СЕНЗАЦИОНЕН СОЛИСТ ПРИСТИГА В СЛИВЕН
08.04.2024 1298 Прегледи

СЕНЗАЦИОНЕН СОЛИСТ ПРИСТИГА В СЛИВЕН

В четвъртък 11 април 2024 от 18:30,  величието на Бетовеновата музика отново ще изпълни пространството в зала “Сливен”. Сцената е готова, очакването е осезаемо, тъй като музикалните ентусиасти ще станат свидетели на един уникален симфоничен спектакъл.

Концертът за цигулка и оркестър в ре мажор оп.61 от Лудвиг ван Бетовен е неизменен връх в цигулковия репертоар. Дългоочакваният солист на това монументално произведение, ще бъде гостуващият за втори път в Сливен, Роман Ким. Второто произведение в програмата е Симфония No.6 оп.68, известна още като “Пасторална”. Събитието ще премине под вещото ръководство на диригента Константин Добройков.

РОМАН КИМ е виртуозът, който пренесе свиренето на цигулка в ново измерение. Новатор, композитор и спиращ дъха изпълнител, той се превърна в идол за хиляди млади музиканти по целия свят. Наричан е още “Паганини на нашето време” заради страстта си към експериментирането. Той свири с необичайни призматични очила и пише музика, което е рядкост сред съвременните цигулари. Израелската легенда Иври Гитлис, описва майсторството на Ким като „едно от най-невероятните свирения, които съм чувал откакто съм се родил!“  Известен със своята безупречна техника и пленяваща музикалност, той несъмнено ще представи Концерта от Бетовен с дълбочина, която надхвърля границите на времето и пространството.

КОНСТАНТИН ДОБРОЙКОВ е главен диригент и художествен ръководител на легендарния камерен ансамбъл „Софийски солисти“ от 2022. В периода 2013-2022 е диригент и част от ръководния екип на Държавна Опера Пловдив. Той е и диригент на Sofia Record Factory от 2016 насам, a през 2021 получава номинация за наградата „Грами“ като диригент на един от издадените албуми на компанията. През 2018 Константин Добройков дебютира със Софийска филхармония, а от 2016 насам е регулярен гост-диригент в Симфоничния оркестър на Българското Национално Радио, и на много престижни европейски оркестри.

Синергията между солист, диригент и оркестър обещава да издигне шедьоврите на Бетовен до нови висоти, завладявайки публиката и оставяйки незаличимо впечатление у всички присъстващи.

Напомняме, че при предишното гостуване на Ким в Сливен, всички билети бяха разпродадени седмица преди концерта. За събитието на 11.04.2024 е препоръчително е да си осигурите билет предварително, онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay или на касата на зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00 и 15:00-17:00. 

Предишна ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ И АПАРАТУРА В ДКЦ-1 В СЛИВЕН
Следваща ПРИВЕТСТВИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МАРИНЧО ХРИСТОВ КЪМ РОМСКОТО ОБЩЕСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕЗУЛТАТИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 7.30 ЧАСА ПРИ 52 % ОБРАБОТЕНИ ПРОТОКОЛИ

При 52 % обработени протоколи към 7,30 часа тази сутрин в Област Сливен резултатите са следните: ГЕРБ – 28,48% Има такъв народ – 19,27% БСП – 18,17% Демократична България –

Новини Сливен

ОРТОДОНТЪТ ОТ СЛИВЕН СЪВЕТВА: НЕ ЧАКАЙТЕ ДА СЕ СМЕНЯТ ВСИЧКИ ЗЪБКИ, ЗА ДА ЗАВЕДЕТЕ ДЕТЕТО НА ПРЕГЛЕД

Д-р Мария Ненчева е ортодонт с дългогодишна практика. Завършила е Ортодонтия в Пловдив, специализира в Париж. Развива екипна клинична практика „Ортос-дент“. С нейна помощ днес представяме най-важните въпроси, свързани с

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ КЪМ ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Уважаеми военнослужещи, дами и господа цивилни служители от Гарнизон – Сливен, воини от запаса и ветерани от войните, За мен е чест да Ви поздравя с празника 6 май –