СЕЛО НЕЙКОВО ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 147-ГОДИШНИНАТА ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ
май 4, 2023 379 Прегледи

СЕЛО НЕЙКОВО ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 147-ГОДИШНИНАТА ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

На 5 май /петък/ от 19.00 часа пред кметството в с. Нейково ще бъде отбелязана 147-годишнината от Априлското въстание. Село Нейково е първото село във Втори революционен окръг – Сливенски, където влиза четата на Стоил войвода и обявява Свободата.

Програмата включва факелно шествие, поднасяне на цветя пред паметника на Стоил войвода, музикална програма, с участието на фолклорна група „Синчец“ към НЧ „Изгрев – 1928“, с. Нейково и гайдарски състав. Честването ще завърши с тържествена заря.

Годишнината от Априлското въстание се организира от Община Котел, Фондация  „Стоил войвода“, кметско наместничество Нейково и НЧ „Изгрев – 1928“.

Предишна ОБЩИНАТА ПОСТАВЯ ОЩЕ КОНТЕЙНЕРИ ЗА ОТПАДЪЦИ ОТ ТЕКСТИЛ И ОБУВКИ
Следваща МЪЖ И ЖЕНА, СЕРИЙНИ КРАДЦИ, СА ЗАЛОВЕНИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА МАЛКО МОМИЧЕНЦЕ В СОТИРЯ?

За вероятен случай на блудство с дете в сливенското село Сотиря съобщи БНР късно през нощта срещу събота. Момиченцето е на възраст между 7 и 8 години, прието е в

Новини Сливен

ДЕТСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЙНОСТИТЕ НА ПРОЕКТА „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“ БЕШЕ ОТКРИТ ДНЕС В СЛИВЕН

Детски културен център за дейностите на проекта „Музиката вместо улицата“ беше открит в Сливен. Инициативата е на създателя на проекта маестро Георги Калайджиев и неговата съпруга Мария Хаушилд. Центърът се

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че на 19.11.2020г. (четвъртък) до 14:00ч. поради извършване на авариен ремонт ще бъде прекъснато водоподаването на кв. „Георги Данчев“, кв. „Стоян Заимов“, кв.