РЪЧНА ГРАНАТА Е ОТКРИТА В СЛИВЕНСКИЯ ПАРК „ЮНАК“, ВОЕННИТЕ Я УНИЩОЖИХА

РЪЧНА ГРАНАТА Е ОТКРИТА В СЛИВЕНСКИЯ ПАРК „ЮНАК“, ВОЕННИТЕ Я УНИЩОЖИХА

На 11.11.2018 г. в 11:33ч. района на парк „Юнак” в град Сливен е открит стар боеприпас,. Веднага след подаден сигнал и в изпълнение на заповед от командира на Сухопътни войски и последвала заповед на командира на в.ф. 22220 на място е разузнат намерения боеприпас от екип на в.ф. 22220, съобщиха от поделението. Групов отговорник, извършил разузнаването, е капитан Гавраил Гандев, извършил унищожаването е капитан Михаил Попов, а шофьор на товарен автомобил с повишена проходимост ЗИЗ-131 е ефрейтор 2 клас Любомир Люцканов.

Заключението при разузнаване на боеприпас е, че е ръчна настъпателна граната „РГД-5”. Тя е била силно замърсена – кална и надрана. Надписът на гранатата е видим, но не е имало видима маркировка. Резбата в дъното за взривателя е нарушена, липсващ УЗРГМ с останала метална част 3 мм (вероятно при счупване). Боеприпасът е транспортиран до Огневи комплекс „Батмиш” и е унищожен – място, позволяващо унищожаването му.

Операцията е преминала експедитивно и при пълно спазване на мерките за безопасност.

Предишна БЕСЕДИ ЗА УСТНАТА ХИГИЕНА ПРОВЕДОХА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ЕДИН ИЗНЕНАДВАЩ ВЕЧЕРЕН ПРОТЕСТ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕНЕТА ТОМОВА ОРГАНИЗИРА В СЛИВЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО ЗА ПИРИН

Сливналийката Ренета Томова организира протест пред Стария бряст срещу решението на правителството за Пирин. Проявата е насрочена за 17 часа в четвъртък. „Протестът го организирам аз с мои приятели. Той

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“

Поради врязване на нов обект, ще бъде временно спряно топлоподаването на 05.12.2018 от 9:00 ч. до 18:00 ч. в района на ул. „Асеновска“.

Новини Сливен

ГЕРБ-СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА НОВ КУВЬОЗ ЗА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ

Благотворителна кампания за набиране на средства за нов кувьоз за отделението по неонатология стартира МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в Сливен. Инициативата е по случай 17 ноември – Световен ден на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

twelve + six =