СЕЛО КАРАНОВО, ОБЩ. НОВА ЗАГОРА, ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК НА СПАСОВДЕН
26.05.2023 1464 Прегледи

СЕЛО КАРАНОВО, ОБЩ. НОВА ЗАГОРА, ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК НА СПАСОВДЕН

Четиридесет дена след Великден Христос се възкачва на небето след като е бил сред своите ученици и е проповядвал. Народът го нарича още Спасовден, защото вярва, че се спасяват душите на покойните близки хора. Християнският дух обаче остава с всеки, за да ни води в земния ни път. На този ден специален повод имат жителите на с. Караново, защото отбелязват своя празник. Вечерта на 25 май 2023 г. те се събраха на площада, за да се повеселят. Сред тях бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, председателят на Общински съвет – Нова Загора Нейчо Минчев, общински съветници, кметове на населени места.
След празничният водосвет за здраве и благоденствие, домакинът – кметът на селото Николина Стефанова, приветства гостите и честити празника на жителите на с. Караново.

Своите специални поздрави към присъстващите отправи и кметът на Общината Галя Захариева, която изрази радостта си, че отново са заедно и пожела на всички карановци да съхраняват традициите, да обичат родното си място и да работят за неговото развитие.

Г-жа Стефанова поднесе специална грамота от името на Лиляна Стоянова – директор на ПГСС, гр. Нова Загора, на Микаела Динкова – първият жител на село Караново, който завършва успешно средното си образование.
След богатата програма от песни и танци, се изви кръшно българско хоро, на което се хванаха всички присъстващи.

Предишна ОТ 5 ЮНИ СТАРТИРА ПЛАНОВИЯ ГОДИШЕН РЕМОНТ В "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН - ИНЖ. АНГЕЛ АНГЕЛОВ" ЕАД
Следваща КМЕТСКИ НАГРАДИ ЗА ОТЛИЧНИЦИТЕ В ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ПРОЛЕТЕН ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР

Община Сливен организира пореден фермерски пазар за местни производители от региона. Той се планира за 23 март, събота и ще бъде пред сградата на Общината. Посетителите отново ще имат възможност

Новини Сливен

5 000 ЛЕВА ОТ ОБЩИНСКАТА ХАЗНА ЗА ФИЛМ ЗА ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА

Четири проекта са одобрени за финансиране от Управителния съвет на Общински фонд „Култура“ на провелата се есенна сесия. Бяха разгледани и оценени общо осем проекта от експертния състав на фонда.

Новини Сливен

БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ ПО КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ И РАБОТА С МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА СТАРТИРА В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА”

Библиотека  “Зора”  в град Сливен организира практически курсове по начална компютърна грамотност и работа с мобилни устройства  и приложения за хора от третата възраст възраст. Инициативата е част от проект