СЛИВЕНСКИ ГЕНЕРАЛ ДОКЛАДВА НА ВЪРХОВНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА БАЗА „НОВО СЕЛО“
юни 19, 2019 1846 Прегледи

СЛИВЕНСКИ ГЕНЕРАЛ ДОКЛАДВА НА ВЪРХОВНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА БАЗА „НОВО СЕЛО“

Генерал, роден и служил в Сливен, докладва на върховния главнокомандващ Въоръжените сили на база „Ново село“, източно от Сливен. На снимката се вижда как генерал майор Михаил Попов, който е командир на Сухопътните войски и е планирал учението „Ответен удар – 2019“, разговаря с президента Румен Радев. Двамата са учили по едно и също време във военна академия в САЩ и се познават отлично. Между тях е началникът на отбраната ген. Андрей Боцев.

Очаквам правителството да гарантира, че няма орязване на бойните възможности според заявеното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на хаос. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев за договора със САЩ за закупуване на изтребителите F-16 след като присъства на Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“ на полевия учебен полигон „Ново село“, предаде Радио „Фокус“- Сливен.

„Всяко едно „мърдане“ надолу и орязване на този пакет вече води до невъзможност за реализация на оперативните възможности на самолета“, коментира президентът. „Всеки момент очаквам параметрите на предложението на американската страна“, съобщи Радев.

„Правителството многократно декларира, че ще постигне разумна цена, близка до определената от Народното събрание, че ще има разсрочено плащане и офсет и индустриално сътрудничество, и високи бойни способности“, посочи държавният глава.

„Най-важното в този проект, което често се пропуска, и не се разбира докрай е че не самият самолет е най-важното в проекта, а цялостният хомогенен пакет е важен“, обърна внимание Румен Радев. „Той се състои от самолета, оборудването, въоръжението, допълнителното оборудване към самолета, наземното оборудване, което е огромно и обучението на личния състав“, уточни той.

„Българските ВВС и Министерството на отбраната разработиха един много добър хомогенен пакет, максимално „изстискан“, на минимум, но гарантиращ надеждни способности и оползотворяване на бойните възможности на самолета“, заяви президентът.

Военната професия иска изключително голямо внимание, оборудване, подготовка, мотивация на военнослужещите. Политиците никога не трябва да го забравят, каза още Румен Радев по повод инцидента край Пловдив, при който загина чуждестранен военнослужещ.

„Много неприятен инцидент. Съболезнования за близките на загиналия. Това е учение без участието на нашите Въоръжени сили“, посочи той.

„Води се разследване. При такива тежки инциденти и произшествия разследването трае дълго време“, коментира държавният глава. „Не мога да кажа нищо за причината, но военната професия е високо рискова дейност“, обърна внимание Румен Радев.

„Много е важно в тази обстановка да се отчитат всички неблагоприятни фактори. Една такава професия винаги е съпътствана с много такива неблагоприятни рискови фактори“, каза президентът и допълни, че се прави всичко възможно те да бъдат минимизирани, не винаги се успява.

Имам уверението, че до седмица ще бъде внесен в Министерски съвет и проектът за искане на оферта за модернизация на Сухопътни войски за бронираната бойна машина, каза още президентът.

„Тук е много важно да бъде направен добър пакет за индустриално сътрудничество“, обърна внимание той.

„Надявам се Министерски съвет по-бързо да прокара проекта за искане на оферта и то да бъде изпратено. Оттук нататък трябва да бъдем много гъвкави. Искам да подчертая, че трябва да се изпълнят добрите намерения, които бяха многократно обявявани и тиражирани за силно индустриално сътрудничество“, заяви президентът.

„Всеки проект трябва да води до полза не само за Въоръжените сили, а и за цялото общество“, изтъкна държавният глава.

„С началника на отбраната и командира на Сухопътни войски обсъждахме хода на проектите за модернизация на армията. Движат се, но закъсняхме много“, коментира Радев.

„Имахме няколко заседания на КСНС със съответните решения проектите да вървят заедно. Това беше изключително важно решение, което се наруши“, поясни президентът.

„Ясно е защо – защото парите са ограничени. Трябва да се търси най-доброто възможно във финансово отношение и за трите вида въоръжени сили“, обяви той.
„Все пак е добре, че най-сетне проектът за корабите тръгна. Беше изпратено искане за оферта. Вече има отговори. Чака се решението на определената комисия“, каза още Радев.

 

epicenter.bg

 

Предишна СЛИВНАЛИЯ ПОИСКА РЪКАТА НА ЛЮБИМАТА СИ ПО ВРЕМЕ НА ДРИФТ С БМВ
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ПРАЩА В СЪДА РЕШЕНИЕТО ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЕДНА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА ВСЯКО НОВОРОДЕНО ДЕТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

47 АКТА СА СЪСТАВЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА НЕНОСЕНЕ НА ПРЕДПАЗНИ МАСКИ В ЗАКРИТИ ПЛОЩИ

Засилените проверки за спазване на разпоредените от здравния министър противоепидемични мерки бяха възобновени от 14 октомври, съгласно дадените указания на областния управител Чавдар Божурски и решение на Областния кризисен щаб,

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ КАНИ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ В КОЛЕДЕН БАЗАР

Организацията на Коледен и Новогодишен базар стартира в Котел. Търговските обекти ще отворят врати на 6 декември 2021 г. и ще останат на разположение на клиентите до 6 януари 2022

Новини Сливен

ЕТО ФИНАНСОВИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА ОБЩИНСКИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ В СЛИВЕН

ДКЦ – 2 е с най-висок финансов резултат сред общинските здравни заведения в Сливен. За 2017 г. дружеството има печалба от 86 000 лева и ще внесе 32 000 лева

3 коментара

 1. Full Survey
  юни 13, 13:08

  … [Trackback]

  […] Here you will find 33044 more Info on that Topic: sliveninfo.bg/сливенски-генерал-докладва-на-върхов/ […]

 2. reference
  юли 30, 05:34

  This post will help the internet visitors for setting up new web site
  or even a weblog from start to end.

 3. 토렌트 다운
  август 20, 11:03

  … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: sliveninfo.bg/сливенски-генерал-докладва-на-върхов/ […]

Остави коментар

1 × 5 =