СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕНИ ПРЕДЛАГАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА КАРАНТИНЕН ЛАГЕР ЗА РОМИ
20.03.2020 10426 Прегледи

СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕНИ ПРЕДЛАГАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА КАРАНТИНЕН ЛАГЕР ЗА РОМИ

Сливенски бизнесмени са готови да помогнат максимално за изграждането на карантинен лагер за роми, които се завръщат от рискови страни. Имаме готовност да осигурим терен, ако общината няма такъв. В момента има достатъчно качествени фургони. Ще доставим легла, завивки, храна, включително телевизори и интернет връзка. Въпросът е големите ромски групи, които се връщат от чужбина, да останат в този лагер две седмици. Така карантината със сигурност ще бъде спазвана, категорични са бизнесмените, които потърсиха Sliveninfo за разгласа на своето предложение към общината и държавата.

Според тях карантинният лагер трябва да се охранява от полиция. При всички случаи в него ще бъде по-лесно и медицинското обслужване.

Има и втори вариант – край Сливен съществуват хотели, които са празни. Готови сме да финансираме и оборудваме превръщането им в подобен карантинен лагер за 2- 3 месеца. Там със сигурност ще излезе по – евтино и по – бързо за оборудване. При добра организация и първият, и вторият вариант е възможно да ги осъществим за броени дни, считат бизнесмените.

Според тях в момента в големите ромски махали на Сливен и селата не се спазва задължителната карантина от хората, връщащи се от чужбина.

Ние не сме срещу ромите, имаме много работници от този етнос и ги ценим, В случая обаче става въпрос за оцеляването на нашия град – физически  и икономически. Не е тайна, че през последните няколко дни сливенски фирми започват да освобождават работници. И този процес ще продължи, ако не се вземат по-драстични мерки. Най-добре е да си помогнем сами, а тогава ще ни помогне и Господ, считат инициаторите на предложението за създаване на карантинен лагер.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ТРУП НА МЪЖ Е ОТКРИТ В КАНАЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА МАЛКИТЕ ЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН С 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО

Мили деца, В един от най-любимите на всички нас празници – Деня на детето, ви пожелавам да сте здрави! Днес и ние, големите деца, съпреживяваме с вас радостта и веселието

Новини Сливен

30 МЕСЕЦА СЛЕД ПЪРВИЯ ПРОТЕСТ ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЪБИРА ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРОБЛЕМА С ВЪЗДУХА НА НОВА ЗАГОРА

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски свиква от 10 часа днес работна среща с представители на РИОСВ – Стара Загора, РЗИ – Сливен, ОДБХ – Сливен и кмета на Нова

Новини Сливен

ЕВА ВЕСЕЛИНОВА ОТ СЛИВЕН СЕ ПРОБВАЛА НА „МИС ПЛЕЙМЕЙТ“ СНИМКИ 18+

Преди да стане репортерка в „Господари на ефира” новата коментаторка в „На кафе” Ева Веселинова се е прехранвала като сервитьорка и продавачка на златни бижута на остров Санторини. Звездният й