СЛИВЕНСКА ФАРМАЦЕВТКА СЪЗДАВА УНИКАЛНИ БИЖУТА ОТ ЦВЕТЯ И ПЕПЕРУДИ
08.07.2019 3641 Прегледи

СЛИВЕНСКА ФАРМАЦЕВТКА СЪЗДАВА УНИКАЛНИ БИЖУТА ОТ ЦВЕТЯ И ПЕПЕРУДИ

Сливенска фармацевтка създава уникални бижута от цветя и пеперуди. И ги продава по цял свят. Изисканата дама се казва Даниела Костова, а нейните бижута вече 20 години радват клиенти в Европа и Северна Америка.

„За мен е истинско удоволствие, когато видя някоя дама да носи мое бижу. Това ме прави щастлива“, споделя Даниела Костова, която е завършила езикова гимназия „Захарий Стоянов“ в Сливен. В края на 90-те години тя заминава за Кипър, откъдето си урежда работна виза за Канада. Даниела завършва институт по моден дизайн в Монреал, а живее в столицата Отава. Именно в Канада тя започва да твори уникалните бижута, създадени от цветя и пеперуди.

„Всяко цвете е дехидратирано. Получавам го от Тайланд, където този вид преработка е превърната в мащабен бизнес, а качеството е отлично. По-късно цветето и пеперудата се обработват с безцветна смола. Така всяко бижу е по своему уникално и няма аналог“, споделя модната дизайнерка. Студена Канада обаче тя не успява да почувства като свой дом.

„Там и времето, и хората са по-студени, а аз търся емоцията на южните страни, чиито жители са по-темпераментни. Затова харесвам най-много Италия. Посещавам я по няколко пъти в годината и там намирам вдъхновение за моите бижута“, твърди Костова. За нея вдъхновението е най-важната част от работата на един моден дизайнер.

„Затова италианските дизайнери са най-добри. Просто в тази страна има толкова история, изкуство и красота, че вдъхновението лъха отвсякъде“, казва Даниела.

С връщането си в България, тя започва да участва в международни изложения за бижута в Париж и Милано. От няколко години със свои съдружник има магазин в Ница.

„Изработката на бижута ми носи само положителни емоции, които са ми нужни след работата в аптеката, където човек се сблъсква с различни съдби. За мен положителното мислене е много важно и затова рядко се ядосвам“, споделя фармацевтката, която боготвори италианската храна и мечтае за повече хармония и любов в своя живот.

 

Георги Мангинов

Забележка: Уникалните бижута на Даниела може да откриете в нейния сайт: dannyra.com

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДВАМА СА ЗАЛОВЕНИ С МАРИХУАНА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШАМПИОНСКА ПРЕГРЪДКА ЗА ДПС В СЛИВЕН

Заместник – председателят на ДПС инж. Янко Янков и ръководството на партията в Сливен проведоха днес среща с републиканския шампион по бокс в категория 91 кг Кристиан Димитров и  треньора

Новини Сливен

ЦЕНТЪРЪТ ЗА ПСИХОТЕРАПИЯ „СЕНС“ ПРЕДСТАВИ СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ПРЕД СОЦИАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА ГРАД СЛИВЕН

Проведе се кръгла маса за споделяне на добри практики, сътрудничество и подкрепа между Център за консултативна работа и психотерапия „Сенс“ и всички социални институции в град Сливен, свързани с проблема

Новини Сливен

43-ГОДИШЕН МЪЖ Е РАНЕН С НОЖ В НОВА ЗАГОРА

35-годишен мъж е задържан в РУ-Нова Загора за причиняване на телесна повреда. На 22 ноември, около 14,00 часа, в промишлената зона на град Нова Загора е възникнал скандал между двама