СИНДИКАЛИСТЪТ БОЖИДАР КИСЬОВ ОТ СЛИВЕН ПРЕДЛОЖИ РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЯТО БЕ ПРИЕТА ОТ КОНГРЕСА НА КТ „ПОДКРЕПА“

СИНДИКАЛИСТЪТ БОЖИДАР КИСЬОВ ОТ СЛИВЕН ПРЕДЛОЖИ РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЯТО БЕ ПРИЕТА ОТ КОНГРЕСА НА КТ „ПОДКРЕПА“

Той е от ветераните на „Подкрепа“. И в Сливен, и в България. Един от малцината, които днес се считат за близки на лидера на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев. Божидар Кисьов дълги години оглавяваше синдиката в Сливен и областта. Днес е негов заместник. Известен е като страстен защитник на работниците и умел преговарящ с работодателите.

Предложената от Божидар Кисьов резолюция за България и българския народ не бе разгледана предварително от делегатите на Десетия редовен конгрес на синдиката. Сигурно и за това самият Кисьов не очакваше тя да бъде приета толкова категорично от колегите му.

„Разбира се, че съм удовлетворен от приемането на резолюцията. Сега е важно тя да бъде прочетена, осъзната и най-важното да се приложи на практика“, заяви авторът на документа пред Sliveninfo.

Ето и самата резолюция:

Десети редовен Конгрес

На Конфедерация на труда „Подкрепа“

08 – 09.02.2019 г.

 РЕЗОЛЮЦИЯ № 16

БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

България е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война, загубила милиони от своето население, с драстично намален трудов, икономически  и военен потенциал, без водачи и обща кауза, с потъпкан национален дух, примирена и приела своето поражение.

Промените в България след 10.11.1989 г. бяха извършени с лъжа, цинизъм, жестокост и грабеж, рядко срещани в историята ни, с грубо потъпкване на всички човешки права, с пълно незачитане на нуждите, болките и страданието на народа ни.

След като бяха погазени всички Божии и човешки закони, в ход е цялостен разпад на системата от норми и ценности,  И РАЗРУШАВАНЕ НА БАЗОВИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА КУЛТУРАТА, ГАРАНТИРАЩИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НИ КАТО НАЦИЯ.

Лавинообразно нарастват мащабите на насилието срещу личността на работното място и при изпълнение на трудовите задължения. Посегателствата срещу живота, здравето, честта и собствеността са неразделна част от ежедневието ни.

В България мизерията е повсеместна, но политическата секта се прави, че не я забелязва.

Всички сме изправени пред ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, КОИТО НЕ СА ПРОСТО КАТАСТРОФА. Необходими са отговорни, смели и решителни действия.

Настояваме за :

 

 • Българските политици и институции да осигурят , гарантират и защитят живота, достойнството , честта, собствеността и благоденствието на българските граждани.
 • Политиците и обществениците в България да служат на държавата ни и българския народ, а не на чужди интереси. Никой от тях да не забравя и за миг, че България не е подмандатна територия, протекторат или колония, на когото и да е. Националният суверенитет да бъде възстановен, както и унищожената държавност.
 • Създаване на национална стратегия и провеждане на политика в областта на доходите за прекратяване финансовия и икономически геноцид, с цел преодоляване на разликата между заплати и пенсии спрямо страните от ЕС и достигане на средноевропейски нива. Намаляне пропастта между богатите и бедните в България.
 • Държавна подкрепа на националното производство, индустрия и селско стопанство. Изработване на стратегия за развитие и защита на дребните, средните предприятия и стопани, както и за повишаване конкурентноспособността на българската икономика и бизнес.Изработване на стратегия за решаване проблемите в енергетиката и развитието и , базирана на местни енергийни суровини /въглища/.
 • Българските правителства да имат отговорно отношение към всички отрасли и предприятия, свързани с националната сигурност – БДЖ, военна промишленост, напоителни системи, подземни богатства, гори и води и всички останали. ВСИЧКИ ТЕ ДА ОСТАНАТ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.
 • Радикални реформи в системите на образование и здравеопазване за да бъдат решени множеството им проблеми.
 • Социални системи и политика, осигуряваща справедливост и намаление страданията, болките и нуждите на хората.
 • Държавните средства за научно – изследователска дейност и иновации да имат постоянно увеличаващо се равнище. Доходите на работещите в сектора да достигнат средно европейско ниво.
 • Прекратяване нихилистичното и позорно отношение на всички български правителства към културата и изкуството. Многократно увеличаване на средствата, необходими за функционирането на театри, училища, музеи, галерии и всички останали структури, свързани с културна дейност.
 • Прекратяване лакейското отношение на българските политици към чуждестранните инвеститори. Държавните институции да преустановят пасивното си отношение към всички приватизирани фирми и предприятия с чуждестранно участие и собственост, или отдадени на концесии, и да отстояват националните и на работещите там интереси.
 • Изнасяне цялата истина пред обществото за извършената приватизация след 10.11.1989 г. – голямото ограбване на българския народ.
 • Радикална реформа на съдебната система и  всички правоохранителни служби и органи, с цел ефективна защита и превенция срещу ескaлиращите бандитски нападения и всевъзможни форми на насилие срещу българските граждани.Възмездие за извършените престъпления срещу България и народа ни.
 • Изработване и прилагане на национална стратегия за разрешаване проблемите на циганското население в България. Да бъде прекратено превръщането на циганските гета в неподвластна на закона и реда територия.
 • Да бъде прекратено унизителното отношение към българския народ и третирането му като неодушевен предмет. Криминализиране на неизплащането заработените и дължими заплати и възнаграждения. Промени в трудовото законодателство, основани на принципа на „равноценност“ между работодател и наемен работник и служител.
 • Проблемите, свързани с демографската катастрофа, да станат приоритет за всяко българско правителство.

Да бъдат изградени действени връзки и взаимоотношения с нашите сънародници зад граница.

 • Традиционните вековни културни, духовни, морални, нравствени норми и ценности на българския народ, както и историческата памет да бъдат защитени, пазени и съхранени. Неприемане на т.нар. Истанбулска конвенция и противопоставяне на джендър идеологията и нейната пропаганда.Неприемане на Препоръка за заетост и достоен труд за мир и устойчивост,2017г,/№205/ , приета на 106-ата сесия на Международната конференция на труда на 16 юни 2017г. в Женева.

НЕЗАВИСИМО ОТ ПРЕВРАТНОСТИТЕ, КТ „ПОДКРЕПА“ ЩЕ ОСТАНЕ И БЪДЕ ЗАВИНАГИ ТАМ, КЪДЕТО Е БОГ, БЪЛГАРИЯ И ДУХОВНИТЕ ЦЕННОСТИ!

БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО!

Предишна ПОРАДИ АВАРИЯ Е СПРЯНО ПАРНОТО В ЧАСТ ОТ СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ВРЪЧВАНЕТО НА ДАРЕНИЕ ОТ САКСОНСКАТА ПРИНЦЕСА ТЕОФАНА ФОН САКСЕН ЗА МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„БЕЗУМНА НОЩ“ В СЛИВЕН

„БЕЗУМНА НОЩ“  по Рей Куни на сливенска сцена Сценичният  вариант и постановка са на  Валентин Танев,сценографията и костюмите са дело на  Николай Нинов. Театралите от Хасковския театър ще гостуват в Сливен с пиесата по Рей

Новини Сливен

ДНЕС ПУСКАТ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НОВИЯ СВЕТОФАР ДО ПАЗАРА

Новият светофар до пазара в Сливен ще бъде пуснат в експлоатация днес в 14 часа. Държавната приемателна комисия приключи своята работа и вече има издадено удостоверение за експлоатация. Поставянето на

Новини Сливен

ПЕТИМА БЯХА АРЕСТУВАНИ ЗА ОТКАЗ ДА ИЗПЪЛНЯТ ПОЛИЦЕЙСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ

Петима са задържани, иззети са 8 музикални уредби при операция на РУ-Сливен  по опазване на обществения ред. Акцията е осъществена на 18 и 19 август на територията на квартал „Надежда“

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

fourteen − 13 =