СЕСТРАТА ТРАНСПОРТНИЯ МИНИСТЪР СТАНА КМЕТ НА ТВЪРДИЦА
06.11.2023 2733 Прегледи

СЕСТРАТА ТРАНСПОРТНИЯ МИНИСТЪР СТАНА КМЕТ НА ТВЪРДИЦА

В община Твърдица Мария Гвоздейкова – Златева от коалицията „Граждани за Общината“ печели изборите с 51.38% (2292 гласа). Това показват данните към 6:00 часа при обработени 100 процента протоколи, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Нейният опонент – дългогодишният кмет на Твърдица Атанас Атанасов от ГЕРБ, който се бореше за четвърти мандат, получава 46.85% или 2090 гласа. Опцията „Не подкрепям никого“ са избрали 79 души (1.77%).

Мария Гвоздейкова – Златева е сестра на министъра на транспорта Георги Гвоздейков.

Избирателната активност в деня на балотажа е 42,72% , гласували са 4 658 души. На първия тур активността беше по-висока –  46,13% с 5027 гласували.

Кандидатите за кмет на общината бяха общо десет.

Нов кмет има и град Шивачево. Той се казва Деян Иванов от партия Възраждане. В  неделя за него са гласували 512 души срещу 449 за Радостина Бакалова – Петкова от ГЕРБ.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ ПЕЧЕЛИ УБЕДИТЕЛНО БАЛОТАЖА ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН
Следваща БАЩА И СИН СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПОБОЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАЙКОВ НАСТОЯ ПРЕД УПРАВИТЕЛЯ НА ВИК СЛИВЕН ЗА НАВРЕМЕННА ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА СПИРАНИЯТА НА ВОДАТА

На място заместник-министърът провери напредъка в доизграждането на ВиК мрежата Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Ивайло Стайков провери напредъка в изпълнението на проекта за доизграждане и рехабилитация на

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 26.09.2019 г.(четвъртък) до 14.00 ч. е прекъснато водоподаването в района на бул. „Георги Данчев“ и ул.

Новини Сливен

ОГРАНИЧИХА ДОСТЪПА ДО ОБЩИНА СЛИВЕН

Достъпът до Община Сливен е ограничен заради изборите. В събота движението на няколко пъти бе спирано, а полицаи не допускаха граждани в близост до сградата на кметството. Активно работиха служители