САМО В ЖЕНСКИЯ ЗАТВОР В СЛИВЕН НЯМАЛО ТЕЛЕФОНИ
юни 24, 2018 1254 Прегледи

САМО В ЖЕНСКИЯ ЗАТВОР В СЛИВЕН НЯМАЛО ТЕЛЕФОНИ

Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони. Това разкри бившият заместник-министър на правосъдието Димитър Бонгалов пред Нова телевизия на фона на дискусията достатъчно добре ли се охраняват затворите у нас.

„Имаше телефони дори в затвора от открит тип в Смолян, където няма дори покритие. От външен обект човекът си беше забравил телефона и си го беше занесъл в общежитието“, изтъкна той.

Бонгалов коментира последния случай с избягал затворник от Ловешкия затвор, който вчера беше заловен. 48-годишният Борис Иванов, който е осъден на 13 години за блудства и кражби, избяга от работен обект край Ловеч, където е работил заедно с други затворници.

Бонгалов поясни, че опасност за обществото представляват бегълците от затворите от закрит тип. По думите му, ако престъпникът е настанен в общежитие от открит тип, това означава, че социалният работник е дал оценка, че този човек вече не би повторил престъплението си. В същото време той призна, че няма обективен критерий, с който да бъде оценена работата на самия социален работник.

„Методиката за оценка на риска е много неясна. И аз не мога да разбера как преценяват социалните работници. Не мога да разбера тази методика. Условно социалният работник е Господ в затвора. Той може повече, отколкото началник на затвора. При тези критерии, които не са обективни, социалният работник може да прави, каквото си иска. Има няколко такива случая“, разкри той.

Същевременно експертът изтъкна, че вече трета година у нас няма електронен надзор за хората с пробация.

 

news.bg

Предишна ЯНКО ЯНКОВ: ДА ПРЕВЪРНЕМ В НАЦИОНАЛНА КАУЗА ФЕСТИВАЛА В КОТЕЛ
Следваща ГОРЯТ НАД 100 ДЕКАРА БОРОВИ ГОРИ КРАЙ ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  По време на полет стюардесата пита: – Има ли доктор в самолета? Става един и  отива в пилотската кабина. След няколко минути излиза и казва на стюардесата: – Извинете,

Новини

КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ ПОЗДРАВИХА ПЕРСОНАЛА НА COVID-ОТДЕЛЕНИЯТА ЗА 8 МАРТ

Представители на ГЕРБ Сливен и тази година спазиха традицията и подариха цветя на дамите за празника – 8 март. Кандидатите за народни представители Мария Белова и д-р Славян Тъмнев, и

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Вчера спечелих от лотарията сто хиляди! – Браво. А как реагира жената? – Ами тя от радост онемя. – Боже, как може толкова щастие отведнъж. – Иванчо, кажи какви

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

19 + 8 =