СЛЕД ПЕТ ЧАСА ЗАСЕДАНИЕ БРИТАНЕЦЪТ, ОБВИНЕН В ПЕДОФИЛИЯ, ОСТАВА В АРЕСТА
13.08.2022 2927 Прегледи

СЛЕД ПЕТ ЧАСА ЗАСЕДАНИЕ БРИТАНЕЦЪТ, ОБВИНЕН В ПЕДОФИЛИЯ, ОСТАВА В АРЕСТА

Британският гражданин, обвинен в блудствени действия спрямо четири момченца от Сливен, остава в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ му бе наложена на 12 август от Сливенския районен съд след продължило над 5 часа заседание, съобщиха от прокуратурата. От там вече информираха „Труд“, че още в началото на заседанието е имало две почивки. Първата е била поискана от защитата, за да се запознае  с материалите. Втората е била във връзка със заявени здравословни проблеми на обвиняемия. Очакват се повече подробности.

Д.Х. /47 г./ е задържан от сливенските криминалисти на 10 август след продължило няколко месеца разследване и документиране на престъпната му дейност пдо надзора на прокуратурата. Предявените му обвинения са за блудствени действия спрямо три малолетни и едно непълнолетно момче от кв. „Надежда“ в града, като извършителят се е възползвал от зависимостта на децата спрямо него.  Блудствата са извършени в периода от юни до 10 август тази година.

Хъл е пристигнал в страната ни след изтърпяна в родината си присъда за разпространение в интернет на порнографско съдържание, свързано с деца. В сливенския кв. „Надежда“ се установил като пастор. През 2019 г.  той влезе в ареста също по обвинения за блудствени действия, срещу 8 момчета от квартала. По-късно напусна ареста под парична гаранция. Делото все още не е приключило.

Сегашното му задържане е второ поред.

 

trud.bg

Предишна САЩ ПРАЩАТ 2400 ОТ ЛЕГЕНДАРНИТЕ "КРЕЩЯЩИ ОРЛИ" ДА НИ ПАЗЯТ ОТ РУСИЯ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: МЛАДИТЕ ХОРА СА ФАКТОРЪТ ЗА БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА СА СПИПАНИ С АЛКОХОЛ ЗАД ВОЛАНА

Трима водачи, употребили алкохол над 1,2 промила, са установени при операция по пътна безопасност. Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и се провежда на територията

Новини Сливен

И ДНЕС БЕЗ СИНЯ ЗОНА В СЛИВЕН

От ОП „Градска мобилност“ съобщават, че и днес – 28 февруари, Синята зона няма да работи.  Няма да бъдат налагани санкции на паркиралите в зоната автомобили.

Новини Сливен

ИВАЙЛА ДЖЕНЕВА ПОДРЕДИ ПЪРВАТА СИ ИЗЛОЖБА

Изложба на младата талантлива сливенска художничка Ивайла Дженева бе открита на 12 октомври в галерия „Седем”. Ивайла е в 7 клас в ППМГ „Добри Чинтулов”, а неин ментор е Йордана