СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ КОЛЕДА С КОНЦЕРТ
03.12.2021 867 Прегледи

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ КОЛЕДА С КОНЦЕРТ

Въпреки всички трудности, свързани с епидемиологичната обстановка, Симфоничен оркестър Сливен ще отбележи Коледа с ексклузивен концерт. Две от най-емблематичните класически произведения, Шуберт – Симфония No.8 „Недовършена“ и концертът за цигулка и оркестър от Чайковски, ще звучат под диригентската палка на Маестро Диан Чобанов – музикален директор на Държавна опера Пловдив. От 2009 г. Маестрото е и главен диригент на балета на Хърватската национална опера в Загреб. Впечатляващата му биография включва и постовете – главен диригент на Хърватския камерен оркестър (2012 – 2014), постоянен диригент на Оркестъра на замъка Шьонбрун (2004 – 2012), първи диригент на Софийската филхармония (2004 – 2010) и главен диригент на Държавна опера Стара Загора (2007 – 2012). За сезон 2020/21 Чобанов е главен гост-диригент в сръбския Народен театър в Белград и Нови Сад. Той е дирижирал Симфоничния радио оркестър на Виена, Оркестър на „Арена ди Верона”, Пражкия радиооркестър, Будапещенски фестивален оркестър; Дохнани оркестър Будапеща, Филхармонията в Баден-Баден; Симфоничния оркестър на БНР, Национална опера и балет, София; RTS – Белград, Операта в Белград, Ансамбъл “Cantus” в Загреб, Камерен оркестър B-A-C-H Екатеринбург, Филхармония „Олтения“, Крайова; Брашовската филхармония, Македонската опера и балет и Македонска филхармония, Скопие; Филхармоничните оркестри на Калабрия, Палермо и Бари, Опера в Астана, Казахстан, Албанската национална опера, Симфоничния оркестър Куритиба в Бразилия и много други. Солистката Олга Артюгина пристига в Сливен, броени дни след участието си във финала на един от най-престижните и тежки конкурси за цигулари в света – Николо Паганини (Premio Paganini) Генуа, Италия. Родена през 1991 г. в семейство на музиканти, през 2015 г. завършва с отличие Държавната консерватория в Санкт Петербург, а през 2017 г. и асистентския си стаж в класа на Mихаил Гантварг. През 2018 г. продължава обучението си в Кралската академия за музика „Кралица София“ в Мадрид, в класа на проф. Захар Брон и в консерваторията в Лугано, Швейцария в класа на Сергей Крилов. Виртуозната руска цигуларка е лауреат на множество престижни награди от международни конкурси за цигулари. Носител е и на правителствената награда на Санкт Петербург „Младежка награда на Санкт Петербург“. Всички закупили билет за отложения концерт от 21 октомври 2021 г. – „Мистерията Паганини“, Роман Ким и Константин Илиевски, биха могли: а) да го използват без презаверяване за концерта „Рождество е!“ – Олга Артюгина и Диан Чобанов на 16 декември 2021 г. /Четвъртък/, от 18.30 ч.; б) да го запазят за новата дата 19 май 2022 г. /Четвъртък/ от 18.30 ч.; в) да го върнат десет дни преди обновената дата – 19.05.2022 /от 09.05 до 19.05.2022 на касата на зала Сливен/.

 

Сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест за Covid-19 – в деня на концерта, четвъртък, 16 декември 2021 г. За целта, в зала „Сливен“ ще работи мобилна лаборатория от 16.30 ч. За да се избегне образуване на опашки, е препоръчително, зеленият сертификат да бъде подготвен предварително, а желаещите да се тестват, да дойдат по-рано.

Предишна ОТ УТРЕ ЛЕДЕНАТА ПЪРЗАЛКА В СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИ УЧИЛИЩА В СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ ОБНОВЕНИ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ”

В Сливен днес официално бе даден стартът на обновяването на сградите на три професионални гимназии. Това са Професионална гимназия по механотехника, Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ и

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на грабеж. Полицейските служители започват работа по случая на 6 май след получено заявление за извършена кражба на портмоне с пари и лични документи.

Новини Сливен

МЕЖДУВЕДОМСТВЕНА КОМИСИЯ ПРОВЕРИ 112-те ЯЗОВИРА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител Чавдар Божурски, извърши проверки на язовирите в Сливенска област. Тя е съставена от представители на областната администрация, РД „ПБЗН“, „Басейнова дирекция“, ДАМТН,