РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ В НАП – СЛИВЕН
юни 21, 2022 310 Прегледи

РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ В НАП – СЛИВЕН

До 31 май са събрани близо 4 милиона осигуровки и 1 милион корпоративен данък повече в сравнение с първите пет месеца на миналата година.

Близо 4 милиона лева осигуровки в повече в сравнение с 31 май 2021 г. са събрани от офиса на НАП Сливен. Това е устойчив ръст от 8 %. Най-високо е увеличението при постъпленията от корпоративен данък – близо 16 %. В абсолютна стойност това са близо 1 милион лева повече. Общите постъпления в офиса на НАП в Сливен за първите пет месеца на годината са близо 80 милиона, като от тях данъчните приходи са 22 милиона лева, в т.ч. данък върху доходите на физически лица – 15,7 млн. лв. и 6,5 млн. лв. – корпоративен данък.

Приходите от осигурителни вноски към 31 май надвишават 54 милиона лева, в това число над 31 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, близо 15 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и над 7 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева благодари за професионализма и добрата работа на служителите и коментира, че ръстът на доброволното деклариране и плащане от страна на бизнеса и гражданите отбелязва устойчива тенденция. „Усилията ни са точно в тази посока, акцентираме на активната комуникация и партньорския подход с граждани и фирми. Където не срещаме разбиране, а това се случва все по-рядко, влизат в сила контролните механизми и мерките за принудително събиране на просрочени задължения. Голямата ни цел е икономиката да бъде в максимална степен на светло“, добави още териториалният директор на НАП Бургас.

В национален мащаб за първите пет месеца на годината постъпленията в приходната агенция са над 11,9 млрд. лева, което е с 1,1 млрд. лв. повече спрямо същия период на миналата година.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща РАЗКАЗ В СНИМКИ ЗА ДВЕ ЖЕНИ, ДВЕ МЕТЛИ, ЕДНА ГЪБА И ЕДИН ЧУВАЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОЛЯМ ПОЖАР В КЪЩА С ДЕЦА

Голям пожар в двуетажна къща, в която живеят деца, пламна тази сутрин в сливенски квартал. Огънят събуди кв. „Речица“ около 7.30 часа. На място пристигнаха полиция, линейка и огнеборци. Очаквайте

Новини Сливен

ОТБОРЪТ НА ОДМВР – СЛИВЕН С КУПА ЗА ФЕЙР-ПЛЕЙ И НАЙ – ДОБЪР ВРАТАР В БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ ТУРНИР НА ФОНДАЦИЯ ЕМИЛ ШАРКОВ

Футболистите на Областна дирекция на МВР в Сливен се класираха четвърти на състоялия се в края на миналата седмица в град София турнир, организиран от Фондация Емил Шарков.  Турнирът е

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН УКРЕПВА КОРИТОТО НА РЕКА АСЕНОВСКА

Община Сливен укрепва коритото на река Асеновска. Действията са превантивни. Те са предизвикани от дъждовете и повишеното ниво на реката, обясниха пред Sliveninfo от кметството.  Фирмата, която изпълнява укрепването е