СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

В някои сливенски сайтове и групи се публикуваха редица становища от някои „патриоти”, които са крайно недоволни от гражданската активност на Сдружението и това, че в Общинския съвет спорното предложение за име на новия парк беше оттеглено.

Ние застъпваме тезата, че всеки един гражданин на Сливен има правото да изрази мнение и да възрази срещу предложение или решение на Общинския съвет. Тъй като там са нашите представители – хората, които ние – гражданите на Сливен , сме избрали. И това е право на гражданите, а не нарушение на обществения ред или застъпване на лични интереси.

Коментарите относно възрастта и свободното време на членовете на Сдружението видно са предизвикани от безпомощността на някои наши съграждани, използващи патриотизма за политически цели, като единственото, което бихме им пожелали, е да са живи и здрави дълги години и да бъдат винаги активни граждани и да отстояват позициите си.
Инсинуациите относно свързаността на Сдружението с политици – настоящи или бивши, са изцяло резултат на прекомерната фантазия на някои „патриоти”, които търсят врагове навсякъде.

Уважаеми съграждани, отново искаме да призовем всички да участваме активно в обсъждането на обществените проблеми на Сливен, без значение дали на политиците ще им хареса. Гражданите имат правото на контрол и активна гражданска позиция. И както се видя – успешно могат да защитят общите си интереси.

 

Сдружение „Активен гражданин”

Предишна НЯМА КОЙ ДА ИЗКУПУВА ГРОЗДЕТО НА СТОПАНИТЕ
Следваща ДЕКЪНЪТ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ ПРОФ. Д-Р ИВАН ТЮТЮНДЖИЕВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕИЗДАДЕНИЯ ТОМ 3 ОТ "ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РАЗСЛЕДВАТ СМЪРТ НА МЪЖ ВЪВ ВИЛНАТА ЗОНА КРАЙ СЛИВЕН

Мъж на около 40 години е бил намерен мъртъв във Вилната зона край Сливен. По първоначални данни той се е самопрострелял с пистолет. Инцидентът е станал в средата на месец

Новини Сливен

АЛЕКСАНДЪР ДОЙЧИНОВ Е НОСИТЕЛЯТ НА НАГРАДА „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ЗА 2022 Г.

Художникът Александър Дойчинов е тазгодишният носител на награда „Добри Чинтулов“. Той бе определен от Обществената комисия за избор на носител на приза. Той се връчва за постигнати високи художествени резултати

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Полицай влиза в бара, оглежда внимателно, приближава и пита бармана: – Да се е мяркала някоя червенокоса блондинка в бара тези дни. – Абе вие пак ли подгонихте извънземните?

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

one × 5 =