СЕМ СПИРА РУСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В БЪЛГАРИЯ
март 1, 2022 793 Прегледи

СЕМ СПИРА РУСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В БЪЛГАРИЯ

„Проект на решение за временно ограничаване разпространението на руски програми на територията на Република България“.

Това е единствената точка от дневния ред на Съвета за електронни медии (СЕМ), която медийният регулатор ще гледа утре на извънредно заседание. Вносител е председателката на СЕМ Бетина Жотева.

По информация на Клуб Z става въпрос за спирането на всички руски канали, които излъчват новинарско и актуално съдържание – като опит да се противодейства на руска пропаганда у нас за развоя на войната, която Москва започна в Украйна. Ще бъдат спрени канали като RT, Първи канал, Русия 24, Москва 24 и др., в т.ч. всички дъщерни канали. Колко ще е „временно“ спирането обаче, не е ясно.

Неофициално се очаква подкрепата на поне трима души от петчленния състав на СЕМ, т.е. да има мнозинство за взимане на решение.

Ако предложението бъде гласувано, то Комисията за регулиране на съобщенията ще бъде натоварена с техническата част. Въпросното решение, ако се стигне до такова, влиза в сила от утре.

Подобни мерки в изминалите няколко дни предприеха вече Литва, Латвия, Полша, Румъния.

Още в началото на инвазията българският телевизионен операторер „Булсатком“ блокира телевизионния канал RT. Според потребители оттам са премахнали основния си пакет и Първи канал.

Руската държавна телевизионна и радиокомпания, Първи канал и радиокомплекс „Останкино“ пък обявиха преди два дни, че напускат Европейския съюз за радио и телевизия като ответна мярка на изключването на Русия от конкурса „Евровизия 2022“.

 

 

clubz.bg

Предишна 40,2% СПАД НА НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ПРОФИЛАКТИЧЕН ПАКЕТ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА"

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

БАР „ДОБРЕ ДОШЛИ“ СЪОБЩЕНИЕ от БАРА Ако някое ГАДЖЕ или някоя ЖЕНА, позвъни и попита за ВАС: Нашите тарифи са: Преди малко излезе – 5 лв. Вече е на път

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Телефонът в службата иззвънява. В слушалката се чува мъжки глас: – Госпожо, търся Петров. – А кой го търси? – Един негов приятел. – Приятел ли? Имате грешка! Петров е

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Тренировка на Валери Божинов… Някой ритнал топката извън терена и Валери хукнал да я вземе. Намерил я, но нещо не се координирал и вместо топката, ритнал един мравуняк до нея,