СЕКТОР „БДС“ – СЛИВЕН ВЪЗОБНОВИ ОРГАНИЗИРАНИЯ ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОДМЯНА НА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
юни 5, 2020 893 Прегледи

СЕКТОР „БДС“ – СЛИВЕН ВЪЗОБНОВИ ОРГАНИЗИРАНИЯ ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОДМЯНА НА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ

530 заявления за подмяна на лични документи са приети от мобилни екипи на сектор „БДС-Сливен след възобновяване на организирания прием. Услугата беше временно преустановена поради въведеното извънредно положение в страната и мерките за ограничаване разпространението на COVID-19. От 19 май до момента е осъществен организиран прием по предварително подадени искания в 8 села от община Сливен, военнослужещи, учители, фирми и общинска администрация. От началото на месец юни три екипа с мобилни биометрични станции са приели 252 заявления на служители в„Едоардо Миролио” ЕАД и общинска администрация.

В сектор „БДС”-Сливен се приемат молби за организиран прием. Той се осъществява по месторабота на желаещите или в сградата на сектора на ул.”Мишо Тодоров” №2 в зала, различна от общия прием.

Няма ограничение в броя на желаещите да се възползват от тази услуга, което означава, че и фирми с малко персонал могат да направят своята заявка. Необходимо е да се подаде писмено искане за извършване на тази услуга до директора на ОДМВР-Сливен, да се посочи лице за контакт и да се изготви списък на желаещите и вида на документа. Искането може да си изпрати по пощата на адрес ОДМВР-Сливен, гр.Сливен, ул.”Ген.Скобелев”№5 или на електронната поща на дирекцията  sliven@mvr.bg .

От сектор БДС напомнят на жителите на област Сливен, че заявления за издаване и подмяна на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подават в районните управления на МВР в  Нова Загора, Котел и Твърдица, независимо от постоянния адрес.

Ежедневно на електронната страница на ОДМВР-Сливен се публикуват данни за натовареността на звената БДС в областта.

Видно от справката за броя на приетите заявления през последната седмица на месец май най-натоварено остава звеното БДС в град Сливен. При желание от страна на гражданите, за да се избегне чакането и други неудобства, могат да направят подмяната на своите документи в звената Котел и Твърдица, където приетите заявления са значително по-малко.

От сектор „БДС” припомнят, че не е задължително да се изчаква изтичане валидността на личната карта или паспорта, за да се подава заявление за нов документ.

Ежедневна информация, свързана с издаването на българските лични документи може да се получи на телефони: 044/644-355.

Предишна ПЕТИМА НОВОЗАРАЗЕНИ В СЛИВЕН, ЧЕТИРИМА ОТ ТЯХ СА МЕДИЦИ
Следваща ДЕТСКА ГРАДИНА "ЕДЕЛВАЙС" Е ЗАТВОРЕНА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

US ХЕЛИКОПТЕР ЩЕ ИЗВЪРШВИ ТРЕНИРОВЪЧНО КАЦАНЕ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН МЕЖДУ 13 И 16 ЧАСА ДНЕС

Днес, между 13 ч. и 16ч., на територията на Военна болница ще извърши тренировъчно кацане екип за авиомедицинска евакуация на военновъздушните сили на САЩ в обхвата на международните учения „Black

Новини Сливен

В ТВЪРДИЦА ПОДГОТВЯТ КОНКУРС ЗА ВИНО

Конкурс – дегустация на вина „Твърдица – 2019“ подготвят в общината. В четири етапа ще се проведе надпреварата – бяло, розе, червено и старо вино, съобщават от Община Твърдица, които

Новини Сливен

МАРИЯ БЕЛОВА СМЕНИ ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА НАЧЕЛО НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА КОМИСИЯ

Сливенската депутатка от ГЕРБ Мария Белова смени начело на земеделската комисия съгражданката си Десислава Танева, която стана министър. За рокадата гласуваха 145 народни представители, против нямаше, а 16 се въздържаха.