САНКЦИОНИРАН Е ВОДАЧ Q7 ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ ПРЕД БОЛНИЦА В СЛИВЕН
април 15, 2022 3825 Прегледи

САНКЦИОНИРАН Е ВОДАЧ Q7 ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ ПРЕД БОЛНИЦА В СЛИВЕН

Санкциониран е водач за неправилно паркиране пред МБАЛ „Д.Р Ив.Селимински” по сигнал на граждани

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. С настъпването на пролетта и покачване на температурите се забелязва и повишаване на трафика от и към морето. Това налага завишаване на контрола по автомагистрала „Тракия” и първокласните пътища в областта. Полицейски екипи следят за спазване на скоростта в селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Гавраилово и село Камен; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Стефан Стамболов”, „Бургаско шосе”, „Цар Симеон” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

Продължават проверките на  Пътна полиция по контрол на мотористите. Извършват се проверки на свидетелствата за управление на мотоциклет за съответната категория, видимостта на регистрационните номера, както и използването на предпазни каски от водачи и пътници.

Продължава засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили алкохол и  наркотични вещества.

В началото на седмица, по сигнал на граждани и след публикация в социалните мрежи, са предприети действия от страна на сектор „Пътна полиция” – Сливен за установяване на водач на лек автомобил „Ауди Q7”, паркирал в района на кръстовище и на пешеходна пътека пред болнично заведение в град Сливен. Водачът е издирен и санкциониран за нарушение на Закона за движени по пътищата. Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

От 4 до 10 април бе проведена операция  по линия на ROADPOL за контрол по използването на обезопасителните системи в моторните превозни средства. Съставени са 189 акта на водачи и пътници в МПС, които не са поставили предпазните колани по време на движение- 86 водачи, 47 пътници на предна седалка и 28 пътници на задна седалка. Санкционирани са 25 водачи за неизползване на обезопасителните системи за деца.

Предишна НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ "ЦВЕТЕН КАМЕРТОН" В СЛИВЕН ОТНОВО СЪБИРА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА
Следваща СЛИВЕН ПОСРЕЩА ВЕЛИКДЕН С МУЗИКАТА НА ВИВАЛДИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

41 ЧОВЕКА ЩЕ Е СЪСТАВЪТ НА ОБЩИНСКОТО СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ „ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И БЛАГОУСТРОЯВАНЕ“

С пълно мнозинство ОбС – Котел прие предложението на кмета Коста Каранашев за създаване на общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустрояване“ и Правилника за неговата дейност, структура и числен състав.

Новини Сливен

САМО ЧУДО МОЖЕ ДА СПАСИ СТАРИЯ БРЯСТ

Символът на Сливен – Старият бряст, е тежко болен. Само чудо може да спаси вековното дърво. „На 90 % съм сигурен, че Старият бряст е поразен от гъбична инфекция, която

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНА СЛИВЕН ПО ПОВОД 12 ОКТОМВРИ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА

Кметът Стефан Радев поздравява всички служители в Община Сливен по повод 12 октомври – Ден на българската община. „В Деня на българската община и местното самоуправление, поздравявам всички колеги от