СЕЛО ГАВРАИЛОВО ЧЕСТВА ДВОЕН ПРАЗНИК НА 8 НОЕМВРИ – АРХАНГЕЛОВДЕН

СЕЛО ГАВРАИЛОВО ЧЕСТВА ДВОЕН ПРАЗНИК НА 8 НОЕМВРИ – АРХАНГЕЛОВДЕН

На Архангеловден, на 8 ноември, жителите на сливенското село Гавраилово честват двоен празник – на селото и на църквата „Св. Архангел Михаил“.

Честванията ще започнат още от 5 ноември, събота, с турнир по футбол от 9.30 ч. Същия ден, от 18 ч. ще се състои празничен концерт с участието на самодейните колективи при НЧ „Слънце – 1928“. Той ще бъде съпътстван с връчване на годишните награди на Кметство Гавраилово.

Празничният 8 ноември ще започне с церемония по поднасяне на цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. Тя ще започне от 10.30 ч. Ще бъде изнесен и открит урок по родолюбие.

След това, от 11 ч., в салона на читалището за децата ще бъде представена театрална постановка на Държавен куклен театър Сливен. Тържественият водосвет в църквата, носеща името на Св. Архангел Михаил ще започне в 11.30 ч.
Денят ще продължи със спортен празник в ОУ „Найден Геров“ в селото. Началото е 13 ч. В местната библиотека от 15 ч. ще се състои презентация на тема: „Роден край – при теб ще се завърна“.

По повод двойния празник на селото жителите и гости ще имат възможност да посетят позиционираната във фоайето на читалището изложба за рисунки на тема: „Есен в Гавраилово“.

Организатор на мероприятията е Кметство Гавраилово, Община Сливен и НЧ „Слънце – 1928“.

Предишна МИКРОБУС ГОРЯ В АВТОСЕРВИЗ
Следваща НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ - СЛИВЕН ОТНОВО С ВЪПРОС ЗА ХОДА НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ИЗГРАЖДАНЕ НА ПВ "КЕРМЕН" НА АМ "ТРАКИЯ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ МУСТАФА МУСТАФОВ, ОБЛАСТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

Уважаеми жители на Област Сливен, позволете ми от името на областния съвет на ДПС да Ви поздравя в идващите празници. Измина една година с много трудности. Година, която ни наката

Новини Сливен

63 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС В ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА СЕДМИЦА

63 са новорегистрираните случаи на коронавирус в община Сливен за периода 10 – 16 май. Излекуваните са 136, починалите – 5, а активните случаи са 265. За сравнение с предходната

Новини Сливен

ЛИТУРГИЯ, ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ, ИГРИ, КОНЦЕРТИ И ФОЙЕРВЕРКИ В СЛИВЕН НА 26 ОКТОМВРИ – ПРАЗНИКА НА ГРАДА

По традиция, празникът на Сливен – Димитровден, ще започне с тържествена Света литургия в Катедрален храм „Свети Димитър“ от 8.30 ч. По същото време, в къща-музей „Добри Чинтулов”, ще се