СЛАВЕНА ШЕЙТАНОВА: МЛАДИТЕ ХОРА В ПОЛИТИКАТА И В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ, ТРЯБВА ДА СА ПРИМЕР ЗА ДИАЛОГИЧНОСТ
16.04.2024 637 Прегледи

СЛАВЕНА ШЕЙТАНОВА: МЛАДИТЕ ХОРА В ПОЛИТИКАТА И В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ, ТРЯБВА ДА СА ПРИМЕР ЗА ДИАЛОГИЧНОСТ

Добрите и смислени каузи трябва да обединяват хората, независимо от политическата им принадлежност. Това заяви в предаването „Сливен на фокус“ по телевизия „Канал 6“ общинският съветник от ГЕРБ Славена Шейтанова.

„Кметът Стефан Радев е най – диалогичния човек, когото познавам. Неговата политика е политика на отвореност към всички. Ние като група общински съветници от ГЕРБ стриктно следваме тази политика. Защото, когато една идея е добра и когато една кауза има смисъл, не е важно от коя партия идва, тя се приема и обсъжда. Работи се по нея и се стараем да я реализираме“, коментира Славена Шейтанова.

По думите й, именно младите хора в политиката и в обществения живот, трябва да са пример за диалогичност, да протягат ръка на опонента и да се обединяват в името на позитивните идеи. „Вярвам, че основната цел на всички колеги в Общинския съвет е да работим за по – доброто бъдеще на нашия град. Затова трябва да оставим настрана различията и да насочим усилията си в тази посока“, коментира младият общински съветник.

Тя припомни, че нейна кауза, както в предишния, така и в този състав на Общинския съвет е мотивирането и стимулирането на младите хора към спорт, особено на децата. „За съжаление ежедневно ставаме свидетели на все повече агресия и насилие от деца към деца, а спортът може да бъде решение за много от тези проблеми и дори за тяхната превенция. Спортът е здраве, дисциплина и постоянство. Изгражда характера на човек. Затова политиката на кмета Стефан Радев и Община Сливен е да продължи да работи активно в тази посока. Във всички квартали на града вече има изградени спортни площадки и съоръжения, ремонтират се спортни зали и физкултурни салони в училищата. Подкрепят се спортните клубове и техните усилия при работата с младите хора. В управленската програма на кмета Радев е заложено изграждане на нови физкултурни салони и модерна образователна среда в ППМГ „Добри Чинтулов“, ГПЗЕ „Захари Стоянов“ и ОУ „Димитър Петров“, заяви Славена Шейтанова.

Тя бе категорична, че въпреки работата си като сътрудник на Мария Габриел като евродепутат, никога не е искала да живее извън Сливен. „В ГЕРБ има много млади хора и тази партия прави наистина успешна политика за младото поколение. Работата ми като част от екипите на евродепутатите Мария Габриел и Владимир Уручев ми даде голям опит. Получих много ценни съвети, които сега са ми полезни в работата ми като общински съветник. Винаги съм искала да остана и да живея в Сливен. Да се развивам тук. Днес има много възможности за младите хора, въпреки, че не живеят в някоя от големите европейски столици или в големите градове на България. Щастлива съм, че съм тук. Надявам се, че има и други млади хора, които смятат, че в Сливен могат да постигат своите цели и мечти. Това е и моя цел, мой приоритет – да работя за създаване на условия, които да привличат младите към родното място, както и семействата живеещи извън Сливен“, споделя Славена Шейтанова.

 

Предишна МАЕСТРО ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ СЕ СРЕЩНА С УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“
Следваща 8 150 ЛЕВА БЯХА СЪБРАНИ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ ЗА ЦЪРКВАТА В ПАНАРЕТОВЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИЯ БАЛЪКЧИЕВА: СЛИВЕН ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ Е ГРАД НА ВОЙВОДИТЕ

Сливен трябва да покаже, че заслужено носи името Град на стоте войводи. Нашата основна мисия на тези избори е връщане на патриотичната нотка в самочувствието на сливналии. Трябва да се

Новини Сливен

ЕДНА ЧИСТА ГРАДИНКА В СЛИВЕН СЕ НАПЪЛНИ С БОКЛУЦИ

Една чиста градинка в Сливен осъмна на Ивановден с купища боклуци. Иде реч за пространството пред блок № 20 в кв. „Сини камъни“, което местните хора от години превърнаха в

Новини Сливен

ПАНАТЕХНОЛОГИИТЕ – ЦЯЛОСТНО РЕШЕНИЕ ЗА УСТОЙЧИВИ ДОБИВИ, НЕПОДВЛАСТНИ НА СТРЕСА

Дори само едно третиране запазва потенциала на културите Вече втора година опитните зърнопроизводители братя Павлови се доверяват на компанията Панамин Ко., предлагаща продукти от ново поколение, които намират успешно приложение в Европа