САМО ЗА ДЕН НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЮИДП БЯХА РЕГИСТРИРАНИ 10 ГОРСКИ ПОЖАРА
август 10, 2022 507 Прегледи

САМО ЗА ДЕН НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЮИДП БЯХА РЕГИСТРИРАНИ 10 ГОРСКИ ПОЖАРА

Пожари бушуваха на територията на 7 Държавни горски и ловни стопанства – ДЛС Несебър, ДГС Чирпан, ДГС Средец, ДГС Котел и ДГС Карнобат, ДГС Свиленград и ДГС Маджарово.

В обхвата на ДГС Карнобат, край с. Антимово, гори върхов пожар в широколистна нискостъблена гора над 600 дка и се разраства. Към момента не е локализиран, а в гасенето му участват 18 горски служители, две пожарни и доброволци.

Край с. Пъстрово, на територията на ДГС Чирпан, горят около 300 дка иглолистни насаждения. Пожарът е локализиран. В гасенето участват 15 горски служители на стопанството, 5 от РДГ Стара Загора, 5 пожарни автомобили и доброволци. Нанесените щети тепърва ще се уточняват.

На територията на ДГС Средец бушува пожар в близост до селата Белила и Проход. Засегнати са няколко частни имоти с постройки. За щастие, няма пострадали хора.

Пожарът е възникнал в с. Белила и от там е навлязъл в горска територия. Отново причина за пожара е небрежност при боравенето с открит огън. В борбата с бедствието участват 31 служители на ДГС Средец, 28 души от община Средец, 9 души от Общинско горско стопанство Средец, доброволци, 4 пожарни автомобили, два трактора и една цистерна от местни земеделци. Пожарът е низов и е обхванал иглолистни насаждения, като засегнатата площта ще се уточни след потушаването.

Борбата продължава. През нощта екипи от горски служители ще останат да дежурят и да следят развитието на пожара.

Днес се възобновиха и нови пожари край Несебър. Те са локализирани и потушени. Има отделни тлеещи огнища в изгорялата площ. По периметъра на пожарите са направени машинни и ръчни минерализовани ивици от горските служители. Оставени са дежурни групи за наблюдение и първоначална атака при евентуално възобновяване.

Пожар възникна и между селата Жеравна и Нейково, на територията на ДГС Котел. Огненото бедствие е локализирано и потушено. В гасенето са участвали 27 служители на стопанството, 3 пожарни автомобили и трактор. Засегната е около 100 дка площ от треви и храсти.

В гасене на няколко пожара по протежение на ЖП линия взеха участие служители на ДГС Свиленград, подкрепени от колеги от ДЛС Тополовград.
Два пожара гасиха и горски служители от ДГС Маджарово.

Пожароопасността в района на ЮИДП остава от най-висока степен. Горски служители правят денонощни обходи и всяко нарушаване на противопожарните мерки ще се наказва с цялата строгост на закона.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЕМБЛЕМАТИЧНА ЛИЧНОСТ ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА "БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ФИРМА „ФИШКОМ“ ТЪРСИ ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА АЛБАНИЯ И РУМЪНИЯ

Сливенската фирма „Фишком“ търси да назначи търговски представител за Албания и Румъния. Изискването е той да владее албански и румънски език. Използването на английски е задължително. За контакти телефон: 0879

Новини Сливен

674 ДУШИ ЗАБОЛЯХА ЗА СЕДМИЦА, 536 СА ИЗЛЕКУВАНИ

674 жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19 през  миналата седмица при 598  души в предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Над 78 процента от тях са жители на община Сливен, близо 14

Новини Сливен

ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ СЪСТАВИТЕ НА СИК НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 4 АПРИЛ

Кметът Стефан Радев днес проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание, партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент