СЕДЕМ ЧАСА И ПОЛОВИНА ПРОДЪЛЖИ ПЪРВОТО СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ АНГЛИЙСКИЯ ПАСТОР В СЛИВЕН
януари 13, 2021 885 Прегледи

СЕДЕМ ЧАСА И ПОЛОВИНА ПРОДЪЛЖИ ПЪРВОТО СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ АНГЛИЙСКИЯ ПАСТОР В СЛИВЕН

Първото съдебно заседание по делото срещу английския пастор Даниел Хъл, който през последните години живя в Сливен, продължи цели седем часа и половина в Окръжния съд в града под Сините камъни. Разпоредителното заседание започна в 10 часа на 12 януари и продължи до 17.30 часа, установи проверка на Sliveninfo. Съдия -докладчик е окръжен съдия Яница Ченалова. Тя насрочи първото редовно заседание по делото за 11 февруари тази година. То ще започне в 10 часа в Окръжен съд – Сливен.

Даниел Хъл е обвинен за събиране на дарения, за които не е платил дължимите данъци в размер на над 31 000 лв. Не е подавал данъчни декларации за дейността си.

Получените дарения са за близо 1 милион лева и са събирани в периода от 2017 до 2019 г.

Пасторът набирал средствата чрез видеоклипове с посочени банкови сметки за живота на ромското население в квартал „Надежда“, публикувани в интернет платформа за видеосподеляне.

Ако бъде признат за виновен, Хъл може да получи до 8 г. затвор и конфискация на част или цялото имущество.

Британският гражданин пребивава законно в България. Има регистрирано сдружение за извършване на проповедническа дейност.

Даниел Хъл е в ареста от септември 2019 г. по обвинение за блудство и педофилия.

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРЯВА ОБХВАТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
Следваща 155 МЕДИЦИ СА ВАКСИНИРАНИ ЗА ДЕН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗЕТ ПРЕБИ ТЪСТА СИ С ТРЪБА

Полицейски служители на РУ-Твърдица са задържали 25-годишен  за причиняване на телесна повреда. Около 12,45 часа, на 5 януари, полицейски екипи са се отзовали на сигнал за сбиване в град Шивачево.

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА МЪЖ ОТ СЛИВЕН, ТОЧИЛ ЧУЖДА ДЕБИТНА КАРТА

Криминалисти на РУ-Сливен са установили и задържали извършител на престъпление против парично – кредитната система. В началото на миналата седмица жена на 26 години е подала заявление, че от дебитната

Новини Сливен

ОТ ДНЕС ЗАПОЧНА РЕМОНТА НА ДЪРВЕНИЯ МОСТ НАД ЕДНОИМЕННАТА РЕКА В НЕЙКОВО

От днес започна ремонта на силно компрометираните дървени конструкции на моста по дължината на река Нейковска в с. Нейково. Той е едно от съоръженията, разположени над реката, които свързват площада