СИНДИКАЛИСТЪТ БОЖИДАР КИСЬОВ ОТ СЛИВЕН ПРЕДЛОЖИ РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЯТО БЕ ПРИЕТА ОТ КОНГРЕСА НА КТ „ПОДКРЕПА“

СИНДИКАЛИСТЪТ БОЖИДАР КИСЬОВ ОТ СЛИВЕН ПРЕДЛОЖИ РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЯТО БЕ ПРИЕТА ОТ КОНГРЕСА НА КТ „ПОДКРЕПА“

Той е от ветераните на „Подкрепа“. И в Сливен, и в България. Един от малцината, които днес се считат за близки на лидера на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев. Божидар Кисьов дълги години оглавяваше синдиката в Сливен и областта. Днес е негов заместник. Известен е като страстен защитник на работниците и умел преговарящ с работодателите.

Предложената от Божидар Кисьов резолюция за България и българския народ не бе разгледана предварително от делегатите на Десетия редовен конгрес на синдиката. Сигурно и за това самият Кисьов не очакваше тя да бъде приета толкова категорично от колегите му.

„Разбира се, че съм удовлетворен от приемането на резолюцията. Сега е важно тя да бъде прочетена, осъзната и най-важното да се приложи на практика“, заяви авторът на документа пред Sliveninfo.

Ето и самата резолюция:

Десети редовен Конгрес

На Конфедерация на труда „Подкрепа“

08 – 09.02.2019 г.

 РЕЗОЛЮЦИЯ № 16

БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

България е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война, загубила милиони от своето население, с драстично намален трудов, икономически  и военен потенциал, без водачи и обща кауза, с потъпкан национален дух, примирена и приела своето поражение.

Промените в България след 10.11.1989 г. бяха извършени с лъжа, цинизъм, жестокост и грабеж, рядко срещани в историята ни, с грубо потъпкване на всички човешки права, с пълно незачитане на нуждите, болките и страданието на народа ни.

След като бяха погазени всички Божии и човешки закони, в ход е цялостен разпад на системата от норми и ценности,  И РАЗРУШАВАНЕ НА БАЗОВИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА КУЛТУРАТА, ГАРАНТИРАЩИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НИ КАТО НАЦИЯ.

Лавинообразно нарастват мащабите на насилието срещу личността на работното място и при изпълнение на трудовите задължения. Посегателствата срещу живота, здравето, честта и собствеността са неразделна част от ежедневието ни.

В България мизерията е повсеместна, но политическата секта се прави, че не я забелязва.

Всички сме изправени пред ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, КОИТО НЕ СА ПРОСТО КАТАСТРОФА. Необходими са отговорни, смели и решителни действия.

Настояваме за :

 

 • Българските политици и институции да осигурят , гарантират и защитят живота, достойнството , честта, собствеността и благоденствието на българските граждани.
 • Политиците и обществениците в България да служат на държавата ни и българския народ, а не на чужди интереси. Никой от тях да не забравя и за миг, че България не е подмандатна територия, протекторат или колония, на когото и да е. Националният суверенитет да бъде възстановен, както и унищожената държавност.
 • Създаване на национална стратегия и провеждане на политика в областта на доходите за прекратяване финансовия и икономически геноцид, с цел преодоляване на разликата между заплати и пенсии спрямо страните от ЕС и достигане на средноевропейски нива. Намаляне пропастта между богатите и бедните в България.
 • Държавна подкрепа на националното производство, индустрия и селско стопанство. Изработване на стратегия за развитие и защита на дребните, средните предприятия и стопани, както и за повишаване конкурентноспособността на българската икономика и бизнес.Изработване на стратегия за решаване проблемите в енергетиката и развитието и , базирана на местни енергийни суровини /въглища/.
 • Българските правителства да имат отговорно отношение към всички отрасли и предприятия, свързани с националната сигурност – БДЖ, военна промишленост, напоителни системи, подземни богатства, гори и води и всички останали. ВСИЧКИ ТЕ ДА ОСТАНАТ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.
 • Радикални реформи в системите на образование и здравеопазване за да бъдат решени множеството им проблеми.
 • Социални системи и политика, осигуряваща справедливост и намаление страданията, болките и нуждите на хората.
 • Държавните средства за научно – изследователска дейност и иновации да имат постоянно увеличаващо се равнище. Доходите на работещите в сектора да достигнат средно европейско ниво.
 • Прекратяване нихилистичното и позорно отношение на всички български правителства към културата и изкуството. Многократно увеличаване на средствата, необходими за функционирането на театри, училища, музеи, галерии и всички останали структури, свързани с културна дейност.
 • Прекратяване лакейското отношение на българските политици към чуждестранните инвеститори. Държавните институции да преустановят пасивното си отношение към всички приватизирани фирми и предприятия с чуждестранно участие и собственост, или отдадени на концесии, и да отстояват националните и на работещите там интереси.
 • Изнасяне цялата истина пред обществото за извършената приватизация след 10.11.1989 г. – голямото ограбване на българския народ.
 • Радикална реформа на съдебната система и  всички правоохранителни служби и органи, с цел ефективна защита и превенция срещу ескaлиращите бандитски нападения и всевъзможни форми на насилие срещу българските граждани.Възмездие за извършените престъпления срещу България и народа ни.
 • Изработване и прилагане на национална стратегия за разрешаване проблемите на циганското население в България. Да бъде прекратено превръщането на циганските гета в неподвластна на закона и реда територия.
 • Да бъде прекратено унизителното отношение към българския народ и третирането му като неодушевен предмет. Криминализиране на неизплащането заработените и дължими заплати и възнаграждения. Промени в трудовото законодателство, основани на принципа на „равноценност“ между работодател и наемен работник и служител.
 • Проблемите, свързани с демографската катастрофа, да станат приоритет за всяко българско правителство.

Да бъдат изградени действени връзки и взаимоотношения с нашите сънародници зад граница.

 • Традиционните вековни културни, духовни, морални, нравствени норми и ценности на българския народ, както и историческата памет да бъдат защитени, пазени и съхранени. Неприемане на т.нар. Истанбулска конвенция и противопоставяне на джендър идеологията и нейната пропаганда.Неприемане на Препоръка за заетост и достоен труд за мир и устойчивост,2017г,/№205/ , приета на 106-ата сесия на Международната конференция на труда на 16 юни 2017г. в Женева.

НЕЗАВИСИМО ОТ ПРЕВРАТНОСТИТЕ, КТ „ПОДКРЕПА“ ЩЕ ОСТАНЕ И БЪДЕ ЗАВИНАГИ ТАМ, КЪДЕТО Е БОГ, БЪЛГАРИЯ И ДУХОВНИТЕ ЦЕННОСТИ!

БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО!

Предишна ПОРАДИ АВАРИЯ Е СПРЯНО ПАРНОТО В ЧАСТ ОТ СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ВРЪЧВАНЕТО НА ДАРЕНИЕ ОТ САКСОНСКАТА ПРИНЦЕСА ТЕОФАНА ФОН САКСЕН ЗА МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ КЛУБ ПО ОРИЕНТИРАНЕ „СИНИ КАМЪНИ“ – СЛИВЕН В ТУРЦИЯ

Състезание по спортно ориентиране се проведе в град Лозенград, Турция на 18 и 19 ноември. В него взеха участие 11 състезатели от клуб по ориентиране „Сини камъни“ гр. Сливен в

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЙКА ГРАБНА 100 БОНА ОТ ЛОТАРИЯ

Жена от Сливен спечели 100 000 лева от една от двете частни лотарии, които в момента се рекламират по национални телевизии. Печелившият пункт се намира на спирката на бул. „Стефан

Новини Сливен

ДВЕ СЛИВЕНСКИ КОЛИ СЕ УДАРИХА ЧЕЛНО ДО ЯМБОЛСКАТА ДЕТЕЛИНА

Две сливенски коли се удариха челно на 300 метра от Ямболската детелина. Катастрофата стана малко след 19 часа в събота. Сблъсъкът е станал между „Субаро“ и „Рено“, научи Sliveninfo. В

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

6 + nineteen =