяване да им помогне да станат отговорни шофьори и пешеходци. Целта на акцията е запознаване на учениците с нарушенията, които извършват водачите на МПС в града Надяваме се , че популяризирането на работата по превенция на нарушенията и запознаването на учащите с дейността на КАТ ще способства за намаляване броя на жертвите при ПТП и ограничаване на войната по пътищата чрез възпитаване на отговорно поведение на пътя в младото поколение.

Предишна КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗА ПРАЗНИКА СИ С МНОГО ЕМОЦИИ
Следваща СРЕЩА В ЗАЛА "МАЙ" ЗА РАЗЯСНЯВАНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ ПРОЕКТ ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО САНИРАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА СЕ ПОЯВИХА ПРЕД ОБЩИНА СЛИВЕН

Великденски яйца се появиха пред сградата на Община Сливен. И тази година кметството се погрижи за украсата преди Великден. Фирмата на Иван Червенкондев се справи отлично, както винаги.

Новини Сливен

РАЗБИХА ПРОТЕСТАНТСКА ЦЪРКВА В СЛИВЕН

Неизвестни разбиха протестантска църква в Сливен. Задигнати са уредба, усилвател и тонколони, научи Sliveninfo. Кражбата е извършена във вторник през деня от църквата, която cе намира в кв. „Надежда“. Службите

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯ И ОБЩИНСКА ОХРАНА САНКЦИОНИРАТ ВЕЛОСИПЕДИСТИ В РАЙОНИТЕ НА ПЕШЕХОДНИ ЗОНИ В СЛИВЕН

Със затопляне на времето се наблюдават все по-голям брой велосипедисти, които се движат по централната пешеходна зона на град Сливен, с което нарушават чл.81, т.5 от Закона за движение по