СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ЕДНО ЗАВЛАДЯВАЩО МУЗИКАЛНО СЪБИТИЕ, В ЧЕТВЪРТЪК 8 ФЕВРУАРИ, ОТ 18.30Ч. В ЗАЛА “СЛИВЕН”
22.01.2024 902 Прегледи

СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ЕДНО ЗАВЛАДЯВАЩО МУЗИКАЛНО СЪБИТИЕ, В ЧЕТВЪРТЪК 8 ФЕВРУАРИ, ОТ 18.30Ч. В ЗАЛА “СЛИВЕН”

Ценителите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на великолепна програма, в изпълнението на звездни гости.

Под палката на френския диригент НИКОЛАС КРЮГЕР, известен със своите проницателни интерпретации и динамичен стил, ще чуем обичания концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс, и третата симфония от Феликс Менделсон, наречена “Шотландска”.

▪️Солистите

ЙОАННА КАМЕНАРСКА е сред най-изявените български цигулари, като концертиращ артист-солист изнася редовно концерти с някои от най-големите филхармонични оркестри на Европа и Азия. Един от безспорните върхове в професионалното ѝ развитие е поста на първата жена – концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър. Работи интензивно с Камерата Хамбург, на която е солистка и концертмайстор в концертите без диригент, и е преподавател във Висшето училище за музика и театър в Хамбург.

Сливенската публика отново ще посрещне един от любимците си – АТАНАС КРЪСТЕВ. Пътуването му в света на музиката е белязано от многобройни награди, признания и сътрудничества с прочути артисти. Неговият богат звук, съчетан с изключителното владеене на инструмента, го превърна в най-търсеният виолончелист в България – както в соловите, така и в ансамбловите изпълнения.

Съчетавайки таланта на забележителните гости и емблематичната програма, с очарователната атмосфера на зала “Сливен”, Симфоничен Оркестър Сливен предлага вечер, която не бива да пропускате.

Билетите за събитието, могат да бъдат закупени онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay, в на касата на зала “Сливен”.

Предишна ДОЦ. ВЛАДИМИР КОРНОВСКИ ИЗПЪЛВА СЪС СЪДЪРЖАНИЕ СЛОГАНА НА БОЛНИЦА "СЪРЦЕ И МОЗЪК" - ... "ЛЕКУВАМЕ ПОВЕЧЕ СЪРЦА ОТКОЛКОТО КАЗАНОВА Е РАЗБИЛ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ"
Следваща ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА НИКОЛА ПЕТРОВ ОТ КЛУБА ПО БОРБА „СТАНКА ЗЛАТЕВА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ СИ ПРОФИЛ С ДВА НОВИ ПРОДУКТА, НАСОЧЕНИ КЪМ ПОТЕНЦИАЛНИ ИНВЕСТИТОРИ

Два нови информационни проекта, свързани с инвестиционната визия на Община Сливен, бяха представени днес на брифинг на кмета Стефан Радев. Те отговарят на въпроса „Защо регион Сливен е привлекателна дестинация

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЖЕЛАВА СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

Скъпи съграждани, В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово! Нека светлината на Неговото възкресение внесе повече мир и благодат във всеки дом. Нека изпълни дните

Новини Сливен

В ДРАГОДАНОВО БЕ ОСВЕТЕНА НОВА ЦЪРКВА

Над 250 жители и гости на сливенското с.Драгоданово се събраха за освещаването на новопостроената православна църква „Св. Йоан Рилски“. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий освети храма, в съслужение с протосингела