СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН“: НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

В някои сливенски сайтове и групи се публикуваха редица становища от някои „патриоти”, които са крайно недоволни от гражданската активност на Сдружението и това, че в Общинския съвет спорното предложение за име на новия парк беше оттеглено.

Ние застъпваме тезата, че всеки един гражданин на Сливен има правото да изрази мнение и да възрази срещу предложение или решение на Общинския съвет. Тъй като там са нашите представители – хората, които ние – гражданите на Сливен , сме избрали. И това е право на гражданите, а не нарушение на обществения ред или застъпване на лични интереси.

Коментарите относно възрастта и свободното време на членовете на Сдружението видно са предизвикани от безпомощността на някои наши съграждани, използващи патриотизма за политически цели, като единственото, което бихме им пожелали, е да са живи и здрави дълги години и да бъдат винаги активни граждани и да отстояват позициите си.
Инсинуациите относно свързаността на Сдружението с политици – настоящи или бивши, са изцяло резултат на прекомерната фантазия на някои „патриоти”, които търсят врагове навсякъде.

Уважаеми съграждани, отново искаме да призовем всички да участваме активно в обсъждането на обществените проблеми на Сливен, без значение дали на политиците ще им хареса. Гражданите имат правото на контрол и активна гражданска позиция. И както се видя – успешно могат да защитят общите си интереси.

 

Сдружение „Активен гражданин”

Предишна НЯМА КОЙ ДА ИЗКУПУВА ГРОЗДЕТО НА СТОПАНИТЕ
Следваща ДЕКЪНЪТ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ ПРОФ. Д-Р ИВАН ТЮТЮНДЖИЕВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕИЗДАДЕНИЯ ТОМ 3 ОТ "ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЛАНИРАНИТЕ СТРЕЛБИ НА „БАТМИШ“ ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ

По информация на Военно формирование 22 220, във връзка с разпределението и реда за използване на учебните полигони и стрелбищата за подготовка на военните формирования и организациите извън въоръжените сили,

Новини Сливен

СЪЗДАВА СЕ НОВ ПАРК КРАЙ РЕКА АСЕНОВСКА

В срок се извършват дейностите по проекта за благоустрояване по поречието на река Асеновска. Той е в рамките на Инвестиционната програма на Община Сливен и се реализира изцяло със средства

Новини Сливен

ПРЕДСТОЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО

Всяка година през месец септември 50 държави, подписали Европейската културна конвенция, участват в Европейските дни на наследството – съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. В нея се

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

four − one =