СИЛВИЯ НЕНОВА: „УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ОБУЧАВАМЕ ДНЕС, МОЖЕ ДА СТАНАТ ПРЕКРАСНИ ЛИЧНОСТИ В БЪДЕЩЕ“
27.04.2023 942 Прегледи

СИЛВИЯ НЕНОВА: „УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ОБУЧАВАМЕ ДНЕС, МОЖЕ ДА СТАНАТ ПРЕКРАСНИ ЛИЧНОСТИ В БЪДЕЩЕ“

Добри резултати от участия в конкурси на свои възпитаници отчита за последната седмица на месец април Основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец. Училището в селото е най-голямото учебно заведение, в което се обучават близо 449 ученика изцяло от ромски произход. Въпреки това те се представят много добре на различни конкурси и състезания и вземат активно участие в училищния живот. С тях работят екип от педагози, които правят всичко възможно да социализират децата и да им дадат една добра основа над, която те да градят бъдещето си.

За съжаление, от началото на учебната 2022/2023 г. от ОУ „Кап. Петър Пармаков“ са отпаднали 22-ма ученици, а от тях само един е реинтегриран. От учебното заведение посочват, че за първи път се случва те да регистрират такъв негативен брой отпаднали деца, но не спират да вярват в добрите резултати, които останалите продължават да дават чрез старанието си.

„Учениците, които обучаваме днес, може да станат прекрасни личност в бъдеще, но това не зависи само от нас. Откакто ръководя това учебно заведение, то за първи път отчита такъв брой отпаднали ученици, което не може да не ме притеснява. Надявам се обаче, че родителите на всяко едно от тези деца ще разберат, че най-ценният дар в живота, след здравето, е образованието“, каза директора на училището Силвия Ненова.

Тя посочи още, че училището изпраща един успешен месец, в който учениците от 3 до 5 клас са взели участие в два конкурса и са се представили добре, въпреки притесненията си.

Хубавите новини в Градец са донесли учениците от 5 а клас – Галена Стоянова, Гина Георгиева и Асен Марков и съучениците им Николай Стефанов /11 г./, Радко Димитров /9 г./ и Йорданка Стефанова /9 г./, които са деца със специални образователни потребности.

Те са се завърнали с грамоти за отлично представяне и много подаръци от участията си в два конкурса, проведени в градовете Сливен и Бургас.

В града под Сините камъни –  Ники, Радко и Дани представили свои рисунки в националния конкурс за рисунка „И нека бъде в сърцето ми пролет“, организиран от Фондация „Милосърдие“. А Галена, Гина и Асен, възпитаници на училищния клуб по занимания и интереси „Да съхраним българското“, с ръководител  Мария Панайотова, донесли грамоти от конкурс за рецитиране на патриотични стихотворения „Памет за Тракия“, организиран от Тракийско дружество,, Екзарх Антим I“, гр. Бургас.

За да поощри своите възпитаници и да засили чувството на патриотизъм сред подрастващите, ръководството на основното училище организирало вчера празник, на който бил представен спектакълът – „Приказното Априлско въстание“ на режисьора д-р Искрен Красимиров. Самият автор влязъл в ролята на „живия Ботев“ за радост на децата, които не спирали да се снимат с Войводата в автентична униформа.

Друг театрален спектакъл, който е бил представен пред най-малките жители на котленското село е бил този на театър „ТРИО“. Премиерата на „Оттук-оттам“ се реализира по проект на Община Бургас – „Бургас-вълнуващ и артистичен“ и се е състояла в Градец пред три дни по покана на местното читалище „Надежда“.

Предишна КРАЙ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН ОТ 30 АПРИЛ
Следваща ЗАПОЧНА ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ В СЛИВЕН И НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ПО ГРАФИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН БЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА НА КМЕТОВЕ ОТ РАО „ТРАКИЯ”

Община Сливен бе днес домакин на среща на кметовете от Регионалната асоциация на общините „Тракия“. На провелото се разширено заседание на Управителния съвет, чийто председател е кметът Стефан Радев, бяха

Новини Сливен

ЖЕНА БЕ УДАРЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ДО СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ В СЛИВЕН

Жена бе ударена на пешеходна пътека до Спортното училище в Сливен, Катастрофата стана малко след 9 часа в понеделник, научи Sliveninfo. Два автомобила са спрели да дадат път на пешеходката.

Новини Сливен

В СЛИВЕН ВЕЧЕ РАБОТИ АВТОМОБИЛ ЗА РЕПАТРИРАНЕ НА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНИ КОЛИ

От днес в Сливен вече работи специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли. Дейността му стартира успешно. Първият репатриран автомобил беше извозен до наказателния паркинг, който се намира на