СЕДМОКЛАСНИК ПОЛУЧАВА НАГРАДА „ЗЛАТНО СЪРЦЕ“ ЗА 2020 ГОДИНА
юни 1, 2020 1086 Прегледи

СЕДМОКЛАСНИК ПОЛУЧАВА НАГРАДА „ЗЛАТНО СЪРЦЕ“ ЗА 2020 ГОДИНА

Митко Петров, ученик от VІІ-в клас на ОУ „Капитан Петко Пармаков“ в котленското село Градец, е тазгодишният носител на наградата за добродетелност „Златно сърце“, която се присъжда от РУО и Областния управител на област Сливен. Митко Петров е номиниран за това, че е оказал помощ на семейство трудно подвижни хора и е спасил живота им при пожар в къщата им. „Златно сърце“ получават още десетокласничката Антоанета Личева от ОУ „Христо Ботев“ в Нова Загора  и четвъртокласничката Джулияна Георгиева от СУ „Пейо К. Яворов“ в Сливен за организирането и участието им в благотворителни кампании.

Колективна награда „Златно сърце“ се присъжда на ХІІ-в клас от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен; на Георги Веселинов, Иван Петков и Мая Живкова от същото училище, както и на Антония и Йоана Колеви от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, за оказаната помощ на техни връстници или възрастни граждани в затруднение.

Определени са носителите, колективни и индивидуални, и на осем сертификата „Златно сърце“ /пълният списък с имената на отличените с наградите и сертификатите – в прикачения файл/.

Наградите „Златно сърце“ се връчват за Първи юни, Международния ден на детето. Те се присъждат на деца и младежи от област Сливен, извършили добродетелни постъпки. Целта е да се популяризират добрите дела на учениците, да се изрази благодарност и да се поощри техният пример пред обществото.

Инициативата за наградите възниква и се осъществява за първи път в Сливен, а и в страната, през 2006 година в Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“ /сега – ППМГ „Д.Чинтулов“/, когато са отличени ученици от гимназията за оказана от тях помощ и съдействие на нуждаещи се, за организиране на благотворителни събития и други акции от обществено значение. По-късно в обхвата на наградите влизат всички учебни заведения в Сливенска област. Носителите се определят възоснова на направени от училищата номинации. Тазгодишната 14-та поред церемония се отлага заради противоепидемичните мерки в страната.  Областният управител Чавдар Божурски и началникът на РУО Милена Чолакова отправят най-сърдечни поздравления към отличените ученици и им изказват благодарност за проявената човечност и достойно поведение. Те ще връчат призовете на тържествен ритуал в сградата на областната администрация. Датата на провеждането му ще се определи, когато обстановката позволи.

Предишна ВЪРХУ "ЧОРБА ОТ ГРЕХОВЕТЕ НА ОТЕЦ НИКОДИМ" НА ЕЛИН ПЕЛИН ПИШАТ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ НА МАТУРА ПО БЕЛ
Следваща МАЙ БИЕ АПРИЛ ПО ЗАБОЛЕЛИ ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАКЕДОНЕЦ ОТ ЯМБОЛ СТАНА ТЪРСЕН СЪДОВ ХИРУРГ В ДКЦ-2 – СЛИВЕН

Той е роден в Македония. Завършва медицина във Варна. Живее в Ямбол, откъдето е съпругата му, която е ортопед. От няколко месеца д-р Еркан Реджепоглу работи на две места в

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ В МОМЕНТ НА КРАЖБА

Двама са задържани на място в момент на извършване на кражба в град Нова Загора. На 13 април, в 17,05 часа, в РУ-Нова Загора е получено съобщение от частна охранителна

Новини Сливен

ИЗЛОЖБА „МОДА” В ГАЛЕРИЯ „НОВА”

В галерия „Нова“ на НХГ „Димитър Добрович“ – Сливен  днес, 22 април 2019 г. от 17:00 часа, катедра „Мода” на Национална художествена академия ще открие представителна  изложба. Специалността гостува в