СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

В някои сливенски сайтове и групи се публикуваха редица становища от някои „патриоти”, които са крайно недоволни от гражданската активност на Сдружението и това, че в Общинския съвет спорното предложение за име на новия парк беше оттеглено.

Ние застъпваме тезата, че всеки един гражданин на Сливен има правото да изрази мнение и да възрази срещу предложение или решение на Общинския съвет. Тъй като там са нашите представители – хората, които ние – гражданите на Сливен , сме избрали. И това е право на гражданите, а не нарушение на обществения ред или застъпване на лични интереси.

Коментарите относно възрастта и свободното време на членовете на Сдружението видно са предизвикани от безпомощността на някои наши съграждани, използващи патриотизма за политически цели, като единственото, което бихме им пожелали, е да са живи и здрави дълги години и да бъдат винаги активни граждани и да отстояват позициите си.
Инсинуациите относно свързаността на Сдружението с политици – настоящи или бивши, са изцяло резултат на прекомерната фантазия на някои „патриоти”, които търсят врагове навсякъде.

Уважаеми съграждани, отново искаме да призовем всички да участваме активно в обсъждането на обществените проблеми на Сливен, без значение дали на политиците ще им хареса. Гражданите имат правото на контрол и активна гражданска позиция. И както се видя – успешно могат да защитят общите си интереси.

 

Сдружение „Активен гражданин”

Предишна НЯМА КОЙ ДА ИЗКУПУВА ГРОЗДЕТО НА СТОПАНИТЕ
Следваща ДЕКЪНЪТ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ ПРОФ. Д-Р ИВАН ТЮТЮНДЖИЕВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕИЗДАДЕНИЯ ТОМ 3 ОТ "ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ХВАНАХА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. Днес в 00,40 часа на  улица „Баба Тонка“ е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от

Новини Сливен

КОРТЕН Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ ТЕАТЪР В СЕЛАТА

Досежно донасяме на почитаемите кандидат зрители и многоуважаеми театрали, че на 04 тогова се откриха XVII „Национални празници на любителския театър на селата и малките населени места“. НЧ „Светлина 1872“

Новини Сливен

РАЗБИХА ОФИС НА ФИРМА В НОВА ЗАГОРА

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по две взломни кражби. За времето от 03,30 до 16,00 часа на 7 декември неизвестен извършител е проникнал в жилището на 67-годишна жена в град

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

five × 5 =