СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

В някои сливенски сайтове и групи се публикуваха редица становища от някои „патриоти”, които са крайно недоволни от гражданската активност на Сдружението и това, че в Общинския съвет спорното предложение за име на новия парк беше оттеглено.

Ние застъпваме тезата, че всеки един гражданин на Сливен има правото да изрази мнение и да възрази срещу предложение или решение на Общинския съвет. Тъй като там са нашите представители – хората, които ние – гражданите на Сливен , сме избрали. И това е право на гражданите, а не нарушение на обществения ред или застъпване на лични интереси.

Коментарите относно възрастта и свободното време на членовете на Сдружението видно са предизвикани от безпомощността на някои наши съграждани, използващи патриотизма за политически цели, като единственото, което бихме им пожелали, е да са живи и здрави дълги години и да бъдат винаги активни граждани и да отстояват позициите си.
Инсинуациите относно свързаността на Сдружението с политици – настоящи или бивши, са изцяло резултат на прекомерната фантазия на някои „патриоти”, които търсят врагове навсякъде.

Уважаеми съграждани, отново искаме да призовем всички да участваме активно в обсъждането на обществените проблеми на Сливен, без значение дали на политиците ще им хареса. Гражданите имат правото на контрол и активна гражданска позиция. И както се видя – успешно могат да защитят общите си интереси.

 

Сдружение „Активен гражданин”

Предишна НЯМА КОЙ ДА ИЗКУПУВА ГРОЗДЕТО НА СТОПАНИТЕ
Следваща ДЕКЪНЪТ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ ПРОФ. Д-Р ИВАН ТЮТЮНДЖИЕВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕИЗДАДЕНИЯ ТОМ 3 ОТ "ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ЗА ТРЕТИ МАРТ ОТ ФИРМА „ФИШКОМ“ – СЛИВЕН

Фирма „Фишком“ поздравява всички свои работници, партньори, клиенти и съграждани с националния празник на Република България 3 март, като им желае много здраве, по-добро и спокойно бъдеще. И нека всичка

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН ОТМЕНЯ ГРИПНАТА ЕПИДЕМИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТТА

Във връзка със снижаване на заболяемостта от Грип и остри респираторни заболявания в община Сливен, считано от 05.02.2019 г. се отменят разпоредените със Заповед на директора на РЗИ-Сливен противоепидемични мерки 

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ЩЕ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ОКОЛНА СРЕДА, КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ И ЕНЕРГИЯ В БРЮКСЕЛ

Кметът на Сливен Стефан Радев ще участва в заседание на Комисията по околна среда, климатични промени и енергия в Брюксел, което се провежда на 4 април. На срещата ще бъдат

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three × five =