СЛИВЕНСКИЯТ БИЗНЕС ВЛЕЗЕ В ГИМНАЗИЯТА ПО ХОТЕЛИЕРСТВО

СЛИВЕНСКИЯТ БИЗНЕС ВЛЕЗЕ В ГИМНАЗИЯТА ПО ХОТЕЛИЕРСТВО

В периода 20.11.-24.11.2017 година в ПГ по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ в рамките на Европейската седмица на професионалните умения работодатели от ресторантьорския бизнес в Сливен проведоха учебни часове по професионално обучение с учениците от гимназията. В модерно обзаведените кабинети Ирина Филимонова – управител на „Фемили спейс“ заедно с десетокласниците приготвиха студени предястия – шопска салата, италианска салата, снежанка. Диляна Танева от ресторант „Mi Casa“ в час по „Организация и функциониране на кухнята“ приготви с възпитаниците на гимназията суфле от гъби, макарони по милански.

Минчо Афузов, собственик на винарска изба „Афузови“ покани възпитаниците на гимназията на собствен терен. Часът по сомелиерство в 12 в клас се проведе в Дом на виното към винарската изба. Господин Афузов запозна учениците с историята на професията „сомелиер“. Под вещите му напътствия възпитаниците на гимназията се запознаха с определяне на нюансите на аромата на различните видове вина, анализираха аромата на корковите тапи и връзката му с качеството на виното.

Предишна НАДЗИРАТЕЛИТЕ ОТ ЗАТВОРА В СЛИВЕН ИЗЛИЗАТ ДНЕС НА ПРОТЕСТ
Следваща 35-ГОДИШЕН МЪЖ Е ХВАНАТ ДА КРАДЕ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИМО СТАНКОВ Е СМЕНЕН В НАРУШЕНИЕ НА УСТАВА

Смяната на Димо Станков като председател на сдружението на селските кметове на Община Сливен е извършена в нарушение на устава на организацията. „Събрахме се да обсъждаме текущи въпроси, а колегите

Новини Сливен

АПЛОДИСМЕНТИ ЗА ПОБЕДЕНИТЕ БАСКЕТБОЛИСТИ НА СЛИВЕН ВЪВ ВАРНА

Да загубиш под аплодисментите на чужда публика. Това се случи снощи във Варна, където състезатели от „Сливен баскет“ загубиха от „Черно море“. Резултатът е 65:57. След срещата се случи нещо

Новини Сливен

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ПОДМЕНЯ ВОДОМЕРИ

От Топлофикация Сливен съобщиха, че по време на осъществяване на тяхната годишна ремонтна програма са решили да предоставят една нова възможност на своите клиенти, която очакват да бъде оценена положително

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 × one =