СИНЯ БЪЛГАРИЯ: ОТ ЧЕСТНА ДИАГНОЗА КЪМ ВЕРНИ РЕШЕНИЯ
20.05.2024 339 Прегледи

СИНЯ БЪЛГАРИЯ: ОТ ЧЕСТНА ДИАГНОЗА КЪМ ВЕРНИ РЕШЕНИЯ

Управлението на сглобката, наречено така, за да се избегне думата коалиция, приключи. Очаквано през първата седмица на официалната кампания за поредните избори се изясняват кой е виновен за това с тежки обвинения за отговорността. При това без да се изключва бъдещо помирение по някаква формула.

Каквото й да се случи в техните взаимоотношения то няма да реши продължаващата политическа криза. Защото тя не произтича от това взаимно привличане и противопоставяне по интереси във властта.

Потопени сме от година на година от управление в управление в криза на етиката. Цялото ни общество е пропито от невъзможност за институционално пречистване и възможен интегритет за нормалното функциониране на демократичната държава.

Тази диагноза ние от Синя България сме я поставили не отсега и ако за пореден път като Синя България не я изведем пред скоби, няма как да стигнем като държава и граждани до смислен разговор за нейното преодоляване. Без иновации в технологията на властта, които не са нищо друго от освен бягство от отговорност за поети обещания. Самозалъгване и залъгване на избирателите, че с насилване на политическата реторика, измамата ще бъде по-лесно преглътната.

Видя се, че въргалянията в революционни изблици, вербална агресия от заклинания, юмруци и пр. няма да ни извадят от кризата. С палиативни и конюнктурни промени това няма как да стане. Видя се по парадоксален начин, че колкото повече се отричат едни други участниците в сглобката, те си приличат повече отколкото се различават. Не са същинската алтернатива една на друга.
Политическата коалиция Синя България предлага на българите да се фокусираме наистина в същината на проблемите пред които сме изправени в сфери като образование, здравеопазване, сигурност и социална политика. И то не само на приказки и пожелания, а като решения за тяхната реализация. Отговорност, присъща на една истинска алтернатива на сегашната задънена улица, за която търсим изход и подкрепа на изборите на 9 юни за НС и ЕП.

Бюлетината ни е номер 3 – За Синя България, защото има смисъл!

Димитър Сяров – водач на листата на Синя България в 21 Сливенски избирателен район

Предишна МАЯ МАНОЛОВА: ГОТОВИ СМЕ СЪС ЗАКОН "АНТИСПЕКУЛА"
Следваща КЛИЕНТ НА ЗАЛА ЗА ХАЗАРТ ПОТРОШИ ИГРАЛЕН АВТОМАТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЩО Е ШАНС ЗА ВСИЧКИ ГЛАСУВАНЕТО ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

Здравейте съграждани от Сливен, земляци от Нова Загора, Котел и Твърдица, жители на малките населени места в областта Сигурно ще се изненадате, ако четете този текст по формата на мое

Новини Сливен

ЧАВДАР БОЖУРСКИ БИ МАРИЯ БЕЛОВА ПО ПРЕФЕРЕНЦИИ

Бившият областен управител на Сливен Чавдар Божурски получи повече преференции от бившата депутатка Мария Белова в съревнованието между кандидат – депутатите на ГЕРБ, научи Sliveninfo. Божурски има 90 преференции повече,

Новини Сливен

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА  „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН СТАРТИРА СЕДМИЦА НА ЛЮБОВТА

От 14 до 18 февруари 2022г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе станалата вече традиционна Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените – Св.Валентин. Макар