СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕНИ ПРЕДЛАГАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА КАРАНТИНЕН ЛАГЕР ЗА РОМИ
март 20, 2020 9712 Прегледи

СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕНИ ПРЕДЛАГАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА КАРАНТИНЕН ЛАГЕР ЗА РОМИ

Сливенски бизнесмени са готови да помогнат максимално за изграждането на карантинен лагер за роми, които се завръщат от рискови страни. Имаме готовност да осигурим терен, ако общината няма такъв. В момента има достатъчно качествени фургони. Ще доставим легла, завивки, храна, включително телевизори и интернет връзка. Въпросът е големите ромски групи, които се връщат от чужбина, да останат в този лагер две седмици. Така карантината със сигурност ще бъде спазвана, категорични са бизнесмените, които потърсиха Sliveninfo за разгласа на своето предложение към общината и държавата.

Според тях карантинният лагер трябва да се охранява от полиция. При всички случаи в него ще бъде по-лесно и медицинското обслужване.

Има и втори вариант – край Сливен съществуват хотели, които са празни. Готови сме да финансираме и оборудваме превръщането им в подобен карантинен лагер за 2- 3 месеца. Там със сигурност ще излезе по – евтино и по – бързо за оборудване. При добра организация и първият, и вторият вариант е възможно да ги осъществим за броени дни, считат бизнесмените.

Според тях в момента в големите ромски махали на Сливен и селата не се спазва задължителната карантина от хората, връщащи се от чужбина.

Ние не сме срещу ромите, имаме много работници от този етнос и ги ценим, В случая обаче става въпрос за оцеляването на нашия град – физически  и икономически. Не е тайна, че през последните няколко дни сливенски фирми започват да освобождават работници. И този процес ще продължи, ако не се вземат по-драстични мерки. Най-добре е да си помогнем сами, а тогава ще ни помогне и Господ, считат инициаторите на предложението за създаване на карантинен лагер.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ТРУП НА МЪЖ Е ОТКРИТ В КАНАЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

2 ЮНИ – ДЕН НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА НАРОДНА СВОБОДА

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отбелязан на 2 юни, неделя. Общоградското поклонение ще започне в 11.45 часа на площад „Хаджи Димитър“. Пред

Новини Сливен

МЕХМЕД МЕХМЕДОВ ОТ EXTREME ZONE – СЛИВЕН СТАНА АБСОЛЮТЕН ШАМПИОН ПО КУЛТУРИЗЪМ

Уникален успех на Мехмед Мехмедов от сливенския клуб EXTREME ZONE. Мечо, както го наричат повечето хора в града стана абсолютен шампион по културизъм, печелейки златен медал и купа на престижното

Новини Сливен

„ТВОРЧЕСКО ЛЯТО 2020“ ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА – ЖИВОПИС НА ПЕНЬО ИВАНОВ

Инициативата „Творческо лято 2020“, организирана от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“, продължава. През цялото лято в галерия „Седем“ със свои изложби ще гостуват сливенските художници, които участват в различни благотворителни инициативи