СЛИВЕНСКИТЕ УЧИТЕЛИ СЕ РАЗДАДОХА: 14 ОТБОРА УЧАСТВАХА В ПЪРВИЯ ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ И ФУТБОЛ
17.12.2023 1215 Прегледи

СЛИВЕНСКИТЕ УЧИТЕЛИ СЕ РАЗДАДОХА: 14 ОТБОРА УЧАСТВАХА В ПЪРВИЯ ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ И ФУТБОЛ

Преподаватели с най – различни специалности участваха в първия спортен турнир за учители в Сливен. Организатори на събитието бяха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен.

На 16 декември във физкултурните салони на ОУ „Елисавета Багряна“ и ОУ „Братя Миладинови“ 14 отбора от 10 училища в града се включиха в състезателни мачове по футбол и волейбол. Участваха над 100 учители от началния до гимназиалния етап на обучение, за които спортът е здравословен начин на живот и истинско забавление. В срещите по футбол и волейбол се раздадоха преподаватели по математика, история, биология, химия, философия и други науки почти от целия спектър учебни предмети в училищното образование. Подкрепа на някои тимове оказаха и колегите им по физическо възпитание, начело с дългогодишния спортен деятел и учител Стоян Гурков. Изявиха се и ветераните в любителския спорт – директорът на ОУ „Братя Миладинови“ Митко Митев и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Николай Ботушаров.

Във волейбола първи стана отборът на СУ „Константин Константинов“, втори – на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, а трети – на СУ „Пейо Яворов“. Най-добри бяха футболистите от сборния отбор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с участието на учители от ПГ по механотехника, ПГТО „Добри Желязков“ и ОУ „Юрий Гагарин“. Второто място зае ОУ „Братя Миладинови“, а третото – ОУ „Елисавета Багряна“.

Купите на победителите връчи зам. кметът и председател на МКБППМН Пепа Чиликова. Тя поздрави всички участвали в турнира за вдъхновяващия пример, който дават най – вече на децата и младежите. „Преди няколко дни проведохме скрининг на гръбначните изкривявания. За съжаление, имаме немалък процент на деца с проблеми. Но това, което повече ни притесни, е, че много голям е процентът на децата с наднормено тегло. Част от тях нямат физическа култура, спортът не е част от ежедневието им. Искрено се надявам и вярвам, няма нищо по-въздействащо от завладяващия пример, който ни дадохте днес с този турнир“, каза Чиликова.

Интересна подробност е, че състезанието се осъществи по инициатива на самите учители, уточни Лилия Радева, секретар на МКБППМН. Сливенски преподаватели традиционно се включват в национални спортни събития. Желанието им бе да има и сливенски турнир, в който да бъдат привлечени всички колеги – любители на спорта. Идеята е инициативата да стане ежегодна.

Двата турнира по спортните програми на Комисията – за ученици и за учители, които се проведоха в навечерието на Коледа, привлякоха много участници, предизвикаха голям интерес и създадоха истинско празнично настроение.

Предишна ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ НОВОЗАГОРСКО СЪБРАХА 15 000 ЛЕВА ЗА БОЛНО ДЕТЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АТАНАСОВ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ

Лидерът в оставка на Демократи за силна България Атанас Атанасов ще се кандидатира за председател на партията. Това обяви самият той във Фейсбук. Малко след като лидерът на „Да, България“

Новини Сливен

РОК – ТЕАТЪР „АСПАРУХ – БИТКАТА ЗА ОНГЪЛА“ НА КРЕПОСТТА „ТУИДА“

На сцената на крепостта „Туида“, на 18 май, от 20 часа ще се качат музикантите от група „Епизод“ с техния рок – театър „Аспарух-битката за Онгъла“. За първи път сливенци

Новини Сливен

US ХЕЛИКОПТЕР ЩЕ ИЗВЪРШВИ ТРЕНИРОВЪЧНО КАЦАНЕ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН МЕЖДУ 13 И 16 ЧАСА ДНЕС

Днес, между 13 ч. и 16ч., на територията на Военна болница ще извърши тренировъчно кацане екип за авиомедицинска евакуация на военновъздушните сили на САЩ в обхвата на международните учения „Black