СВЕТОВНА ШАМПИОНКА ЛЕЖИ В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР ЗА НАРКОТИЦИ
25.10.2022 1922 Прегледи

СВЕТОВНА ШАМПИОНКА ЛЕЖИ В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР ЗА НАРКОТИЦИ

Световната и европейска шампионка в щангите Боянка Костова е в от няколко месеца в Сливенския затвор с ефективна присъда за разпространение на наркотици. Новината разкри „Мач Телеграф“.

Бившата ни националка от 2012 година се състезава за Азербайджан и спечели повечето от титлите и медалите си за тази страна, след като избра да напусне нашата федерация.

Цялата кариера на Костова мина скандално, след като преди десетилетие избра азерските пари. Спечели световната и три европейски титли с герба на тази държава, но два пъти бе наказвана за допинг.

Като след последната санкция преди година, която я вади от вдигането на тежести до 2029-а, реално нейният спортен път приключи.

На 29 години е и няма как да се върне на подиума след седем.

Историята след санкцията, която става криминална, разказва Лъчезар Кишкилов – треньор на състезателката от Асеновград.

Той е цитиран от изданието и твърди, че Костова се забърква с разпространение на наркотици след отнетата титла от 2021-ва и наказанието, когато изпада в депресия.

„Тя няма друга професия и нямаше какво да работи. Забърка се с неподходящите хора и попадна в лоша среда – цитиран е наставникът. – Много пъти я предупреждавах да се откаже от това, но беше късно. Казвах й, че има и друг начин да изкарва пари. Не се получи.

Хванаха я да продава дрога пред блока. Осем месеца беше в следствения арест в Пловдив. Три жени бяха в една килия. Много тежко й беше.

Не знам как издържа, беше паднала духом, но се справи. Сега от два месеца е в Сливенския затвор. Психолози работят с нея. Прокуратурата искаше 3 години затвор, но аз направих й невъзможното, за да не стане това.

 

 

corner.dir.bg
Снимка: Getty Image

Предишна ТОКУДА БАНК ЗАКРИ ОФИСА СИ В СЛИВЕН
Следваща ПИЯНА ШОФЬОРКА НА ТИР ПОТРОШИ ТАКСИ В ЦЕНТЪРА НА НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ И ЗАМЕСТНИЦИТЕ МУ СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС

Редовният приемен ден на общинското ръководство се проведе днес. Граждани поставяха въпроси от различен характер пред кмета Стефан Радев. Част от тях бяха свързани с възникнали междусъседски спорове, конфликти на

Новини Сливен

СЛУЖИТЕЛИ НА ВиК ГАСИХА МЕРЦЕДЕС В СЛИВЕН

  На 29 ноември в 09,55 часа е получен сигнал за запален лек автомобил „Мерцедес“ на бул. „Илинденско въстание“ в град Сливен. Произшествието е възникнало по време на движение. До

Новини Сливен

СТОЯН МАРКОВ: МЛАДИТЕ ХОРА В ОБЩИНА СЛИВЕН ИМАТ ВАЖНА РОЛЯ В НЕЙНОТО НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ

Европейски информационен център „Европа Директно“-Сливен проведе отворена онлайн дискусия „Възможностите и предизвикателствата пред младите хора в Европа“. Целта на дискусията е да популяризира политиките и действията на Европейския съюз в