СИГНАЛ ЗА ИЗТИЧАНЕ НА ОПАСЕН ГАЗ ОТ ПРЕДПРИЯТИЕ В КАРНОБАТ, РАБОТНИЦИТЕ СА ЕВАКУИРАНИ
09.04.2024 436 Прегледи

СИГНАЛ ЗА ИЗТИЧАНЕ НА ОПАСЕН ГАЗ ОТ ПРЕДПРИЯТИЕ В КАРНОБАТ, РАБОТНИЦИТЕ СА ЕВАКУИРАНИ

Нов сигнал за изтичане на газ от предприятие в Карнобат вдигна институциите на крак. Шест души са потърсили помощ в Спешна помощ със симптоми дразнене на гърлото и кашляне, предаде БГНЕС. Работниците са евакуирани на двора на предприятието.

Екипи на Регионалната инспекция по околната среда и водите, Инспекцията по труда, полицията, пожарната и Регионалната здравна инспекция са пристигнали на място, за да извършат проверка.

От пожарната съобщиха, че още снощи, когато е получен сигналът, е направено замерване, но не е установено изтичане на газ.

„В 6.30 часа, постъпвайки на робота, почувствах неразположение – гадене, парене в очите, някои повръщаха. В 7 часа се разпоредиха всички да напуснем работното си място. Чакат да направят замерване на нивото на обгазяване и така стоим навън”, коментира работничка от предприятието.

Първият сигнал за изтичане на опасен газ в промишлената зона на Карнобат беше на 5 април. Тогава областният управител на Бургас Пламен Янев коментира, че се касае се за нерегламентирано изхвърляне на опасни химикали в канализация, която не е свързана с градската канализация.

 

bnr.bg

Предишна МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ЩЕ КАЦА ДНЕС В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА
Следваща КАТАСТРОФА СПРЯ ДВИЖЕНИЕТО ПО БУЛ. „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Влиза красива блондинка в казино, слага 20000 евро на едно число и казва на мъжете около масата: – Надявам се, че няма да ви притеснява, ако се съблека гола, така

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Момче си играело на улицата с една монета, но случайно я глътнало и тя заседнала в гърлото му. Майка му се изплашила и почнала да вика за помощ, защото детето

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Раната на главата ви е доста тежка. Сигурно са ви нападнали за пари? – Така е, докторе. – Бихте ли познали нападателя, ако ви го покажат? – Естествено, докторе,