СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

В някои сливенски сайтове и групи се публикуваха редица становища от някои „патриоти”, които са крайно недоволни от гражданската активност на Сдружението и това, че в Общинския съвет спорното предложение за име на новия парк беше оттеглено.

Ние застъпваме тезата, че всеки един гражданин на Сливен има правото да изрази мнение и да възрази срещу предложение или решение на Общинския съвет. Тъй като там са нашите представители – хората, които ние – гражданите на Сливен , сме избрали. И това е право на гражданите, а не нарушение на обществения ред или застъпване на лични интереси.

Коментарите относно възрастта и свободното време на членовете на Сдружението видно са предизвикани от безпомощността на някои наши съграждани, използващи патриотизма за политически цели, като единственото, което бихме им пожелали, е да са живи и здрави дълги години и да бъдат винаги активни граждани и да отстояват позициите си.
Инсинуациите относно свързаността на Сдружението с политици – настоящи или бивши, са изцяло резултат на прекомерната фантазия на някои „патриоти”, които търсят врагове навсякъде.

Уважаеми съграждани, отново искаме да призовем всички да участваме активно в обсъждането на обществените проблеми на Сливен, без значение дали на политиците ще им хареса. Гражданите имат правото на контрол и активна гражданска позиция. И както се видя – успешно могат да защитят общите си интереси.

 

Сдружение „Активен гражданин”

Предишна НЯМА КОЙ ДА ИЗКУПУВА ГРОЗДЕТО НА СТОПАНИТЕ
Следваща ДЕКЪНЪТ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ ПРОФ. Д-Р ИВАН ТЮТЮНДЖИЕВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕИЗДАДЕНИЯ ТОМ 3 ОТ "ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПАТРОНАЖНА ГРИЖА НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ

Община Сливен получи одобрение по проект, свързан с осигуряването на допълнителна патронажна грижа на възрастни хора и лица с увреждания. Това заяви кметът Стефан Радев на днешния брифинг на общинското

Новини Сливен

ЗАБРАНА ЗА ПАЛЕНЕ НА ГУМИ НА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ

Забранява се паленето на огън на обществени места, без предварително съгласуване или разрешение от компетентните органи. Това гласи заповед на кмета, издадена на основание Наредбата за управление на отпадъците на

Новини Сливен

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ „ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ ТЪРСИ ПАРТНЬОРИ ЗА СЪВМЕСТНА ПРОДАЖБА НА ТАЛОНИ ЗА ПРЕДПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ В СИНЯ ЗОНА

Партньори за съвместна продажба на талони за предплатено паркиране в Синя зона търси Общинско предприятие „Градска мобилност“ – Сливен. Това съобщи директорът на предприятието Димитър Пантелеев. Той допълни, че единственото

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nineteen − 19 =