РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ В НАП – СЛИВЕН
юни 21, 2022 458 Прегледи

РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ В НАП – СЛИВЕН

До 31 май са събрани близо 4 милиона осигуровки и 1 милион корпоративен данък повече в сравнение с първите пет месеца на миналата година.

Близо 4 милиона лева осигуровки в повече в сравнение с 31 май 2021 г. са събрани от офиса на НАП Сливен. Това е устойчив ръст от 8 %. Най-високо е увеличението при постъпленията от корпоративен данък – близо 16 %. В абсолютна стойност това са близо 1 милион лева повече. Общите постъпления в офиса на НАП в Сливен за първите пет месеца на годината са близо 80 милиона, като от тях данъчните приходи са 22 милиона лева, в т.ч. данък върху доходите на физически лица – 15,7 млн. лв. и 6,5 млн. лв. – корпоративен данък.

Приходите от осигурителни вноски към 31 май надвишават 54 милиона лева, в това число над 31 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, близо 15 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и над 7 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева благодари за професионализма и добрата работа на служителите и коментира, че ръстът на доброволното деклариране и плащане от страна на бизнеса и гражданите отбелязва устойчива тенденция. „Усилията ни са точно в тази посока, акцентираме на активната комуникация и партньорския подход с граждани и фирми. Където не срещаме разбиране, а това се случва все по-рядко, влизат в сила контролните механизми и мерките за принудително събиране на просрочени задължения. Голямата ни цел е икономиката да бъде в максимална степен на светло“, добави още териториалният директор на НАП Бургас.

В национален мащаб за първите пет месеца на годината постъпленията в приходната агенция са над 11,9 млрд. лева, което е с 1,1 млрд. лв. повече спрямо същия период на миналата година.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща РАЗКАЗ В СНИМКИ ЗА ДВЕ ЖЕНИ, ДВЕ МЕТЛИ, ЕДНА ГЪБА И ЕДИН ЧУВАЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕПЪЛНОЛЕТЕН Е ЗАЛОВЕН ПИЯН ЗАД ВОЛАНА

Полицейски служители са хванали непълнолетен да управлява лек автомобил „Ауди А4“ по улиците на град Котел. Проверката е извършена от патрулен екип тази сутрин в 03,20 часа. Зад волана се

Новини Сливен

КАНДИДАТЪТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ/ЕНП ЕМИЛ РАДЕВ ЩЕ ПОСЕТИ СЛИВЕН НА 10 МАЙ

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ/ЕНП за Европейски парламент Емил Радев ще посети Сливен утре, 10 май. В 14 ч. Емил Радев и кандидатът за евродепутат Камен Костов ще

Новини Сливен

АНСАМБЪЛЪТ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ В МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен представя България в 47-я Международен фолклорен фестивал в Бургас по покана на Общината. „С радост приехме да участваме, защото Сливен има възможността да представи