САМО ЕДИН УЧЕНИК Е УДАРИЛ ШОФЬОРА, ТВЪРДЯТ РОДИТЕЛИТЕ
януари 23, 2018 4136 Прегледи

САМО ЕДИН УЧЕНИК Е УДАРИЛ ШОФЬОРА, ТВЪРДЯТ РОДИТЕЛИТЕ

Само един ученик от Сливенската гимназия по строителство и геодезия е ударил шофьора от градския транспорт, и то в опит да се предпази. Това става ясно от изявление на родителите на четирите деца, участвали в инцидента на 17 януари тази  година. Припомняме, че 64-годишният шофьор е с гипсирана ръка, а прокуратурата образува досъдебно производство по случая.

Според родителите три от децата са се мерили със снежни топки, а едно от тях неволно е уцелило минаващия автобус. Шофьорът спрял, слязъл и тръгнал към децата с нецензурни думи и жестове. Той хванал едно от тях за яката и започнал да го удря. Момчето се предпазило и, за да се защити му нанася удар, вследствие на който шофьорът пада на земята. Друго от четирите момчета и случаен минувач му помагат да стане, пише в изявлението на родителите, което днес бе огласено на нарочна пресконференция с участието на родители, директорката на училището Живка Димитрова, адвокат Иван Благоев- юридически консултант и Стефка Шевкенова-председател на Обществения съвет към гимназията. Случилото се не е било целенасочено, а резултат от защитна реакция.

„Ние няма да се примирим с внушението, че нашите деца са престъпници“, казаха родителите.

Директорката Живка Георгиева съобщи, че тече процедура по налагане на санкции на учениците. От името на ученици и родители адв. Иван Благоев поднесе извинение на пострадалия шофьор, който е с гипсирана ръка, но заяви, че може да се предполага, че момчето, ударило шофьора, е действало при самоотбрана. Иван Благоев е категоричен, че само съдът може да реши кой е виновен.

 

Георги Мангинов

Предишна ЖЕНА ЗАГИНА ПРИ ПОЖАР
Следваща НЯМА ДА УВОЛНЯВАТ ЗАМ.-ДИРЕКТОРКАТА НА ГИМНАЗИЯТА ПО СТРОИТЕЛСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВСИЧКИ ТЪРГОВСКИ ПЛОЩИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ОБЩИНСКИ ПАЗАР СА ЗАЕТИ

Вече почти година функционира микропазарът в сливенския квартал „Сини камъни“. Равносметката показва, че няма незаети търговски площи . „ Има причина за това“, коментира директорът на Общинско предприятие „Общински пазари“ 

Новини Сливен

ТРИ ДАМИ ОТ СЛИВЕН И КОТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИХА В СЕДМАТА ПОЛИТИЧЕСКА АКАДЕМИЯ НА ЖЕНИ ГЕРБ ВЪВ ВЕЛИНГРАД

Три дами от Сливен и Котел се включиха в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велинград. Темата на академията бе “Национално управление и сигурност. Политика на европейска свързаност в

Новини Сливен

144 КМ/Ч СТИГНА СКОРОСТТА НА ВЯТЪРА В СЛИВЕН

144 км/ч стигна скоростта на вятъра в Сливен. Най-силен беше между 4 и 6 часа. В момента вятърът е доста по-слаб, а и вали мокър сняг.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

five × two =